Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Φρατζέσκος: «Έχει ελπίδες ο ΠΑΟΚ»

Σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση εμφανίστηκε ο Κώστας Φρατζέσκος. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε πως η εικόνα του «Δικέφαλου» του Βορρά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή στο πρώτο ματς του Europa League με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ μίλησε και για το ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Φρατζέσκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για το ματς του ΠΑΟΚ: «Ήταν κακός και φάνηκε πολύ κουρασμένος. Δεν είχε τρεξίματα και δυνάμεις. Παρά το γκολ που έφαγε δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ήθελε να κρατήσει το σκορ στο 1-0 μετά και αυτό φάνηκε. Προσπάθησε να μην διευρυνθεί το σκορ για να έχει ελπίδες στη ρεβάνς».
Για την αλλαγή του Χαλκιά: «Μην ξεχνάμε ότι επειδή είναι μια λεπτή θέση του τερματοφύλακα, έχω την εντύπωση ότι αν δεν είναι 100% εντάξει, πρέπει να γίνει αλλαγή, ακόμα κι αν είναι από τους κορυφαίους. Χάθηκε έτσι μια αλλαγή για να ξεκουραστεί κάποιος άλλος παίκτης».
Για τη χρησιμοποίηση του Βιτόλο: «Ήταν άτοπη και άσκοπη αυτή η επιλογή του Χάβου».
Για την επιλογή του Σαλπιγγίδη ως μοναδικού φορ: «Φανταστείτε να υπήρχε ένας στράικερ, ο οποίος θα έπαιζε με πλάτη. Ποιος θα έβγαινε από πίσω αφού η ομάδα δεν είχε τρεξίματα. Ο Σαλπιγγίδης αυτού του είδους την άμυνα θέλει, με ζώνη για να φύγει μπροστά. Ο Σαραβάκος έκανε πάρτι όταν οι αντίπαλοι έπαιζαν ζώνη. Όταν παίζει ζώνη ο άλλος και έχει έναν γρήγορο και έξυπνο φορ, τότε μπορείς να κάνεις μεγάλη ζημιά».
Για τη ρεβάνς στη Μόσχα: «Επειδή είναι ομάδα που ξέρει και αμύνεται ο ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε και χτες όπου θα μπορούσε να φάει κι άλλα γκολ, είτε από τύχη, είτε από ικανότητα παικτών, εκεί το ματς θα το πάει πολύ σιγά, χωρίς μεγάλο ρυθμό, ώστε μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά να είναι μέσα και μπορεί να το κάνει. Ούτως ή άλλως ένα γκολ θέλει. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει το μηδέν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, όχι μόνο λόγω του αντιπάλου, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών που θα συναντήσει».
Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, αλλά να μην μειώνουμε και την αντίπαλο, ήταν πολύ καλή, με στόχο μέσα στο γήπεδο, ήξερε πότε να ανεβάσει και πότε να ρίξει ρυθμό. Είναι πολύ δυνατή ομάδα».
Για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν προγνωστικά για ένα τέτοιο παιχνίδι. Να γίνει ένα καλό ματς εντός γηπέδου. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός αν προσέξει το ματς και δεν δεχθεί γκολ, μπορεί να πάρει καλό αποτέλεσμα. Αν δεχθεί γκολ δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να το γυρίσει, όπως στον πρώτο γύρο, κυρίως λόγω Καραϊσκάκη. Όποιος σκοράρει πρώτος θα έχει και το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά, με προσωπικότητα και ικανότητες. Ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι παίζει πολύ καιρό με πολλές απουσίες και δεν έχει πλήρες ρόστερ σε πολλά ματς, έχει τη δυναμική να πάρει αποτέλεσμα. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες ο αγώνας».
Για την απουσία του Μπουμσόνγκ: «Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό. Έχει δεθεί με την ομάδα και θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην άμυνα. Είναι και πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και στις στημένες φάσεις. Τα άλλα παιδιά που θα παίξουν πίσω ελπίζω να πάνε καλά».
Για το δίλλημα Νίνη ή Καραγκούνη: «Ποτέ δεν θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Υπάρχει ο προπονητής που τους ζει κάθε μέρα και ξέρει καλύτερα. Εμείς που δεν ξέρουμε θα ήταν άτοπο να πούμε ποιον προτιμάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: