Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Γιούβε vs Γιούβε!!

Το gazzetta.gr γράφει για το πώς η Γιουβέντους κατάφερε να τελειώσει τον Αντόνιο Κόντε και να έρθει σε κόντρα με τους τιφόζι.
Οταν οι Αντρέα Ανιέλι και Αντόνιο Κόντε συναντήθηκαν στην έπαυλη του πρώτου στις 19 Μαΐου, οι οπαδοί της Γιουβέντους και οι δημοσιογράφοι πίστεψαν για πρώτη φορά σε αυτά τα τρία χρόνια ότι οι δρόμοι των Μπιανκονέρι και του πρώην αρχηγού μπορεί να χώριζαν. Μετά το τέλος της συνάντησης, η Γιουβέντους με ένα tweet ενημέρωνε ότι ο Κόντε θα συνέχιζε για ακόμη ένα χρόνο αλλά όπως αποδείχθηκε τώρα, όλα είχαν τελειώσει εκείνη την ημέρα. Το θέμα ήταν πώς θα το ανακοίνωνε η διοίκηση στον κόσμο και το έκανε με τρόπο που δεν αξίζει στους τιφόζι, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να στηρίζουν συνεχώς. Ειδικά από το 2006 κι έπειτα...
Τα... ρεπορτάζ για τις μεγάλες προτάσεις
Με τον Κόντε στα όρια του, όπως είχε κάνει σαφές από τις δηλώσεις του προς το τέλος της προηγούμενης σεζόν, και με τους οπαδούς να περιμένουν επιτέλους δυνατές μεταγραφές για να ανέβει η ομάδα επίπεδο ενόψει Champions League, οι Ανιέλι και Μαρότα άρχισαν να κάνουν προτάσεις στο ένα μεγάλο όνομα μετά το άλλο. Αρχισαν με τον Ανχελ Ντι Μαρία, συνέχισαν με τον Αλέξις Σάντσες, πέρασαν και από Παρίσι για τον Εζεκιέλ Λαβέτσι και μετά ενημέρωσαν τις Ουντινέζε και Φιορεντίνα ότι θέλουν τον Χουάν Κουαδράδο. Για να έχουν και εναλλακτική, βέβαια, πήγαν και στη Βερόνα για τον Χουάν Ιτούρμπε.
Από τέλη Μαΐου μέχρι και πριν δύο 24ωρα, στον ιταλικό Τύπο οι προτάσεις της Γιουβέντους έδιναν κι έπαιρναν. Κι όχι απλές προτάσεις αλλά δυνατές. Οπως, για παράδειγμα, τα 27-28 εκατ. ευρώ που έδιναν στη Βερόνα για τον Ιτούρμπε, ο οποίος ήταν η 4η ή 5η επιλογή του Κόντε για εξτρέμ. Το γεγονός ότι η Ρόμα ανακοίνωσε την απόκτηση του για 22+2 εκατ. ευρώ, αποδεικνύει τρία πράγματα.
Πρώτον, ποτέ η Βερόνα δεν ζήτησε 30 εκατ. ευρώ για τον Αργεντίνο. Δεύτερον, ποτέ η Γιουβέντους δεν έκανε πρόταση (αν έκανε...) πάνω από 20 εκατ. ευρώ, όχι μόνο για τον Ιτούρμπε αλλά γενικά για οποιονδήποτε. Τρίτον, το γεγονός ότι όλα αυτά τα έγραφαν οι δημοσιογράφοι που θεωρούνται οι πιο αξιόπιστοι, φανερώνει ότι Ανιέλι και Μαρότα έκαναν καλή δουλειά...
Η κλειστή προετοιμασία...
Το πρώτο σοβαρό μήνυμα ότι κάτι δεν πάει καλά, ήρθε πριν δύο εβδομάδες, όταν η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι η φετινή προετοιμασία θα γίνει στο προπονητικό της κέντρο (Vinovo) και θα είναι κλειστή για τους οπαδούς ενώ η ομάδα θα κατέλυε στο ξενοδοχείο Principi di Piemonte, στο κέντρο της πόλης. Για την Γιουβέντους του Αντρέα Ανιέλι που έβαζε... εισιτήριο στους οπαδούς για τις προπονήσεις της προετοιμασίας την προηγούμενη διετία (και ήταν και sold out όλες), η αλλαγή ήταν τεράστια.
Κρίνοντας εκ των υστέρων, προφανώς στη διοίκηση είχαν καταλάβει ότι πήγαιναν για διαζύγιο με τον Κόντε, είχαν έτοιμο τον Αλέγκρι με τον οποίο είχαν μιλήσει και τον Μάιο και έτσι αποφάσισαν να κάνουν κλειστές προπονήσεις στο Vinovo, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν από τους οπαδούς σε κάθε ανοιχτή προπόνηση.
Τα διαρκείας...
Το σοκ της παραίτησης του Αντόνιο Κόντε ήρθε την Τρίτη. Μία μέρα πριν, τη Δευτέρα, η Γιουβέντους ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν και φέτος τα 28.000 διαρκείας που βγάζει προς πώληση. Αυτονόητο, βέβαια, ότι οι αυξήσεις πάνε σύννεφο αλλά οι οπαδοί τα εξαντλούν. Τα εξαντλούν, βέβαια, επειδή πιστεύουν στην ομάδα και αν ήξεραν τον Μάιο ότι θα φύγει ο Κόντε για να αναλάβει ο Αλέγκρι, οι Μπιανκονέρι δεν θα πουλούσαν ποτέ τα διαρκείας τους. Αφού έγινε το sold out και μπήκαν τα λεφτά στο ταμείο, έγινε γνωστή και η παραίτηση του προπονητή, με τον Αλέγκρι να είναι έτοιμος και να κλείνει μόλις λίγες ώρες μετά.
ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Αφού δούλεψε όπως δούλεψε η Γιουβέντους τον προηγούμενο μήνα για να φύγουν τα διαρκείας, που ήταν και το πρώτο μέλημα του Ανιέλι, είχε φτάσει η ώρα για την έναρξη της προετοιμασίας και για το τέλος του Κόντε.
Κυριακή...
Μία μέρα πριν την πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας σεζόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της πολιτικής La Repubblica, στο Τορίνο μαθαίνουν ότι η Ρόμα συμφώνησε σε όλα με τον Ιτούρμπε. Λογικό, αφού αυτοί δεν έκαναν ποτέ σοβαρή πρόταση, όπως δείχνουν τα γεγονότα. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο Κόντε επικοινώνησε με τον Μαρότα για να μάθει αν είναι αλήθεια και όταν πήρε τα μαντάτα, ήρθε το ξέσπασμα. Ο προπονητής φέρεται να είπε διάφορα στον γενικό διευθυντή, ο οποίος με την σειρά του απευθύνθηκε στον Ανιέλι.
Δευτέρα...
Εναρξη της προετοιμασίας των Μπιανκονέρι, με το Vinovo να είναι γεμάτο πιτσιρικάδες από την Primavera (λόγω της άδειας των διεθνών) με τους Τέβες, Γιορέντε, Πέπε, Τζιοβίνκο, Στοράρι και 2-3 ακόμα να είναι οι μόνοι από την πρώτη ομάδα. Το γεγονός ότι στο Vinovo βρέθηκε και ο Αντόνιο Ντε Ρέντζις, δικηγόρος του Κόντε, έκανε την πλειοψηφία των ΜΜΕ να πιστέψει ότι γίνονται συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου ως το 2017. Τελικά ο νομικός ήταν εκεί για την λύση του συμβολαίου...
Αυτό, τυπικά, λύθηκε την Τρίτη. Ουσιαστικά, όμως, το βράδυ της Δευτέρας. Ο Αντρέα Ανιέλι πάει στο ξενοδοχείο στο οποίο έχει καταλύσει η αποστολή και από νωρίς το βράδυ μέχρι και τις 03:00 τα ξημερώματα συζητάει με τον Κόντε. Αλήθεια ή ψέματα, στο Τορίνο λένε ότι ήταν η πιο έντονη συζήτηση που είχαν οι Ανιέλι και Κόντε από το... 1995, όταν και γνωρίστηκαν. Από εκεί και πέρα, απέμενε απλά η ανακοίνωση, που ήρθε την Τρίτη.
Ο ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΛΕΓΚΡΙ
Δύο ώρες μετά την λύση του συμβολαίου του Κόντε, τα ιταλικά ΜΜΕ στο σύνολο τους έβγαζαν σιγουριά για την πρόσληψη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Προφανώς επειδή είχαν ήδη γίνει συζητήσεις αφού οι Ανιέλι-Μαρότα δεν γίνεται να μην ήξεραν ότι δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του προπονητή στις μεταγραφές. Η πρώτη φορά που είχαν μιλήσει οι διοικούντες τους Μπιανκονέρι με τον πρώην τεχνικό της Μίλαν ήταν τον Μάιο και δεν αποκλείεται όλο αυτό το διάστημα να είχαν συζητήσεις μαζί του και για το ρόστερ ή για τους μεταγραφικούς στόχους. Η παρουσία του Κόντε, άλλωστε, από τον Μάιο ως τώρα, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, στο μόνο που βοήθησε ήταν στο να φύγουν τα διαρκείας.
Η επιλογή Αλέγκρι, κατά τους Ιταλούς, χρεώνεται αποκλειστικά στον Μαρότα. Αυτός ήταν που τον επέλεξε και έπεισε σχετικά εύκολα τον Φάμπιο Παράτιτσι, αναλαμβάνοντας μετά και οι δύο να αποσπάσουν το «ναι» του Ανιέλι για να τον κλείσουν. Ο πρόεδρος το είπε, παρά το γεγονός ότι ο Πάβελ Νέντβεντ ήταν κάθετα αντίθετος. Ο Τσέχος ήταν αυτός που προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να πείσει τον πρώην συμπαίκτη Κόντε να συνεχίσει για ακόμη ένα χρόνο, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν οι δύο πλευρές θα έρχονταν ξανά κοντά και θα υπέγραφαν νέο συμβόλαιο. Τελικά δεν έγινε έτσι...
Η εικόνα των οπαδών που πάνε στο προπονητικό κέντρο για να βρίσουν τον νέο προπονητή και την διοίκηση ενώ η Γιουβέντους κατέκτησε για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια τρία σερί πρωταθλήματα, είναι κατόρθωμα του Ανιέλι. Ο πρόεδρος, όμως, δείχνει να ασχολείται περισσότερο αυτή την στιγμή με το πώς θα πάρουν οι ομάδες τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, για να αλλάξουν το ιταλικό ποδόσφαιρο, έχοντας ως βασικό σύμμαχο την Ρόμα. Την οποία, έτσι όπως το πάει, μπορεί να την κάνει και φαβορί για το scudetto!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: