Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

«Γκαζάκια» στο κάστρο!!

Αψεγάδιαστη από το «σπίτι» του Παναιτωλικού βρήκε τον τρόπο να φύγει η Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» χτύπησαν με αντεπιθέσεις και με χρυσό σκόρερ τον Γκαζαριάν, «άλωσαν» μετά από καιρό (1-0) το Αγρίνιο.

«Γκαζάκια» στο κάστρο!
Άνετο πέρασμα από το Αγρίνιο για την Κέρκυρα. Παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της αποστολής τους, οι «Φαίακες» κατάφεραν να «λυγίσουν» τον Παναιτωλικό και με σκόρερ τον Γκαζαριάν να πάρουν ένα μεγάλο «τρίποντο», 1-0, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής.

Το γεγονός πως οι κερκίδες ήταν άδειες, λόγω της απόφασης του Σταύρου Κοντονή, φαίνεται πως επηρέασε σημαντικά τους παίκτες του Μάκη Χάβου, που πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις. Αντίθετα, η Κέρκυρα βολεύτηκε με το παιχνίδι αντεπιθέσεων, πήρε προβάδισμα έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια του Αρμένιου μεσοεπιθετικού (17’) και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Κουτζαβασίλη.

Από τον περασμένο Δεκέμβρη και το ματς με τον Παναθηναϊκό (1-0) είχε να μείνει με άδεια χέρια μέσα στο σπίτι του ο Παναιτωλικός. Από τον Σεπτέμβριο και την Βοιωτία (3-2 τον Λεβαδειακό) είχε να δει τρίποντο η ομάδα του Γρηγορίου μακριά από την έδρα της.

Το ματς:



Καλύτερο ξεκίνημα στο ματς για την Κέρκυρα. Οι «Φαίακες» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, κράτησαν μακριά από την περιοχή τους τον Παναιτωλικό και δημιούργησαν κάποια προβλήματα στους αμυντικούς του Ράφαελ. Η επιμονή της ομάδας του Γρηγορίου, την οδήγησε στο γκολ έπειτα από ατομική ενέργεια του Γκαζαριάν, που τελείωσε όμορφα την φάση στο 17ο λεπτό.

inner

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου, αν και έδειχναν «μπλοκαρισμένοι» μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής κατάφεραν να μεταφέρουν σταδιακά το παιχνίδι κοντά στην εστία του Κουτζαβασίλη. Πάντως, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, ενώ την ίδια στιγμή η Κέρκυρα ήταν αυτή που έδειχνε πιο επικίνδυνη με τις γρήγορες αντεπιθέσεις που επιχειρούσε. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται άνετα με σκορ 1-0.

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο ο Παναιτωλικός. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες ου Χάβου έγιναν πιο ουσιαστικά και για πρώτη φορά στο παιχνίδι κατάφεραν να αγχώσουν την αντίπαλη άμυνα. Από την πλευρά της, η Κέρκυρα, έχοντας και το προβάδισμα στην… τσέπη, επέμεινε σε παιχνίδι αντεπιθέσεων ρίχνοντας το βάρος στα μετόπισθεν.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών στο ματς οι Αγρινιώτες έχασαν την συνοχή τους και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, παίρνοντας ανάσες στην άμυνα. Μοναδική απειλή για την εστία του Κουτζαβασίλη ήταν κάποια σουτ από τους Θεοδωρίδη και Φωτάκη, τα οποία όμως εξουδετέρωσε. Οι «Φαίακες» ροκάνισαν τον χρόνο στο φινάλε και στο τελευταίο σφύριγμα του Ζαχαριάδη, πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις:



Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Μπεχεράνο, Άλβες (73’ Θεοδωρίδης), Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μαρτίνες, Σκαραμοτσίνο, Μύγας (46’ Ρουσκουγιέδα), Ετζεγκέλε, Φωτάκης

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Μορένο

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ναγιάρ (85’ Καρντόζο), Γκαζαριάν (90+3’ Καϊκούτ), Γκόμες, Μαρκόφσκι, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Ντιόγκο, Λεάλ (58’ Χαβίτο)

Στον πάγκο: Σέτκους, Μανωλάς, Κόντος, Φάμπιο

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Γήπεδο:
Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: