Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Bundesliga: Ντέρμπι στον Βορρά

Το μεγάλο ντέρμπι του Βορρά ανάμεσα στο Αμβούργο και την Βέρντερ Βρέμης ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Bundesliga!

Μεσοβδόμαδα το Αμβούργο γνώρισε εντός έδρας ήττα (1-0) από την Ζανκτ Πάουλι και ήταν η πρώτη μετά από πέντε σερί νίκες. Πλέον ο σύλλογος θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες και σίγουρα η αναμέτρηση με την Βέρντερ Βρέμης είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναπάρουν τα πάνω τους οι ποδοσφαιριστές. Αγωνιστικά προβλήματα το Αμβούργο δεν αντιμετωπίζει. Όσον αφορά την Βέρντερ του Τόμας Σάαφ τώρα, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα καθώς η ομάδα «διψάει» για βαθμούς, αφού βρίσκεται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Ο σύλλογος από την Βρέμη δεν μπορεί να υπολογίζει στους Πιζάρο, Νάλντο, Άντερσεν, Μπένις και Γένσεν.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια τώρα, η πρωτοπόρος Μπορούσια Ντόρτμουντ που προέρχεται από δύο «γκέλες» αντιμετωπίζει την ανεβασμένη Ζανκτ Πάουλι και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται νέο «στραβοπάτημα». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι σαφέστατα το φαβορί, ωστόσο δεν θα έχει στην διάθεση της τον τραυματία Καγκάβα και τον τιμωρημένο Σούμποτιτς.

Πολύ δύσκολο έργο έχει από την μεριά της η Μπάγερν Μονάχου που κοντράρεται με την Μάιντς. Οι Βαυαροί δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες βαθμών στην Bundesliga και θέλουν να πάνε χαρούμενοι  στην πρώτη αναμέτρηση με την Ίντερ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά προβλήματα ο Φαν Γκάαλ δεν θα έχει μαζί του, τους: Κρόος, Όλιτς και Κοντέντο. Ο Ζαλάι θα απουσιάσει από την Μάιντς.

Από εκεί και πέρα η Λεβερκούζεν  βρίσκεται σε πολύ κατάσταση κάτι που έδειξε και στον αγώνα για το Europa League με την Μέταλιστ, την οποία διέλυσε με 4-0 στην Ουκρανία. Οι «Ασπιρίνες» ουσιαστικά πήραν την πρόκριση από το πρώτο ματς και πλέον σκέφτονται την Στουτγάρδη, η οποία παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/02

Νυρεμβέργη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 21:30

Σάββατο 19/02 

Ντόρτμουντ-Ζανκτ Πάουλι 16:30
Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Χόφενχαϊμ-Κολωνία 16:30
Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 16:30
Ανόβερο-Καϊζερσλάουτερν 16:30
Μάιντς-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 20/02

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 16:30
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: