Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Μάγκας στα Γιάννενα!

Κάθε λόγο να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια, βγάζοντας από πάνω του και το άγχος του υποβιβασμού, απόρροια των εννέα αγωνιστικών χωρίς νίκη, έχει από σήμερα ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» με 3-2 και πήρε μεγάλη βαθμολογική «ανάσα».

Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη για τους «κυανέρυθρους» με τον Γιώργο Παράσχο στην τεχνική ηγεσία, με τον έμπειρο τεχνικό στην αρχή της σεζόν να υπενθυμίζεται πως βρισκόταν στον σύλλογο των Ιωαννίνων.

Το αποτέλεσμα δεν «βολεύει» από την άλλη σε καμία περίπτωση τον ΠΑΣ, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα και να φτάσει στο θετικό για αυτόν αποτέλεσμα, με τα περιθώρια για παραμονή να στενεύουν πλέον επικίνδυνα, ενώ, η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής (28/2), στην Λιβαδειά, αποκτά καθοριστική σημασία.

Πιο αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι

Με βάση τη γενικότερη παρουσία των δύο ομάδων στον – κακό – αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται δίκαιο, με τον Πανιώνιο να παρουσιάζεται πιο αποτελεσματικός και να φτάνει στην κατάκτηση των τριών βαθμών.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τους «κυανέρυθρους», καθώς στο ημίωρο βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, με τον Τσότσαλιτς στο 7΄ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Τζαβέλλα να κάνει το 0-1 και τον Ριέρα στο 18΄με ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

«Ζωντανός» με Μενδρινό

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ έδειξε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να αντιδράσει, με τον Μενδρινό να μειώνει με μακρινό σουτ στο 30’ σε 2-1 και να ξαναβάζει τον ΠΑΣ στην διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος και τον Σαιτιώτη στο 43’ με πέναλτι (ανατροπή Μπακαγιόκο από Ανδριόλα) να φέρνει το ματς στα ίσια και να δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

«Προσεκτικό» παιχνίδι στο δεύτερο μισό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο και ο κακός αγωνιστικός χώρος. Αλλωστε, οι περισσότερες από τις αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο προπονητές έγιναν αναγκαστικά και λόγω τραυματισμού.

Οι δύο ομάδες θέλησαν αρχικά να μην δεχθούν άλλο γκολ και επέλεξαν την τακτική των αντεπιθέσεων, με τις ευκαιρίες που σημειώθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες στο διάστημα αυτό να είναι ελάχιστες.

«Μίλησε» ο αρχηγός

Σε μία από αυτές, ο Μανιάτης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ελευθερόπουλου, δίνοντας στην ομάδα του το πρώτο τρίποντο μετά από δέκα αγωνιστικές…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (58΄ Καζναφέρης), Κανακούδης, Κούσας, Κώτσιος (67΄ Τζάνης), Ανδράλας, Ρόβας, Μενδρινός, Σίσιτς, Σαϊτιώτης (78΄ Ντιμπαλά), Μπακαγιόκο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Όμο (81΄ Κοντοές), Σκούφαλης (69΄ Μπουβάλ), Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς (58΄ Γουνδουλάκης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: