Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ντιναμό-νει με Κασάμι!!

Με τον Κασάμι να ξεχωρίζει στο ντεμπούτο του, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου, στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του στην Αυστρία.

Ντιναμό-νει με Κασάμι
Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό το φιλικό με την Ντιναμό Κιέβου.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 1-0 χάρη στην εξαιρετική κομπίνα Ντοσεβί-Κασάμι με τον Αυλωνίτη να σκοράρει με προβολή μέσα από την περιοχή στο 41’. Ισοφαρίστηκαν στις αρχές του β’ ημιχρόνου, με τον Μποκανί να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-1 στο 55’, αξιοποιώντας την εξαιρετική σέντρα του Γιαρμολένκο.

Ο Μίτσελ χρησιμοποίησε συνολικά 22 παίκτες, κρατώντας την απόδοση του Κασάμι που από το ντεμπούτο του φάνηκε ότι θα ενισχύσει την μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Ρομπέρτο, αριστερά στην άμυνα τον Λυκογιάννη, δεξιά τον Ελαμπντελαουΐ, στόπερ τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Αυλωνίτη, σε ρόλο αμυντικού χαφ τον Σιόβα, με τον Κασάμι στο ντεμπούτο του, στ’ αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής τον Φουστέρ, στο δεξί τον Ντοσεβί και στην επίθεση τον Βέργο πίσω από τον Διαμαντάκο.

Σε ένα μοιρασμένο ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, τη διαφορά έκανε μια στημένη φάση. Η έξυπνη κομπίνα Ντοσεβί-Κασάμι, με τον τελευταίο να βρίσκει ανενόχλητο τον Αυλωνίτη στην περιοχή, κι αυτός να τελειώνει με προβολή τη φάση, έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους». Σε μια χρονική στιγμή που στο προηγούμενο φιλικό, με την Κράσνονταρ, είχε βρεθεί αυτός πίσω στο σκορ.

Και αυτό το φιλικό «τεστ» δεν προσφερόταν φυσικά για γενικά συμπεράσματα σχετικά με την ομάδα -αυτό θα συμβεί όταν ενσωματωθούν οι διεθνείς και ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ρόστερ, με τους παίκτες που θα έρθουν κι αυτούς που θα «κοπούν». Προσφερόταν όμως για ατομική κριτική σε παίκτες. Σημείο αναφοράς ήταν ο Κασάμι ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση ξεχώρισε, πήρε αρκετές πρωτοβουλίες, και έδειξε επικίνδυνος στις στημένες φάσεις. Και γι’ αυτόν θα βγει σαφές συμπέρασμα στην πορεία, όμως με το καλησπέρα φάνηκε ότι μπορεί να βοηθήσει στην μεσαία γραμμή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μίτσελ άλλαξε σχεδόν εξ ολοκλήρου την ενδεκάδα της ομάδας. Παρέμεινε μόνο ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια. Στις υπόλοιπες θέσεις, αριστερά στην άμυνα ήταν ο Μπονγκ, δεξιά ο Σαλίνο, στο κέντρο ο Αμπιντάλ με τον Βούρο, αμυντικά χαφ οι Μπουχαλάκης, Γιαταμπαρέ, αριστερά στη μεσαία γραμμή ο Γκαζαριάν, δεξιά ο Κολοβός, με τον Σαβιόλα να κινείται πίσω από τον Παπάζογλου στην επίθεση.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος η Ντιναμό Κιέβου. Ο Ρομπέρτο είδε την μπάλα να σταματά στην συμβολή των δοκών στο δυνατό σουτ του Καλίνιτσεφ. Στην επόμενη όμως προσπάθεια της ουκρανικής ομάδας κατέληξε στα δίχτυα. Ο Γιαρμολένκο έκανε εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Σαλίνο έχασε τον Μποκανί, κι αυτός με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το ματς στα ίσια. Η πιο χαρακτηριστική φάση του Ολυμπιακού προήλθε από τον Παπάζογλου, ο οποίος με πείσμα βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.



Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Παπαδόπουλος, Αυλωνίτης, Λυκογιάννης, Σιόβας, Κασάμι, Φουστέρ, Ντοσεβί, Βέργος, Διαμαντάκος.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Χουτεσιώτης, Σαβιόλα, Γκαζαριάν, Αμπιντάλ, Βούρος, Σαλίνο, Παπάζογλου, Κολοβός, Μπουχαλάκης, Γιαταμπαρέ, Μπονγκ.

Ντιναμό Κιέβου: Σοφκόφσκι, Σίλβα, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Μακαρένκο, Μπέζους, Ρουμπάλκα, Τσουρίκοφ, Μπελχαντά, Γιαρμολένκο, Μποκανί.

Στον πάγκο: Ρούντκο, Σελίν, Λιούλκα, Βουκόγεβιτς, Σιντόρτσουκ, Χούσιεφ, Χαρούνα, Καλίτβιντσεφ, Μπουγιάλσκι, Μπερτόλιο, Κράβετς, Τσιγκάνκοφ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: