Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

AEK Άρης 1-0

Η ΑΕΚ με γκολ του Καφέ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (46') κέρδισε τον Αρη με 1-0 στο ΟΑΚΑ και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τους θεσσαλονικείς στην μάχη για τα πλέι οφ. Ενα εκρηικτικό ξεκίνημα της Ενωσης στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετό για να της χαρίσει το τρίποντο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν τρίτη συνεχόμενη νίκη του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Μπάγεβιτς.

Ο Αρης προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο την Ενωση, καθώς μόλις στο 1' ο Ναφτί χάνει μοναδική ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα σε σουτ εξ' επαφής. Οι θεσσαλονικείς ήλεγχαν το χώρο του κέντρου με τους Ναφτί και Φερνάντες να αποτέλουν απόρθητο τείχος, ενώ Κάλβο και Αντού από τις πτέρυγες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν της ΑΕΚ.

Το αποτέλεσμα της αμυντικής δυσλειτουργίας του Δικεφάλου ήταν ο Κόκε να απειλήσει εκ νέου τον Σάχα στο 15', αλλά πέταξε στα σκουπίδια τη διπλή ευκαιρία που δημιούργησε. Η Ενωση φαινόταν εγκλωβισμένη, καθώς με το ζόρι έφταναν οι μπαλιές στους επιθετικούς, με την (προβληματική) εικόνα της ομάδας του Μπάγεβιτς να δημιουργεί εκνευρισμό στις εξέδρες.

Ανέβηκε ο Σκόκο και η ΑΕΚ

Η διάθεση του Λεονάρντο, ο οποίος βρέθηκε στις δύο καλές στιγμές της ΑΕΚ (22', 35') κάνοντας όμως και πολλές επιπόλαιες ενέργειες, αλλά και η άνοδος του Σκόκο βοήθησαν τους γηπεδούχους να ρολάρουν επιθετικά. Η Ενωση άρχιζε να αναπτύσσεται πιο ορθόδοξα, προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σηφάκη.

Γλυκός... Καφές

Η ΑΕΚ μπήκε... γκαζωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στην πρώτη κούρσα ο Σκόκο, αφού πέρασε στο σπριντ τον Νέτο έπιασε έναν δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Σηφάκης. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Παντελής Καφές (46') άνοιξε το σκορ για την Ενωση με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο.

Το γκολ του Καφέ προκάλεσε ένα γρήγορο ρυθμό στον αγώνα και μέσα σε δύο λεπτά (51', 52') οι Κάλβο και Καράμπελας είχαν δύο εξαιρετικές στιγμές με τους Σάχα και Σηφάκη να βρίσκονται όμως σε ετοιμότητα.

Το παιχνίδι πλέον είχε αποκτήσει μια άγρια ομορφιά, καθώς ο Αρης ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει και έτσι βρήκαν χώρους οι γηπεδούχοι για να αυξήσουν τις επισκέψεις τους στην εστία του Σηφάκη.

Οι θεσσαλονικείς προσπάθησαν να πιέσουν στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να έχουν το καθαρό μυαλό για να απειλήσουν ουσιαστικά τον Σάχα. Στην αντίπερα όχθη η Ενωση έδωσε χώρο στον Αρη και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να κλειδώσει τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ, αλλά τελικά έμεινε με το πολύτιμο τέρμα του Καφέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: