Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Καλύπτει χαρακτηριστικά, παραμένουν ερωτηματικά!!

Λίγο πριν το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Τσβόλε, ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τις δύο μεταγραφές τις ομάδας και για τον βασικό φετινό στόχο της.
Ξεκινάω να γράψω αυτό το μπλογκ λίγο πριν ξεκινήσουμε για Τσβόλε, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα δώσει το τρίτο του φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους. Ένα φιλικό που πιστεύαμε αργά χθες το βράδυ πως θα αναβληθεί λόγω της κατάρριψης του αεροπλάνου των Μαλαισιανών αερογραμμών που είχε 298 νεκρούς, οι 154 εξ αυτών Ολλανδοί.
Παρότι το σοκ των Ολλανδών είναι ξεκάθαρο σε εμάς που τους ζούμε εδώ, το μόνο που θα συμβεί είναι να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα. Η ζωή στην Ολλανδική κοινωνία συνεχίζεται κανονικά και το βάρος πέφτει όπως πάντα στις οικογένειες των θυμάτων.
Είναι μάλιστα τόσο κυνικοί και κρύοι οι βορειοευρωπαίοι, που σήμερα στα κανάλια τους έπαιζε θέμα με συνεντεύξεις Ολλανδών που ήταν έτοιμοι να πετάξουν με την ίδια πτήση για Μαλαισία. Η αμηχανία των επιβαινόντων στη πτήση ήταν ξεκάθαρη.
Πάμε λίγο στα δικά μας και στο κατά πόσο πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από τις δύο μεταγραφές που κάναμε. Γενικά, πρόκειται για παίκτης που δεν είναι τσαπάδες αλλά δεν είναι και ελίτ. Είναι όπως λέει ο αγαπημένος μου Φερνάντο Σάντος «κανονικοί ποδοσφαιριστές».
Ένας διεθνής Σλοβάκος στα 23 του που έπαιξε 80 αγώνες στη Μπουντεσλίγκα αλλά ποτέ δεν κατάφερε να καλύψει τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν και ένας Αργεντίνος δεύτερος φορ και όχι δεκάρι, που έχει πολλά γκολ στην Ξάνθη της Αργεντινής.
Σε επίπεδο χαρακτηριστικών δεν είχαμε καιρό τώρα τέτοιο παίκτη σαν τον Φακούντο. Όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο το κατά πόσο θα προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα άμεσα μιας και πρώτη φορά βγαίνει εκτός συνόρων.
Ο Φακούντο Περέιρα είναι ο παίκτης που πολύ λέγανε καιρό τώρα, «πως βρίσκει τέτοιους παίκτες ο Αστέρας Τρίπολης» όμως εμείς δεν είμαστε Τρίπολη. Πρέπει να βρει έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα και να την βοηθήσει. Παπάδες, δε νομίζω να μπορεί να κάνει.
Ο Μακ είναι ένας παίκτης που μόνο τυχαία δεν παίζει στην Εθνική Σλοβακίας, όμως στη Μπουντεσλίγκα δεν έδειξε πολλά πράγματα. Συμμετοχές είχε όμως και αυτό κάτι λέει. Στο χέρι του ΠΑΟΚ είναι να τον αναλύσει σωστά και να τον εντάξει στη λογική της ομάδας για να πάρει περισσότερα από το ταλέντο του.
Με λίγα λόγια συμπληρώνεται ένα παζλ με παίκτες από ακαδημίες, έναν κορμό έμπειρων παικτών που απέμεινε και παίκτες κανονικούς που ψάχνουν την ποδοσφαιρική τους Ιθάκη. Μοναδική εξαίρεση αυτή του Ρατς που είναι άλλης λογικής ποδοσφαιριστής.
Το που μπορεί να πάει αυτό το πράγμα θα δείξει. Πρωτάθλημα δεν μπορούμε να πάρουμε σίγουρα και μάλλον θα διεκδικήσουμε με τον Παναθηναϊκό τη δεύτερη θέση. Βασικός στόχος του ΠΑΟΚ πάντως φέτος είναι να στήσει πραγματικό κορμό και να κάνει όταν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ποιοτικές προσθήκες.
Επίσης στόχος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι η ανάδειξη της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης που ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο αφανισμός όσων λειτούργησαν εις βάρος του με παράνομο τρόπο.
Τέλος, επειδή είχα πρόσφατη εικόνα από τη Σταντάρ Λιέγης, μπορώ να πω πως είναι μία σοβαρή και οργανωμένη ομάδα. Δεν είδα ακριβώς την βασική της ενδεκάδα, αλλά έχει τον Μπιά και τον Κονσελό που είναι καλοί παίκτες. Επίσης έχει δυο τρεις μικρούς που δε σου γεμίζουν το μάτι αλλά έχουν πολύ ποιότητα, με έναν Σουηδό που με χάζεψε γιατί έκανε μονίμως πράγματα που δεν περίμενα.
Εύκολη κλήρωση λένε όλοι, εγώ θα πω πως σε αυτό το επίπεδο, εύκολη μπορεί να αποδειχτεί μία κλήρωση. Ποτέ δεν είναι πριν γίνουν τα παιχνίδια. Και μιλάμε για μία ομάδα με ιστορία.
ΥΓ Το να γράφει κάποιος του χώρου μας πως ο ΠΑΟΚ πάει για Κουαρέσμα και Πιάττι είναι ή μαστουρωμένος ή εξωγήινος. Άλλη επιλογή δεν βλέπω
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: