Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Παίζει (και) μόνος του!!

Ούτε η αφαίρεση βαθμών ούτε η τιμωρία της έδρας επηρέασε τον Παναθηναϊκό, που δεν έμεινε στη νίκη επί του Ολυμπιακού και όσα ακολούθησαν και καθάρισε ακόμη ένα ντέρμπι επικρατώντας 4-3 του ΠΑΟΚ.

Παίζει (και) μόνος του!

Καθοριστική η είσοδος του Καρέλη στο παιχνίδι, με τον Έλληνα επιθετικό να κάνει φοβερά πράγματα μαζί με τον Μπεργκ με τελικό απολογισμό τρία γκολ για τον Σουηδό κι έναν για τον Καρέλη! Εξαιρετικός ο Ζέκα για το «τριφύλλι» που νίκησε 4-3.

Νομπόα, Σκόνδρας οι καλύτεροι και σκόρερ του ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης το πρώτο γκολ.

Το ματς

Χωρίς κόσμο και χωρίς… φάσεις εκτυλίχθηκαν οι προσπάθειες των παικτών Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Κι ενώ οι φίλοι του «τριφυλλιού» έδιναν δυναμικό «παρών» έξω από το γήπεδο προσπαθώντας με τις φωνές τους να υπενθυμίσουν στους «πράσινους» ότι δεν παίζουν μόνοι τους, εκείνοι δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό και ν’ απειλήσουν.

Από την άλλη μεριά, επηρεασμένοι από τις πολλές απουσίες οι παίκτες του Αναστασιάδη διατήρησαν πιο παθητικό ρόλο, ποντάροντας στην τακτική των αντεπιθέσεων, αλλά όταν χρειάστηκε, είχαν απαντήσεις.

Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη να δει την πρώτη πραγματική ευκαιρία του να γίνεται γκολ στο 27’, όταν ο Ζέκα (που έπαιζε για… δέκα αν και προερχόμενος από τραυματισμό) έσωσε μια φαινομενικά χαμένη υπόθεση κι έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Μπεργκ.

inner

Το πρώτο γκολ του Σουηδού μετά από πέντε «στείρους» αγώνες θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετό για να στείλει τους «πράσινους» προηγούμενους στ' αποδυτήρια αν δεν υπήρχε το… αντίπαλο δέος που ακούει στο όνομα Αθανασιάδης. Αν και το τελευταίο διάστημα ο Κλάους δεν είναι και στα καλύτερά του, λίγα λεπτά πριν τη λήξη πήρε ρεβάνς για τη χαμένη ευκαιρία του 41’ και στην επόμενη φάση απάντησε με πολύ ωραία ενέργεια στο γκολ του Μπεργκ.

Βέβαια για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε ο Αναστασιάδης να αφήσει μετά το γκολ που δέχτηκε η ομάδα εκείνο το παράξενο 3-4-3 με το οποίο ξεκίνησε το ματς και να πάει σε κάτι πιο ορθολογικό, πετώντας το… μπαλάκι για ανάγκη αναθεώρησης διάταξης ή προσώπων στον Αναστασίου.

Μια ανάγκη που έγινε ακόμη πιο επιτακτική όταν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο κορυφαίος παίκτης του «δικεφάλου του βορρά», ο Γιάννης Σκόνδρας έκανε με φανταστικό σουτ με το αριστερό το 1-2, προσθέτοντας στο ενεργητικό του κι ένα γκολ μετά την ασίστ στο πρώτο τέρμα της ομάδας του.

inner

Τη δόξα του ζήλεψε ελάχιστα λεπτά αργότερα ο Μπεργκ που από σκόρερ έγινε δημιουργός του τέρματος της ισοφάρισης το οποίο ήρθε από τα πόδια του Καρέλη (η αλλαγή του Αναστασίου που λέγαμε λίγο πιο πάνω). Φαίνεται ότι αυτό το παιχνιδάκι εναλλαγής ρόλων άρεσε ιδιαίτερα στους «πράσινους» αφού στο 70’ οι δύο επιθετικοί του Παναθηναϊκού το δοκίμασαν ξανά και το αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο γκολ του Σουηδού και τρίτο του «τριφυλλιού» που έφερε τη νέα –και τελευταία- ανατροπή στο ματς.

inner

Η νέα καταπληκτική (επιθετικά τουλάχιστον, αφού πίσω... έμπαζε) εμφάνιση του Παναθηναϊκού στον απόηχο όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα και αφού ο Ατζαγκούν πέταξε μερικές ευκαιρίες στον αέρα. Ο Μπεργκ χτύπησε ακόμη μια φορά λίγο πριν το τέλος, διαμόρφωσε το τελικό 4-3 (αφού με τη λήξη σκόραρε και ο Νομπόα) κι άφησε πολύ κόσμο με την απορία του τι θα μπορούσε να γίνει αν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν είχε συμβεί ό,τι συνέβη και όσα ακολούθησαν και αυτήν τη στιγμή το «τριφύλλι» ήταν ισόβαθμο –έστω και με ματς παραπάνω- με τους «ερυθρόλευκους»

inner



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (51’ Καρέλης), Λαγός (80’ Κουτρουμπής), Μπεργκ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (63’ Ατζαγκούν).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαυρίας, Νίνης.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (85’ Κίτσιου), Γκολάσα, Περέιρα, Μακ (87’ Κωνσταντινίδης), Παπαγιαννόπουλος, Βίτορ, Νομπόα, Κόστα (79’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Πουγγουρας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: