Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ένας φορ που να ταιριάζει στη φιλοσοφία του Κλοπ!!


Ένας φορ που να ταιριάζει στη φιλοσοφία του Κλοπ!

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού έλεγαν οι αρχαίοι και στη Λίβερπουλ έπρεπε να σκεφτούν διπλά πριν πληρώσουν το περασμένο καλοκαίρι στην Αστον Βίλα τα 32,5 εκατομμύρια λίρες για τη ρήτρα του Κριστιάν Μπεντέκε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  
Το λάθος το είχαν ξανακάνει τη τελευταία μέρα του Γενάρη του 2011 οταν είχαν σπάσει το ρεκόρ μεταγραφής του συλλόγου για την υπογραφή του Αντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ. Ο Βέλγος έχει, όπως και ο Άγγλος διεθνής ενα στυλ που θεωρείται ξεπερασμένο αφού οι ψηλοί και δυνατοί φορ μοιάζουν να βγαίνουν εκτός μόδας σε μια εποχή που τα ψεύτικα εννιάρια και οι πολυλειτουργικοι επιθετικοί έχουν τη μερίδα του λέοντος!
Ο Μπεντέκε είναι ξεκάθαρο πως δεν αποτελεί επιλογή για τον Κλοπ ακόμα και τώρα που ο νεαρός Οριγκί είναι τραυματίας και ο Στάριτζ μόνιμα απών! Ο Γερμανός τεχνικός αφού άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Μπεντέκε με την Αρσεναλ και τη Γιουνάιτεντ τον ξεκίνησε εναντίον της Εξετερ μαζί με μια χούφτα αμούστακα παιδιά αλλά η εικόνα του μάλλον μπέρδεψε τα πράγματα και λιγότερο ενίσχυσε τη πεποίθηση πως σύντομα θα πάρει ευκαιρίες! Παρά τις διαβεβαιώσεις του Κλοπ πως αποτελεί σημαντικό στέλεχος και ποντάρει επάνω του, σε ένα ματς απέναντι σε μια ομάδα τρεις κατηγορίες παρακάτω και ενώ αρκετά νέα παιδιά άρπαξαν την ευκαιρία, ο Μπεντέκε εκνεύρισε την εξέδρα και στο τέλος του ματς έχασε και μια ευκαιρία που επιβεβαίωσε τη κακή του ψυχολογική κατάσταση!
Σε μια νύχτα που ο Άλεν επιβεβαίωσε πόσο επαγγελματίας είναι και πέτυχε ένα ωραίο γκολ καθοδηγώντας τους πιτσιρικάδες, ο Αιμπ ήταν εξαιρετικός, ο Φλάναγκαν επέστρεψε ύστερα από 650 μέρες και που ο Οτζο με τον Τεξέιρα πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ με τη κόκκινη φανέλα, ο Βέλγος σέντερ φορ έδειχνε σαν ψάρι έξω από τα νερά του! Και χάνοντας και αυτή τη σχετικά εύκολη ευκαιρία να διαπρέψει απέναντι σε μια ενδεκάδα αντιπάλων που όλοι μαζί παίρνουν σε ένα χρόνο τα χρήματα που εισπράττει αυτός σε μια εβδομάδα καλό είναι να αρχίσουν να σκέφτονται στην διοίκηση πως πέταξαν τα λεφτά τους για μια ακόμη φορά!
Ο Κλοπ δεν μπορεί να βγει και να πει ξεκάθαρα πως ο Μπεντέκε δεν ταιριάζει στο στυλ του παιχνιδιού που έχει στο μυαλό του και προσπαθεί να κρατήσει μια αγοραστική αξία για τον Βέλγο όμως ουσιαστικά είναι ολοφάνερο πως δύσκολα θα μπορέσει να βρει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα για το πιο ακριβό απόκτημα της Λίβερπουλ το περασμένο καλοκαίρι! Και παρότι όπως φάνηκε και εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή η τωρινή Λίβερπουλ είναι μια ομάδα χωρίς χαρακτήρα, και πάλι ο πιο ακριβός παίκτης της αυτή την ώρα δεν μπορεί να γίνει βασικός παρά τους πάμπολλους τραυματίες που δυσκολεύουν το έργο του προπονητή!
Και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει το καλοκαίρι ο Κλοπ από τη διοίκηση είναι ένας ακριβός φορ που θα ταιριάζει στο στυλ ποδοσφαίρου που έχει στο μυαλό του! Ένας Ομπαμεγιάνγκ θα ήταν ιδανικός αλλά πόσο εύκολα μπορεί να πειστεί για να προτιμήσει τη Λίβερπουλ από την Αρσεναλ για παράδειγμα; Και αυτό θα είναι γενικά το πρόβλημα των "κόκκινων" και αυτό το καλοκαίρι!


Πηγή:  england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: