Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ο Γκόρντον και η πρόκριση!!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση της Παρασκευής και τη σημασία των δύο πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων για το... αύριο του Παναθηναϊκού.

Ο Γκόρντον και η πρόκριση
Γίνεται αρκετή κουβέντα για το πόσο ψηλό ή πόσο χαμηλό θα είναι το πρώτο εμπόδιο του Παναθηναϊκού στον δρόμο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σόρι, αλλά η κουβέντα γίνεται χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Οποιος και να είναι ο αντίπαλος εύκολα κάποιος μπορεί να πει ότι η κληρωτίδα χαμογέλασε στους πράσινους ή τους γύρισε την πλάτη.

Η Κοπεγχάγη μπορεί να μοιάζει πιο βατή από Ζενίτ, Λιλ, Σταντάρ και Μπεσίκτας αλλά οι Ρώσοι, για παράδειγμα, είχαν 10 παίκτες στο Μουντιάλ και άρα είναι πολύ πιο πίσω στον τομέα της ομοιογένειας. Χωρίς να μπορεί να τεθεί θέμα αγωνιστικής σύγκρισης απλά θυμηθείτε: το τελευταίο μεγάλο κάζο στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός το είχε πάθει από τους Δανούς της Οντένσε - πριν ολοκληρωθεί η ζημιά από τη Μακάμπι. Εξω από δω και μακριά, όμως τέτοιες σκέψεις...

Αντίθετα, η σκέψη που πρέπει να κυριαρχεί στο μυαλό όλων όσων ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό είναι ότι τα ματς που έρχονται, αυτά τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, είναι τα σημαντικότερα της χρονιάς. Για να μην πούμε και της δεκαετίας. Είναι οι αναμετρήσεις που μπορεί να βγάλουν τον σύλλογο από την οικονομική μιζέρια και την ανέχεια και να τον τοποθετήσουν πιο κοντά στη φυσιολογική του θέση. Είναι τα δύο 90λεπτα που μπορεί να του εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (τουλάχιστον) και να σταματήσουν τη διάβρωση του άλλοτε λαμπερού ευρωπαϊκού προφίλ του συλλόγου. Είναι τα δύο ματς που μπορεί να τον βοηθήσουν να γίνει αυτό που αξίζει κι εκτός γηπέδου.

Διότι εντός των τεσσάρων γραμμών η πρόοδος από πέρυσι το καλοκαίρι είναι δεδομένη. Και είναι - αυτή η αγωνιστική πρόοδος - το μεγάλο όπλο του Αναστασίου και των παικτών του σε αυτή τη δύσκολη μάχη που αρχίζει από την κλήρωση της Παρασκευής. Γι' αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τεράστια επιτυχία η επιστροφή του Σίλντενφελντ.

Ο Κροάτης έρχεται για να στελεχώσει ένα δεμένο από πέρυσι κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Κουτρουμπή και να αποτρέψει καλοκαιρινές θαλασσοταραχές. Μπορεί να μην είναι ο κορυφαίος στόπερ που έχει παίξει ποτέ στον Παναθηναϊκό, είναι αυτός, όμως, που ξέρει όλους τους κώδικες και τα συστήματα της ομάδας. Αρα στα πρώτα ματς, αυτά τα παιχνίδια κομβικής σημασίας, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι πολυτιμότερος από οποιονδήποτε άλλον.

Στην ίδια λογική και το θέμα Αμπέντ: αν την Παρασκευή ο Πάρντιου δώσει το ΟΚ στον Αλγερινό να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό η είδηση θα είναι σημαντικότερη και από το αποτέλεσμα της κλήρωσης... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: