Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το... θράσος του μικρού!!

Την πεποίθηση ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μπορούν να κάνουν ίδια, αλλά και καλύτερη πορεία από την περυσινή της ομάδας εξέφρασε ο 20χρονος αμυντικός του ΠΑΟΚ, Στέλιος Ποζατζίδης.

Το... θράσος του μικρού
Στο ίδιο μήκος κύματος με τους επίσης νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Πόζογλου, Κωνσταντινίδη, Μελίσσα κινήθηκε στις δηλώσεις του ο Στέλιος Ποζατζίδη στις δηλώσεις που έκανε στην Ολλανδία, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας των Θεσσαλονικιών.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να πετύχει και να είναι καλύτερος από πέρυσι, ακόμη και με νεανικό ρόστερ, αν είναι οικογένεια καi δουλέψουν σκληρά οι παίκτες του.

«Ναι, έχουν δίκιο τα παιδιά! Πιστεύω ότι και εμείς μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι πέτυχε πέρυσι η ομάδα, ίσως και ακόμη παραπάνω! Αν είμαστε οικογένεια και δουλέψουμε σκληρά, τότε όλα γίνονται»,ανέφερε.

Πιο αναλυτικά, ο νεαρός αμυντικός είπε:

Για την δεύτερη προετοιμασία του με τους «μεγάλους» του ΠΑΟΚ: «Είναι δεδομένο πως επειδή είμαστε ΠΑΟΚ υπάρχουν απαιτήσεις και φυσικά σε κάθε έναρξη νέας χρονιά οι στόχοι πρέπει να είναι υψηλοί. Εγώ και θέλω αλλά και μπορώ τόσο να είμαι εδώ όσο και να παραμείνω εδώ. Αυτό φυσικά χρειάζεται σκληρή και διαρκής δουλειά από μέρος μου».

Για το τι τους λέει ο Άγγελος Αναστασιάδης: «Ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Ότι η δουλειά δεν σταματάει ποτέ ακόμα και αν θεωρήσεις ότι έφτασες σε ένα καλό επίπεδο. Μας λέει να μη σταματάμε να δουλεύουμε».

Για το ότι έως τώρα έχει αγωνιστεί στα φιλικά τόσο ως αριστερός μπακ και «φουλ» μπακ όσο και ως στόπερ: «Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζω στόπερ αφού και στην Κ20 αλλά και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς υπήρξαν παιχνίδια που έπαιξα στο κέντρο της άμυνας. Σε ότι αφορά το ότι έπαιξα φουλ μπακ, δεν με προβλημάτισε αφού δεν έχει διαφορές από το να παίζεις απλά στα αριστερά της άμυνας».

Για το αν… αγχώνεται από την παρουσία του Ρατς: «Σε καμιά περίπτωση δεν με αγχώνει. Αντίθετα πρέπει να το εκμεταλλευτώ. Δηλαδή να παίρνω πράγματα από τον τρόπο που παίζει και να βελτιώνομαι μέσα από την σκληρή δουλειά».

Για το ότι ο Αναστασιάδης στηρίζει τα νέα παιδιά: «Και μέσα από τις προπονήσεις και μέσα από τις ομιλίες, δείχνει ότι μας εμπιστεύεται. Μας στηρίζει και εμείς οφείλουμε να τον στηρίξουμε μέσα από την σκληρή δουλειά. Για να πετύχεις, κάτι πρέπει να δουλεύεις και αυτό θέλουμε και κάνουμε στις προπονήσεις».

Για το αν τον στενοχωρεί πως πολλοί θεωρούν ότι με νεαρούς παίκτες δεν κατακτάς τίτλους: «Αν θέλεις να είσαι ψυχολογικά καλά, δεν πρέπει να λαμβάνεις υπόψη τέτοια σχόλια. Καταλαβαίνω τον κόσμο γιατί δεν μπορείς να του ζητάς να κάνει υπομονή από τη στιγμή που τόσα χρόνια έχει να πανηγυρίσει έναν τίτλο. Αλλά από την άλλη θυμίζω ότι ο κόσμος τα περασμένα χρόνια ζητούσε από την ομάδα να εμπιστευτεί τα δικά της παιδιά. Εμείς έχουμε την ευκαιρία να τους αποδείξουμε ότι καλώς ζητούσαν τότε μια νεανική ομάδα, με παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας».

Για τον Λίνο: «Ήταν σημαία για τον ΠΑΟΚ. Ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που και εγώ, όπως και ο κόσμος, φώναζε το όνομα του από την κερκίδα. Από τον Λίνο πρέπει να παραδειγματιστώ και στο πώς λειτουργούσε ως ποδοσφαιριστής αλλά και το πώς ήταν ως χαρακτήρας».

Για το ότι όλοι σχεδόν οι νεαροί του ΠΑΟΚ δηλώνουν πως η ομάδα μπορεί με αυτούς να επαναλάβει την περσινή πορεία και να τα πάει ακόμα καλύτερα: «Συμφωνώ μαζί τους, το πιστεύω και εγώ. Δε θα υποστηρίξω ότι μπορούμε εύκολα να το επαναλάβουμε, αλλά ξέρω ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε ότι και πέρσι. Αρκεί να είμαστε οικογένεια όπως είμαστε τώρα και να δουλεύουμε σκληρά».

Για το τι εννοούσε όταν είπε πως υπάρχουν παίκτες που λείπουν από την ομάδα. «Απλά ότι έφυγαν και άφησαν ένα κενό. Πιστεύω ότι ακόμη και τώρα χωρίς τις μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν, ότι είμαστε μια πλήρης ομάδα και τα παιδιά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, μπορούμε να καλύψουμε επαρκώς τις θέσεις. Το να ελπίζεις δεν έχει σχέση με το πόσο σκληρά δουλεύεις. Επειδή είμαστε ΠΑΟΚ, οφείλουμε να έχουμε υψηλούς στόχους. Το θέμα είναι πόσο μπορείς να δουλέψεις και τι μπορείς να θυσιάσεις για να πετύχεις αυτά που θέλεις».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο: «Το να κάνει υπομονή, δεν μπορείς να το ζητήσεις εύκολα. Και εγώ ως θεατής πέρσι στον τελικό, ήθελα να το σηκώσει η ομάδα γιατί είμαι ΠΑΟΚ. Όμως πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να μας δώσει μια ευκαιρία για να δει αν μπορούμε να καταφέρουμε αυτά που ονειρεύεται και απαιτεί».

Για το τι σημαίνει ΠΑΟΚ για τον ίδιο: «Σημαίνει χίλια πράγματα. Αν δεν βρισκόμουν εδώ, θα μπορούσα να απαντήσω διαφορετικά. Τώρα απλά θα πω ότι είναι η ομάδα στην οποία είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και θα δώσω τα πάντα για να την βοηθήσω».

Για το αν θα σημαίνει κάτι γι΄ αυτόν εφόσον δοθεί και πάλι δανεικός: «Δεν είναι και το καλύτερο να σκέφτεσαι ότι δε θα είσαι εδώ. Θέλω να το παλέψω και αυτό κάνω. Αν όμως ο προπονητής αποφασίσει το αντίθετο, θα πεισμώσω. Δεν θα απογοητευτώ όμως, για να επιστρέψω δυνατός στην ομάδα που θέλω να αγωνίζομαι».

Για το πόσο σημαντικό θα είναι ένα σερί νικών στο ξεκίνημα της χρονιάς: «Είναι πολύ θετικό να αρχίζεις με νίκες. Για παράδειγμα, εμείς δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Θα είναι ότι καλύτερο να αρχίσουμε με νίκες, γιατί έτσι και ο κόσμος θα έχει τη διάθεση να κάνει υπομονή και να μας στηρίξει».

Για το πόσο θα αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ μετά την ολοκληρώση των μεταγραφών: «Όσα παιδιά είμαστε εδώ σκεφτόμαστε ένα πράγμα, να δουλεύουμε. Δεν μας απασχολεί αν θα έρθουν, πότε θα έρθουν και πόσοι θα έρθουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: