Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η… μικρή Εθνική; Μικρό είναι το μάτι σας…!!

Η Εθνική Νέων Ανδρών δίνει τη… μάχη της για να προκριθεί στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, αλλά μόνο… μικρή δεν είναι.

Η… μικρή Εθνική; Μικρό είναι το μάτι σας…
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
 Η Εθνική Νέων πήγε εμφανέστατα πληγωμένη στην Κρήτη. Εχασε από την αρχή της προετοιμασίας της τους Καραμαλέγκο και Γόντικα, οι Αγραβάνης, Χριστοδούλου και Παπαπέτρου άργησαν να ενσωματωθούν, με τον τελευταίο να τίθεται τελικά νοκ άουτ, ενώ εκτός είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Η εικόνα της «γαλανόλευκης», ακόμα κι αν προβλημάτισε, ήταν αναμενόμενη, καθώς σε αυτήν την ηλικία είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τέτοια θέματα.
Οταν  η ομάδα έχει «χτιστεί» πάνω σε 3-4 παίκτες και αυτοί απουσιάζουν, είναι λογικό να υπάρξουν προβλήματα.  Οι παίκτες μας διαθέτουν ταλέντο, αλλά ακόμα δεν έχουν τις παραστάσεις να αντιμετωπίσουν τέτοιες αντίξοες συνθήκες και να προσαρμοστούν σε αυτές. Οποιαδήποτε ομάδα σε ένα ανάλογο τουρνουά, θα χρειαζόταν χρόνο για να ανακτήσει την ομοιογένειά της.
Αυτό συνέβη και με την Εθνική, η οποία «κουβάλησε» ήττες στην δεύτερη φάση, αλλά δεν υπολείπεται σε ταλέντο των αντιπάλων της. Οποιος παρατηρήσει τις ομάδες, θα δει πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά τους και παρά τις απουσίες που έχει η Εθνική, παραμένει ανταγωνιστική. Σε ένα δυνατό παιχνίδι απέναντι στην Σερβία έδειξε ψυχή, ενώ ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τους Ισπανούς, οι οποίοι είναι εκ των φαβορί για να βρεθούν στο βάθρο και γιατί όχι και για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο. Σε ένας ματς χωρίς γυρισμό, όπως αυτό, με την Σλοβενία και παρά την περιπετειώδη τέταρτη περίοδο η Εθνική κυριάρχησε. Είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια, πήρε διαφορές κι έφτασε στη νίκη-πρόκριση. Τώρα μπροστά μας είναι η Κροατία με φόντο την πρόκριση στους «4». Η Εθνική αν παίξει την άμυνα που ξέρει και είναι συγκεντρωμένη, έχει όλες τις δυνατότητες για να φτάσει στη νίκη.
Ακόμα, όμως, κι αν δεν τα καταφέρει, πρέπει να μείνουμε αισιόδοξοι για τα παιδιά αυτά, τα οποία στις ομάδες τους δεν έχουν τον πρώτο λόγο. Γράψαμε και πριν πως η Εθνική έχει ταλέντο και οι παίκτες της με σωστή καθοδήγηση, αγώνες στα πόδια τους και χρόνο συμμετοχής στα χέρια τους μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε ονοματολογία. Υπάρχουν 6-7 παίκτες που σέρνουν το… κάρο, αλλά τα φόντα για να διακριθούν και οι υπόλοιποι υπάρχουν. Ηδη είναι θετικό για αυτούς και την καριέρα τους πως πήραν μια… γεύση για το τι χρειάζονται οι ομάδες, όταν λείπουν παίκτες πρώτης γραμμής. Χρειάζεται διπλός κόπος για να καλυφθεί το κενό τους και αυτή η διαδικασία τούς ψήνει τόσο ως παίκτες, όσο και ως προσωπικότητες.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: