Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στο κυνήγι του Ραούλ…!!

Ρονάλντο και Μέσι βρίσκονται πολύ κοντά στο να σπάσουν το ρεκόρ γκολ του Ραούλ στο Champions League. Δείτε τα στατιστικά των τερμάτων των τριών παικταράδων. Γράφει ο Γιώργος Κοντογεώργης. Οπως όταν μεσουρανούσε ο Ραούλ λίγοι ήταν αυτοί που έλεγαν ότι θα βρεθεί κάποιος που θα τον ξεπεράσει, έτσι και σήμερα, δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί ότι στο μέλλον ένα όνομα θα βρίσκεται πάνω από αυτά των Ρονάλντο και Μέσι σε γκολ στο Champions League. Οι δύο ζωντανοί θρύλοι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχουν σπάσει τα κοντέρ την τελευταία 10ετία και πλέον αμφότεροι απέχουν μία ανάσα από το να αφήσουν πίσω έναν από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών. Ο Ισπανός έχει περάσει εδώ και χρόνια στα βιβλία της ιστορίας και εμείς πάμε να δούμε μερικά σούπερ ενδιαφέροντα στατιστικά για τα γκολ και των τριων.
Ο Μέσι είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει όλα του τα γκολ με τη φανέλα μόνο μίας ομάδας. Ο Αργεντινός έχει βάλει 69 με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ραούλ εκτός από τα 66 με την Ρεάλ Μαδρίτης έχει και 5 με την Σάλκε, ομάδα στην οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Ευρώπη. Με τους Μερένχες και το «7» στην πλάτη γράφει ιστορία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει 55 γκολ στον θεσμό, ενώ πριν μετακομίσει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είχε προλάβει να πυροβολήσει 15 φορές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πάμε στα ποσοστά σκοραρίσματος, κατηγορία στην οποία πρώτος μπαίνει επίσης ο Μέσι. Ο 27χρονος έχει βάλει τα 69 γκολ του σε μόλις 89 αγώνες και έχει μέσο όρο 0.78 τέρματα ανά παιχνίδι, ενώ ο Ρονάλντο έφτασε τα 70 σε 106 και ο μέσος όρος του είναι στο 0.66. Τρίτος είναι Ραούλ με το… ταπεινό 0.50 αφού σκόραρε 71 φορές σε ακριβώς διπλάσιους αγώνες (142).
Στον τρόπο που έχουν πετύχει τα γκολ τους, ο Ραούλ είναι μακράν ο πιο εντυπωσιακός. Ο Ισπανός έχει σημειώσει 70 τέρματα σε open play, έχει βάλει μόνο ένα με πέναλτι και κανένα από φάουλ. Δεύτερος στη λίστα είναι ο Μέσι που έχει 59 γκολ σε ροή αγώνα, 8 πέναλτι και 2 φάουλ, ενώ ο Ρονάλντο έχει σκοράρει περισσότερο από στημένες μπάλες. Ο Πορτογάλος έχει 54 γκολ σε open play, 7 πέναλτι και 9 φάουλ.
Τα δύο τρομερά πόδια του CR7 τον φέρνουν πρώτο σε γκολ εκτός περιοχής με τον 29χρονο να έχει 13 από μακρινή απόσταση, 41 μέσα από το κουτί και 16 από τη μικρή περιοχή. Εκεί πρώτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ραούλ, που με το σπάνιο ένστικτο killer έβαλε 29, πρόσθεσε 35 από την μεγάλη περιοχή και πέτυχε και 7 εκτός. Ο Μέσι έχει τα περισσότερα από τη μεγάλη περιοχή με 47, τα λιγότερα από τη μικρή (12) και 10 εκτός.
Στην κόντρα των αριστεροπόδαρων, ο Μέσι είναι πιο πάνω από τον Ραούλ σε γκολ με το αριστερό (58-44) όμως ο Ισπανός έχει περισσότερα από τον Αργεντινό με το δεξί (12-8) και πιο πολλά με το κεφάλι (13-3). Πιο πολλά από τον Μέσι με κεφαλιά έχει και ο Ρονάλντο (9) που είναι πρώτος από τους τρεις σε τέρματα με το δεξί (50). Ο CR7 έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 11 φορές με το αριστερό.
Τριπλή ισοβαθμία έχουμε στα γκολ σε τελικούς Champions League αφού όλοι έχουν από δύο, με τον Ρονάλντο να το έχει κάνει με τη φανέλα δύο διαφορετικών ομάδων. Ο Πορτογάλος είναι αυτός που έχει σκοράρει πολύ περισσότερες φορές σε ημιτελικά αφού έχει 8 γκολ αντί 2 των Ραούλ και Μέσι, όπως και στα προημιτελικά που έχει 12 αντί 10 και 10 αντίστοιχα. Στους «16» πρώτος είναι ο Μέσι με 17 αντί 12 του Κριστιάνο και 5 του Ραούλ, με τον Ισπανό να είναι ο μοναδικός από τους τρεις που έχει γκολ (12) στη δεύτερη φάση ομίλων. Στην πρώτη τα πράγματα είναι ισορροπημένα, με τον Μέσι να έχει 38, τον Ραούλ 37 και τον Κριστιάνο 36.
Αγαπημένες ομάδες των Μέσι και Ρονάλντο είναι οι γερμανικές αφού έχουν βάλει 12 και 11 γκολ αντίστοιχα κόντρα σε αυτές, ενώ ο Ραούλ προτιμούσε τις ιταλικές σε βάρος των οποίων είχε πετύχει 13. Πιο πολλές φορές με αντίπαλο μία συγκεκριμένη ομάδα έχει σκοράρει ο Μέσι, που το έχει κάνει 8 με την Μίλαν και ακολουθεί ο Ρονάλντο με 7 στον Αγιαξ και ο Ραούλ με 5 στην Ρόμα.
Ο Ρονάλντο έχει πάρει 10 ασίστ από τον Καρίμ Μπενζεμά, όσες έχει δώσει και ο Αντρές Ινιέσα στον Μέσι. Στα χρόνια της δόξας, ο Ραούλ είχε πάρει 9 τελικές πάσες από Λουίς Φίγκο και Ρομπέρτο Κάρλος.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: