Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στα ίσα στη Ριζούπολη, ξεφτίλα στην Τρίπολη!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου αρθρογράφει στον SportDog για την ΑΕΚ που γύρισε έναν αγώνα παλικαρίσια και για την ομάδα που δεν μπόρεσε να κερδίσει ένα ματς δεμένο από παντού. Καλή εβδομάδα και κυρίως καλό βράδυ να έχουμε σήμερα. Γιατί και σήμερα παίζουμε. Χθες τελικά η ΑΕΚ δεν παραδόθηκε στη …μοίρα της. Ήταν μια άλλη ΑΕΚ γιατί παρότι ακολούθησε όλες τις παραδόσεις και …αγκάλιασε την παραδοσιακή της γκέλα δεν έχασε. Νίκησε! Νίκησε όταν είχε …χάσει. Και μπορεί να μην αλλάζει κάτι στη συνολική απόδοση της ομάδας το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις αλλά αλλάζει όλα τα …υπόλοιπα.
Η νίκη αυτή με τον τρόπο που ήρθε μπορεί να είναι πιο ευεργετική για μια υγιή ομάδα σαν αυτή την ΑΕΚ από το να ερχόταν με ένα άνετο 3-0 και εμφάνιση ανάλογη με αυτή με τα Ψαχνά. Γιατί από τη μία χαλυβδώνει μια νέα ομάδα που αισθάνεται ανίκητη κι από την άλλη είναι ένα τσάμπα μάθημα πολύ δυνατό για να μη του δώσεις σημασία αφού τα 90 λεπτά είχαν νικητή τον αντίπαλο και οι καθυστερήσεις την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ παίζοντας με τη χειρότερη από τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα για το πρωτάθλημα άγγιξε την ήττα που σίγουρα θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα με δεδομένο πως την άλλη Κυριακή έχουμε ρεπό και άρα 15 μέρες διακοπή μέχρι το παιχνίδι της Πάτρας που θα έπαιρνε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πραγματικά έχει. Πρόβλημα ψυχολογικό γιατί η ΑΕΚ έχει ανέβει στη Σούπερ Λιγκ για την περίοδο 2015-2016 από τον Μάιο του 2013.
Σε ένα παιχνίδι σαν κι αυτό δεν μπορείς να πεις για διακριθέντες. Όταν η ΑΕΚ χάνει μέχρι το 91΄ από τον Αχαρναϊκό ουσιαστικά στην έδρα της δεν έχει διακριθεί κανείς. Προπονητής και παίκτες έχουν υστερήσει. Στις καθυστερήσεις παίρνουν όλοι άριστα και ο Δέλλας που γέμισε την ομάδα με παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευτούν στημένες φάσεις σε κατάσταση πανικού και όλοι που έπαιζαν μέσα με κορυφαίο βέβαια τον Ιβάν που δεν είχε μια ομαλή και εύκολη επιστροφή αλλά μπήκε με τα πάντα να καίνε γύρω και έκανε τη δουλειά του όπως ξέρει. Μπράβο βέβαια και στον Ντακόλ που επίσης βάζει γκολ τεράστιας αξίας.
Έτσι έπρεπε να παίξει η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις. Έτσι έπρεπε να παίξει από το 85΄ το νωρίτερο και μετά. Όχι από το …70΄. Οι αλλαγές μετέτρεψαν την ΑΕΚ σε ομάδα ειδικού σκοπού από το 72΄ παίζοντας ουσιαστικά 25 λεπτά με 1-1-8! Για μένα δεν είναι τυχαίο πως από τη στιγμή που η ΑΕΚ ξεχείλισε με …επιθετικογενείς παίκτες μέχρι το 90΄ ουσιαστικά δεν έγινε κάποια σοβαρή ευκαιρία αφού ήταν η αποθέωση του χύμα και της γιόμας.
Επίσης πέρασε κι ένα μήνυμα πανικού όταν υπήρχε άπλετος χρόνος ακόμη και για ανατροπή με κανονικό παιχνίδι. Ο Αχαρναϊκός είχε αρχίσει να καταρρέει από δυνάμεις και η ΑΕΚ τον έπαιζε με τον μόνο τρόπο που μπορούσε να αντέξει. Χύμα και γιόμες. Είπαμε. Μπορεί να γίνει μάθημα χωρίς κόστος. Για την ομάδα. Εμάς μπορεί να μας μείνει πως μια καλή δύναμη δεν θέλει να στεναχωριόμαστε. Και στα ίσα. Με τύχη αν θες, με ρέντα αλλά στα ίσα.
Επειδή το έφερε η κουβέντα για την ομάδα που δεν κάνει τίποτα στα ίσα τα έχουμε εξαντλήσει όλα. Πιστεύω όμως πως αυτό το Σαββατιάτικο εξαιτίας της ανικανότητας τους να πάρουν ματς δεμένο από παντού θα το πληρώσουν περισσότερο από όλα. Γιατί ξεφτιλίστηκαν για 95 λεπτά. Δεν μπόρεσαν να δώσουν την ευκαιρία για ...ξεκάρφωμα με ένα, έστω και βέβαια ακόμη καλύτερα, δυο γκολ. Θα το πληρώσουν! Σήμερα η Βασίλισσα μάς περιμένει. Οποιος όμως νιώθει πως δεν αντέχει να βλέπει τον Ολυμπιακό χωρίς να δημιουργεί …πρόβλημα στην ομάδα, ας κάτσει καλύτερα σπίτι. Δεν αντέχει η Βασίλισσα που τώρα προσπαθεί να επιστρέψει μια καταστροφική τιμωρία.
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: