Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Όταν μπορείς να σταθείς στο Σαμπιονά…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ κι αν μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. 
Θεωρητικά την εξάδα-εφτάδα των κεντρικών μέσων του Ολυμπιακού την ξέρουμε.
Για τις δύο θέσεις σε εξάρι κι οκτάρι είναι οι Εντινγκά, Μανιάτης, Σάμαρης, Κασάμι και για τη θέση πίσω από το σέντερ φορ είναι ο Τσόρι, ο Σαβιόλα κι οι Κασάμι, Φουστέρ, που μπορούν να παίξουν και σε άλλες θέσεις.
Όμως, εγώ δεν ξεγράφω τον Γιαταμπαρέ. Κι όχι επειδή είχε μία ενθαρρυντική παρουσία στο πρώτο  φιλικό με τους Ρώσους. Αλλά έχοντας υπόψιν μου την εικόνα του στο γαλλικό πρωτάθλημα, στο β΄μισό της σεζόν, οπότε κι έπαιξε δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Μπαστιά.
Για να είμαι ξεκάθαρος: Κανένας…σούπερ ντούπερ χαφ δεν είναι ο Σαμπού. Όμως, σαφώς και μπορεί να δώσει λύσεις, αν τον εμπιστευθείς-γιατί νομίζω πως είναι παίκτης ψυχολογίας. Κι επειδή δεν το αποκλείω να πωληθεί κάποιος άλλος μέσος, μπορεί ο πανύψηλος Αφρικάνος να αποδειχθεί πολύτιμος μέσα στη σεζόν για τον Ολυμπιακό.
Τον είδα σε δύο-τρία παιχνίδια της Μπαστιά και γενικά μου άφησε μία καλή αίσθηση. Σε παιχνίδια αρκετά ανταγωνιστικά, όπως αυτά του Σαμπιονά…Τον είδα να φεύγει σαν κρυφός κυνηγός και να σκοράρει. Να βγάζει καλές κάθετες πάσες για ευκαιρίες, να δίνει ασίστ, να ανοίγει σωστά το παιχνίδι, να σουτάρει καλά, να παίζει το ένα-δύο, αλλά και να πρεσάρει ψηλά, να κλέβει μπάλες, να βοηθάει αμυντικά στις στημένες φάσεις. Κι όταν μπορείς να σταθείς στο γαλλικό πρωτάθλημα, δεν νομίζω πως δεν μπορείς να σταθείς στο ελληνικό…
Σίγουρα δεν μου άρεσε μία επιπολαιότητα στο παιχνίδι του, κάποιες απρόσεκτες κινήσεις του, που οδηγούν σε πούλημα της μπάλας. Και κυρίως πάλι τον είδα να τον βάζει ο προπονητής του σε πολλές και διαφορετικές θέσεις: πίσω από τον σέντερ φορ, μέσα δεξιά, έξω δεξιά, δεύτερο κόφτη! Και πιστεύω ότι ίσως κι αυτός είναι ένας λόγος, για τον οποίο δεν καθιερώνεται σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός-η έλλειψη μίας σταθερής θέσης.
Αν έχω καταλάβει σωστά, ο Σαμπού Γιαταμπαρέ μπορεί να αποδώσει καλύτερα παίζοντας δίπλα από τον κόφτη, σε ρόλο box to box μέσου. Μολονότι θα ήθελα να τον δω να παίζει κι ο ίδιος σε ρόλο κόφτη…
Παρεμπιπτόντως, ακούω πολλά για την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον Μανωλά.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: