Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

«Καλύτερη μεταγραφή η ΕΠΟ»

τερζ-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Τερζανίδης. Σχολίασε τον Άγγελο Αναστασιάδη και δήλωσε πως τον πιστεύει πιο πολύ από ποτέ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην μεγάλη ομάδα του 1970 και τόνισε πως όπως τότε έτσι και σήμερα για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να ελέγχεις την ΕΠΟ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Τερζανίδης:
Για το πώς είχε “φτιαχτεί” ο ΠΑΟΚ του 1970:“Σίγουρα κάθε διοίκηση κάνει μια προσπάθεια κάθε χρόνο και μαζεύει τα ταλέντα της περιοχής. Αυτό είχε γίνει και εκείνη την χρονιά και ίσως έπαιξε ρόλο και η φουρνιά. Δυστυχώς αργότερα δεν έγινε ο ΠΑΟΚ μεγάλος που και αυτό που ονειρευόμασταν όλοι. Εμείς μαζευτήκαμε, ήμασταν αγαπημένοι όμως άλλα ήταν τα χρόνια και η νοοτροπία τότε. Ο κόσμος πλέον θέλει το πρωτάθλημα το κύπελλο αλλά και τη Ευρώπη. Ο κ. Σαββίδης ανέβασε τον πήχη ψηλά αλλά δεν ανέβηκε η ομάδα. Οι ΠΑΟΚτσήδες περιμένουν να ανταποκριθεί η ομάδα όμως χάθηκε η χρονιά και ο προπονητής που ήρθε δεν έκανε αυτά που έλεγαν όλοι. Έμεινε στάσιμος ο ΠΑΟΚ, ήρθαν δανεικοί που δεν βοήθησαν ενώ έχουμε δείγματα πως μπορούν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά. Έφυγαν ήδη ο Σταφυλίδης, ο Μαλέζας και ο Βιερίνια. Τώρα που υπάρχουν τα λεφτά δεν πρέπει να φύγει κανείς και κανένα ταλέντο. Ο Άγγελος είναι απαραίτητος γιατί ξέρει την Ελληνική νοοτροπία, γνωρίζει τον ΠΑΟΚ και μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι για να γίνει μεγάλη η ομάδα”.
Για το αν πρέπει να μείνει ο Αθανασιάδης:
“Σίγουρα πρέπει να μείνει ο Αθανασιάδης. Δεν νομίζω να φύγει ο παίκτης αυτός που έχει αρχίσει να ωριμάζει και να έχει και καλύτερη απόδοση”.
Για το αν μπορούν να φέρουν επιτυχίες τα νέα παιδιά:
“Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προχωρήσει και ο κόσμος θέλει διακρίσεις .Είναι η Ευρώπη το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Σε συνδυασμό με παίκτες μεγάλους μπορούν να μπούνε τα νέα παιδιά. Το έχουν αποδείξει ο Κίτσιου, ο Σταφυλίδης και άλλοι. Τώρα μπορούν και να νέα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα. Φυσικά και ο προπονητής ξέρει καλύτερα το τι πρέπει να κάνει. Δεν πρέπει να βλέπει ο κόσμος που ο Ολυμπιακός είναι το κατεστημένο και ελέγχει ΈΠΟ και το πρωτάθλημα. Εμείς δεν έχουμε αυτή την δύναμη. Έχουμε έναν Σαββίδη που επενδύει στην Ελλάδα. Αυτό είναι από μόνο του μεγαλείο. Όλες οι άλλες ομάδες, πλην του Ολυμπιακού, υποφέρουν. Μπορούν να κοιμούνται ήσυχα στον ΠΑΟΚ πως θα πληρωθούν και αυτό είναι σημαντικό. Σε δύο – τρία χρόνια θα φτιαχτεί ένας ΠΑΟΚ όπως τον θέλουν οι φίλαθλοι”.
Για το κατεστημένο του Ολυμπιακού:
” Παλαιότερα που είχαμε καλύτερη ομάδα από τον ΠΟΚ μας έδωσαν ένα πρωτάθλημα. Από το 1972 – μέχρι το 1977 έπρεπε να πάρουμε πέντε πρωταθλήματα. Είχαν όμως τα προβλήματα μεταξύ τους. Όταν έχουν πρόβλημα μεταξύ τους έσπρωχναν το πρωτάθλημα όπως έκανα σε εμάς και την Λάρισα. Εκείνα τα χρόνια ήταν τα πέτρινα για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς να καταλαβαίνει τι γίνεται έπαιρνε ο Νταιφάς τα πρωταθλήματα. Μετά τα έπαιρνε αυτός. Το ξέρουν και οι πέτρες πως για να παίρνεις πρωταθλήματα πρέπει να ελέγχεις και ΕΠΟ. Μπορείς να πάρεις την ΕΠΟ, Είναι η καλύτερη μεταγραφή. Όσο καλή ομάδα και να έχεις αν δεν θέλει η Αθήνα δεν παίρνεις πρωτάθλημα. Τα έχουμε ζήσει”.
Για το αν πιστεύει στον Αναστασιάδη:
“Πιστεύω στον Άγγελο όσο ποτέ άλλοτε. Θα κουραστεί λίγο ο Άγγελος αλλά θα πετύχει. Ήταν και το Μουντιάλ που καθυστερεί. Είναι κουραστικό για τον προπονητή αυτό. Είναι δύσκολο οι μισοί παίκτες να είναι κουρασμένοι και οι άλλοι να θέλουν προετοιμασία έξι μηνών. Για να τα φέρεις αυτά σε ισορροπία θέλει χρόνο, κούραση και να προπονείς ξεχωριστά παίκτες. Θέλει κουράγια πολλά και ο Άγγελος πιστεύω θα τα πετύχει. Θέλει υπομονή από τον κόσμο. Πρέπει να αγκαλιάσει αυτή την ομάδα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: