Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Στο κυνήγι των... πειρατών

Ανυπολόγιστες υπολογίζονται οι ζημίες για τη διοίκηση της Σάντερλαντ από την άρνηση μεγάλης μερίδας  οπαδών των “μαυρόγατων” να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες της ομάδας τους. Αυτό που προβληματίζει δεν είναι το γεγονός ότι το “προϊόν” δεν έλκει τους φίλους της ομάδας, αλλά οι διάφορες... κομπίνες που έχουν ανακαλύψει ιδιοκτήτες τοπικών παμπ για να κρατούν τους φίλους του ποδοσφαίρου μακριά από το γήπεδο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σάντερλαντ και παλαιό μεγάλο άσο της ομάδας, Νάιαλ Κουίν, “το μέλλον του συλλόγου διακυβεύεται πάρα πολύ σοβαρά επειδή κάποιοι οπαδοί μας έγιναν τεμπέληδες. Δεν τους κακίζω, αλλά περιμένω από αυτούς ν' αντιδράσουν επιτέλους γιατί θα πάψουμε να είμαστε μεγάλος σύλλογος”.
Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις, περίπου 10.000 οπαδοί της Σάντερλαντ προτιμούν τη μέρα που αγωνίζεται η ομάδα τους αντί να πάνε στο γήπεδο για να τη δουν, να καθίσουν σε κάποια παμπ και να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά το παιχνίδι. Τίποτα το μεμπτό δεν θα υπήρχε σε αυτό, αν η τηλεοπτική αναμετάδοση των αγώνων δεν γινόταν παράνομα και μέσω πειρατικού δορυφορικού σήματος!
Ωστόσο, η κάτοχος μιας παμπ στο Πόρτσμουθ, ονόματι Κάρεν Μέρφι, αν και και τιμωρήθηκε από τα εγχώρια δικαστήρια με βαρύ πρόστιμο για το “κατέβασμα” της εικόνας, πέτυχε να δικαιωθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο οποίο και κατέφυγε, έχοντας ως βασική αιτιολογία πως σαν Ευρωπαία πολίτης έχει δικαίωμα να επιλέγει οποιαδήποτε συχνότητα εκπέμπει στη Γηραιά Ηπειρο για να εμπλουτίσει την ψυχαγωγία της!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κυρία “έκλεβε” το σήμα από τη συχνότητα του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού που έχει για τη χώρα μας τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της Πρέμιερσιπ!
“Θα βγω στο δρόμο και θα συναντήσω έναν έναν όσους φιλάθλους μας δεν έρχονται στο γήπεδο. Θα τους πείσω ότι αυτό που οφείλουν να κάνουν είναι ένα έρθουν να μας υποστηρίξουν με όλη τους την πίστη. Είμαι βέβαιος ότι κάτι θα βρω για να τους δελεάσω και να τους φέρω πίσω στο γήπεδο την προσεχή σεζόν”, ξεκαθάρισε ο Κουίν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: