Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

«Ο πατέρας επιστρέφει»: Το ταλέντο της Λίβερπουλ!!


«Ο πατέρας επιστρέφει»: Το ταλέντο της Λίβερπουλ!

Ολουβασέγι Μπαμπατζίντε Ότζο ή, απλούστερα, Σέγι Ότζο. Όπως και να τον πεις, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: ο μικρός συστήθηκε στους φίλους της Λίβερπουλ με γκολάρα και το sportfm.gr σας τον παρουσιάζει!

Αν έχετε πολύ γερή μνήμη, θα τον θυμάστε.

Βέβαια, τότε, το 2011, που ακούστηκε ξανά, είχε αφάνα και… καθόλου γένια, αλλά το όνομά του είναι χαρακτηριστικό, οπότε μπορεί και να σας λέει κάτι το Ολουβασέγι Μπαμπατζίντε Ότζο.

Όπου Μπαμπατζίντε (Babajide) βάλτε Μπαμπατούντε (Babatunde), καθώς το μεσαίο του όνομα είναι μια παραλλαγή του δεύτερου, που στη γιορούμπα γλώσσα της Νιγηρίας σημαίνει «ο πατέρας επιστρέφει» ή «ο πατέρας θα επιστρέψει».

Και πράγματι, ο Ότζο επέστρεψε… από τον δανεισμό του στη Γουλβς και δείχνει ικανός να μη ξαναφύγει ποτέ!

Ο 18χρονος, γεννημένος στις 19 Ιουνίου 1997, έβαλε μια τρομερή γκολάρα στην «τριάρα» της Λίβερπουλ επί της Έξετερ, στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι του με τους «μεγάλους» και πρώτο μέσα στο Άνφιλντ», έγινε ο νεότερος σκόρερ των «κόκκινων» στο Κύπελλο Αγγλίας και στο sportfm.gr αποφασίσαμε… να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό!

Γράφει ο Νίκος Ράλλης

Και μόνο το γεγονός ότι για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, το φθινόπωρο του 2011, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Λίβερπουλ… κονταροχτυπήθηκαν για την απόκτησή του, λέει πολλά.

14 χρονών, τότε, ο Ότζο «έβγαζε μάτια» με τους πιτσιρικάδες της Μίλτον Κέινς Ντονς. Και όχι τίποτα… μικρούς, Κ15 ή Κ16, αλλά με τους «μεγάλους» της Κ18, ενώ από τα 13 του ήδη έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα!

inner

Από τα δέκα του, όταν και εντάχθηκε στους «ντονς», ο ύψους 1,78μ. Ότζο, που γεννήθηκε στη Νιγηρία, αλλά μεγάλωσε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Χέμελ Χέμπστιντ, 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λονδίνου, ξεχώριζε από χιλιόμετρα πως πρόκειται για παιδί-θαύμα. Τρομερή δύναμη για την ηλικία του, πάσες-ξυράφια, ψυχραιμία με την μπάλα στα πόδια, απίστευτη τεχνική και σουτ-φωτοβολίδες… συστημένα όπου του ζητούσες (όπως χθες).

Αυτά τα χαρακτηριστικά, που διατήρησε και βελτίωσε, του άνοιξαν… ορθάνοιχτα την πόρτα όλων των «μικρών» εθνικών ομάδων της Αγγλίας και η Μίλτον Κέινς Ντονς είχε για πρώτη φορά στην ιστορία της παίκτη με το εθνόσημο στο στήθος, αλλά όχι για πολύ…

inner

Πριν τέσσερα, περίπου, χρόνια, ο Ότζο, που… αλωνίζει από αριστερά, ενώ μπορεί να παίξει και πίσω από τον επιθετικό, έπρεπε να πάρει την πρώτη μεγάλη απόφαση της ζωής του. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τσέλσι και Λίβερπουλ έδιναν «γη και ύδωρ» για να τον κάνουν δικό τους. Οι δύο πρώτες έμειναν πίσω στη σχετική «κούρσα» και απέμειναν «μπλε» και «κόκκινοι» να… μαλλιοτραβιούνται.

inner

Όλα έδειχναν πως οι Λονδρέζοι κέρδιζαν έδαφος και ο Σέγι θα παρέμενε κοντά στο σπίτι του. Τα δημοσιεύματα τον είχαν, ήδη… βαφτίσει «νέο Ντρογκμπά». Και όμως. Η ομάδα του Μερσεϊσάιντ τον έπεισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να μετακομίσει στον αγγλικό βορρά και στις 11 Νοεμβρίου 2011 ο Ολουβασέγι Μπαμπατζίντε Ότζο έγινε ο πιο ακριβός 14χρονος στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τη μεταγραφή του να κοστίζει στους «κόκκινους» 2,6 εκατομμύρια ευρώ!

inner

Τέσσερα χρόνια περίμενε υπομονετικά, κάνοντας… παπάδες με τους μικρούς «κόκκινους». Το 2014, στο Future Cup, το ετήσιο καλοκαιρινό τουρνουά του Άγιαξ για ομάδες κάτω των 17, έβαλε 4 γκολ -όσα και ο Χάρι Ουίλσον- και βγήκε πρώτος σκόρερ. Λίγους μήνες μετά, στις 2 Φεβρουαρίου 2015, ήρθε η Γουίγκαν, που πάλευε για τη σωτηρία της στην Championship (τελικά δεν τα κατάφερε), να τον δανειστεί από τη Λίβερπουλ και να του δώσει την ευκαιρία που τόσο περίμενε. Το επαγγελματικό ντεμπούτο του, ονειρεμένο. Μπήκε στο 59’ της αναμέτρησης με την Μπόρνμουθ, πρόλαβε να… βγάλει μάτια και αναδείχθηκε MVP του αγώνα!



inner

Έπαιξε σε άλλα δέκα παιχνίδια και τον Μάιο γύρισε στη Λίβερπουλ, με γκολ στο «μίνι ντέρμπι» (των μικρών) με την Έβερτον. Το καλοκαίρι, ωστόσο, φάνηκε πως… μεγάλωσε πια. Πέτυχε μια φοβερή γκολάρα στο φιλικό με τη Σουίντον στις 2 Αυγούστου και δυο μέρες μετά ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «κόκκινους», που τον έδωσαν -και πάλι- δανεικό στη Γουλβς, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

 


 






inner

Ο μικρός, τον χαβά του! Έπαιξε 16 φορές, πετυχαίνοντας 2 γκολ και «αναγκάζοντας» τον Γιούργκεν Κλοπ να τον φωνάξει πίσω, πριν λίγες μέρες, στις 7 Ιανουαρίου. Την επόμενη, κιόλας, μέρα, ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα της Λίβερπουλ για τον Ότζο, στο εκτός έδρας 2-2 με την Έξετερ για το Κύπελλο.

inner

Η… γκέλα των «κόκκινων», ωστόσο, μάλλον έγινε για κάποιον λόγο. Στον δεύτερο αγώνα, μετά την ισοπαλία στο πρώτο ματς, ο μικρός πέρασε στο παιχνίδι στο 65’ και εννέα λεπτά αργότερα… συστήθηκε στο Kop. Το γκολ του, απίθανο, ξεσήκωσε το «Άνφιλντ», με τον ίδιο να γίνεται ο νεότερος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει στο Κύπελλο Αγγλίας.






inner

Ο Γερμανός προπονητής προσπάθησε να ρίξει τους τόνους στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ στη συνέχεια. Ο Ολουβασέγι Μπαμπατζίντε Ότζο αρχίζει, όμως, να μη γίνεται πια… σαρδάμ στο στόμα των οπαδών της Λίβερπουλ.

inner*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: