Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Οταν ο Τζέιμς Μποντ έριξε πόρτα στη Γιουνάιτεντ!!

Ο Γιώργος Καραμάνος ανασύρει την απίθανη άρνηση του Σον Κόνερι στην πρόταση της Μάντσεστερ το 1953. Οταν επέλεξε να γίνει ηθοποιός αντί να ντυθεί Κόκκινος Διάβολος. Ο Ματ Μπάσμπι είχε αναλάβει από το 1945 και μετά από επτά χρόνια προσπαθειών για την αναμόρφωση της ομάδας, είχε επιτέλους καταφέρει να την οδηγήσει στην κορυφή. Το πρωτάθλημα του 1952 ήταν μόλις το τρίτο και το πρώτο έπειτα από 41 στείρα χρόνια για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μπάσμπι όμως δεν αναπαύτηκε από την κατάκτηση του τίτλου και συνέχισε να αναζητά ο ίδιος παίκτες. Ταξίδευε συνεχώς και πήγαινε όπου του έλεγαν πως υπήρχε κάποιο ταλέντο. Κάπως έτσι έπεσε την επόμενη χρονιά πάνω στον Σον Κόνερι.

Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε καλύτερα από κάθε άλλον τον «Τζέιμς Μποντ», ήταν τότε 23 ετών και έπαιζε ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο στη Σκωτία με την ομάδα της γειτονιάς του, την Μπόνιρινγκ Ρόουζ. Παράλληλα έκανε όποια δουλειά του τύχαινε. Αφού υπηρέτησε στο πολεμικό ναυτικό, έγινε γαλατάς, φύλακας σε λαϊκή αγορά, σοφέρ, μοντέλο για έργα τέχνης, ναυαγοσώστης σε πισίνα, για να ασχοληθεί στη συνέχεια με κάτι σπάνιο για την εποχή: το bodybuilding.
Κάπως έτσι έφτασε να έχει μεγάλη δύναμη και ταχύτητα, ιδιότητες που τον έκαναν να ξεχωρίζει στην ομάδα και που οδήγησαν την Ιστ Φάιφ, το μεγάλο σύλλογο της περιοχής, να τον καλέσει για δοκιμαστικά. Σε εκείνη την περιοδεία λοιπόν τον είδε ο Ματ Μπάσμπι και εντυπωσιάστηκε. Μετά το τέλος του φιλικού με μία τοπική άγνωστη ομάδα, όπου ο Κόνερι οργίασε, τον πλησίασε και του πρότεινε συμβόλαιο.

Και όμως ο Κόνερι έκανε το απίστευτο και απάντησε αρνητικά: «Πραγματικά αγαπούσα πολύ το ποδόσφαιρο και ήθελα τόσο πολύ να απαντήσω θετικά. Ωστόσο, σκέφτηκα ότι ήμουν ήδη 23 και το πολύ που θα μπορούσα να παίξω επαγγελματικά, θα ήταν μέχρι τα 30 μου. Εκείνη την εποχή είχα ήδη κάνει τα πρώτα βήματα μου ως ηθοποιός και αποφάσισα ότι σε αυτό το επάγγελμα θα μπορούσα να δουλέψω για πολύ περισσότερα χρόνια. Τελικά αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι ήταν η σοφότερη απόφαση της ζωής μου. Βέβαια ακόμα σκέφτομαι καμιά φορά το που θα μπορούσα να φτάσω ως ποδοσφαιριστής», ήταν η αιτιολόγηση του σε μία συνέντευξη που έδωσε πολλά χρόνια αργότερα ο πλέον 84χρονος Σκοτσέζος Σερ.

Εκείνη η πρόταση του Μπάσμπι πάντως ήταν άκρως δελεαστική. Τη στιγμή που ο Κόνερι έβγαζε μόλις τέσσερις λίρες την εβδομάδα, η Γιουνάιτεντ του έδινε 25. Κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει εάν επέλεγε τα γήπεδα, αλλά με τα χρήματα που εισέπραξε και τη φήμη που απέκτησε σε όλα αυτά τα χρόνια μπροστά από τις κάμερες, προφανώς άξιζε ακόμα η άρνηση, ακόμα και στους Κόκκινους Διαβόλους...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: