Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ο Κούδας για το ματς

Μοιρασμένες πιθανότητες για τη νίκη δίνει στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Κούδας. Η μεγάλη δόξα του «δικεφάλου», μίλησε στον sportdog και κατέθεσε τις απόψεις του για την κρίσιμη αναμέτρηση της Τούμπας υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα που θα καταφέρει να υπερισχύσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής, θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης.

- Κύριε Κούδα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Εκτιμάτε ότι κάποια από τις δύο ομάδες είναι πιο κοντά στη νίκη;

Έχω πει και παλαιότερα πως στα ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί. Αυτό, βέβαια, ισχύει και για τη συνάντηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες έχουν καλές πιθανότητες για να πάρουν τους βαθμούς της νίκης.

«Δεν είναι έτσι»

- Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αγώνα, ως τον αγώνα της 30ετίας για τον ΠΑΟΚ. Συμφωνείτε με αυτήν την προσέγγιση;

- Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Πρόκειται, φυσικά, για ένα σημαντικό παιχνίδι αλλά κατά την άποψή μου είναι ένα ματς όπως όλα τα άλλα. Αν οι παίκτες το δουν διαφορετικά, θα έχουν μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα.

- Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού;

Τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης θα έχει η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη ημέρα. Ίσως να παίξει ρόλο και η έδρα αλλά αυτό θα το δούμε.

Στο κέντρο θα κριθούν πολλά

- Σε επίπεδο τακτικής, τι είναι αυτό που μπορεί να γείρει την πλάστιγγα στη μία ή στην άλλη πλευρά;


Για μένα, πολλά θα κριθούν στο χώρο του κέντρου. Όποια από τις δύο ομάδες καταφέρει να επικρατήσει στη νευραλγική μεσαία γραμμή, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει τον έλεγχο του ματς. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός διαθέτουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο κέντρο. Πάντως, δεν θεωρώ πολύ πιθανό το ματς να κριθεί από κάποιες μονάδες ξεχωριστά αλλά από την απόδοση του συνόλου.

- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των δυο αντιπάλων;

Είναι γνωστό ότι το «όπλο» του ΠΑΟΚ είναι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του, η οποία δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να βρει διαδρόμους και να απειλήσει. Παράλληλα, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει πολλά στους Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς και θα προσπαθήσει να τους αξιοποιήσει για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ επικίνδυνος μπροστά. Διαθέτει ικανούς και αρκετά γρήγορους επιθετικούς, όπως οι Σισέ και Σαλπιγγίδης που αν δεν προσεχθούν ιδιαίτερα από την άμυνα του ΠΑΟΚ, μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

- Τέλος, ποια μορφή περιμένετε πως θα έχει το ματς;

- Ο αγώνας θα είναι αμφίρροπος. Θα είναι και «κλειστός», δηλαδή είναι πολύ πιθανό να κριθεί στο γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: