Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Here comes the story of the Harry Kane!

Ο Χάρι Κέιν έσωσε την Τότεναμ στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα και ο Θάνος Σαρρής γράφει για τον νέο ήρωα των Σπερς. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο το παραδέχθηκε. Ο κόσμος της Τότεναμ πίεζε για να ξεκινήσει ο Χάρι Κέιν από το ξεκίνημα του αγώνα με την Άστον Βίλα. «Είναι Άγγλος, νέος και από την ακαδημία της Τότεναμ, οπότε είναι φυσιολογικό. Αλλά η απόφαση για την αρχική 11άδα πάντα
εξαρτάται από την ανάλυσή μου», τόνισε ο τεχνικός των Σπερς.  Τελικά, επέλεξε να τον αφήσει στον πάγκο. Στο 58', πήρε τη θέση του Αντεμπαγιόρ και στο 90' πέτυχε το γκολ της νίκης στο Βίλα Παρκ. Ήταν το ένατο τέρμα του, σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και χωρίς αυτό η ομάδα του θα κολλούσε στο 1-1.
Στο ελληνικό κοινό συστήθηκε για τα καλά στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν και έκανε χατ-τρικ παίζοντας πίσω από τον επιθετικό και αγωνίστηκε στο τέλος ως τερματοφύλακας, μετά την αποβολή του Γιορίς! Στους Λονδρέζους, όμως, είχε δείξει την προοπτική του πολύ νωρίτερα. Προϊόν των ακαδημιών τους, το 2009-10 έβαλε 18 γκολ σε 22 ματς για την Κ18, «αναγκάζοντας» τον Χάρι Ρέντναπ να τον ανεβάσει στην πρώτη ομάδα και να του δώσει χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδια Κυπέλλου. Από την επόμενη σεζόν άρχισαν οι δανεισμοί. Λέιτον όριεντ, Μίλγουολ και επιστροφή στην Premier League το 2012-13 με την φανέλα της Νόριτς.

 Προτού παραχωρηθεί δανεικός στα «Καναρίνια», πρόλαβε να κάνει ντεμπούτο με τους Σπερς στο Πρωτάθλημα. Ένας τραυματισμός δεν έδωσε στον Χιούτον την ευκαιρία να τον εκμεταλλευτεί όπως θα ήθελε και τον Ιανουάριο η Τότεναμ τον πήρε πίσω, αφού ήθελε περισσότερες επιλογές για την επίθεση. Το 2012-13 παραχωρήθηκε στη Λέστερ για το δεύτερο μισό της σεζόν  και επέστρεψε στο White Hart Lane για να παλέψει για τη θέση του. Πέρσι, σκόραρε σε τρία συνεχόμενα ματς τον Απρίλιο, έχοντας καθιερωθεί και στην Κ21 της Αγγλίας.
Φέτος, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο ήρθε από τη Σαουθάμπτον για να αναλάβει το νέο πρότζεκτ της Τότεναμ και να κάνει νέα αρχή μετά την περσινή κακή σεζόν, που ήταν αντιστρόφως ανάλλογη με τις ακριβές μεταγραφές που έγιναν. Η παρουσία μόνο των Αντεμπαγιόρ και Σολδάδο ως λύσεις πρώτης γραμμής για την επίθεση, δημιούργησαν ερωτηματικά. Ελάχιστοι, εκτός συλλόγου, υπολόγιζαν τον Κέιν.
Ο τσαμπουκάς και τα στοιχεία που έδειξε από τη στιγμή που μπήκε στο Βίλα Παρκ είναι αυτό που θέλουν να βλέπουν οι οπαδοί. Και χωρίς να κάνει ψευτομαγκιές. Χαρακτηριστικό το πλάνο με τον Έρικ Λαμέλα να τρέχει για να ζητήσει κίτρινη κάρτα από αντίπαλο και τον πιτσιρικά, σε μια στιγμή όπου τα νεύρα όλων ήταν τεντωμένα, να τον τραβάει. Η είσοδός του έδωσε νέα δυναμική στην ομάδα του Ποκετίνο και έφερε την νίκη. Σίγουρα, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση του Μπέικερ η μπάλα δεν θα κατέληγε στα δίχτυα. Η συνολική αγωνιστική του συμπεριφορά, όμως, είναι αυτή που κάνει τους οπαδούς των Σπερς να αισιοδοξούν.

ADVERTISEMENT
Η περσινή δαπάνη των χρημάτων της πώλησης του Μπέιλ έφερε πολλές ελπίδες στο White Hart Lane και παίκτες όπως ο Λαμέλα, ο Σολδάδο, ο Καπού, ο Παουλίνιο, ο Έρικσεν και ο Τσαντλί. Κανείς δεν έχει δικαιώσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες με εξαίρεση τους δύο τελευταίους. Απογοητευμένοι οι οπαδοί των Σπερς, βλέπουν στο πρόσωπο του Κέιν τον νέο τους ήρωα. Ένα παιδί γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών, με τρομερό work rate και φονικό ένστικτο απέναντι στην αντίπαλη εστία. Τον... πάει και η τύχη, αλλά χρειάζεται και αυτή!
 
Oι κινήσεις του Κέιν στο ματς με την Άστον Βίλα
«Ο Κέιν είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, που δουλεύει πολύ σκληρά στο παιχνίδι και δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Ποκετίνο να τον αφήσει εκτός ομάδας στη συνέχεια», τόνισε ο Χάρι Ρέντναπ, ακολουθώντας την τάση που υπάρχει στο White Hart Lane.  Η συγκυρία δείχνει ιδανική, δεδομένης και της αφλογιστίας του Αντεμπαγιόρ. Ο Κέιν είναι επιθετικός με πλουραλισμό στο παιχνίδι του. Έχει την ικανότητα να παίξει τόσο στην κορυφή όσο και πιο πίσω και κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Έχει εξαιρετική σωματοδομή και physicals, ταχύτατη σκέψη και τον τρόπο να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό με πολλούς τρόπους. Και δουλεύει, σύμφωνα με τους Άγγλους, πάρα πολύ.
Ο Αργεντινός manager παραμένει ήρεμος. Τα ταλέντα θέλουν την κατάλληλη διαχείριση, γιατί ο πήχης τα τελευταία χρόνια έχει μπει υπερβολικά ψηλά για αρκετούς Σπερς. Με τον κατάλληλο χειρισμό, μπορεί να απογειωθεί και να αποτελέσει το... big story που αναζητούν απεγνωσμένα οι Λονδρέζοι.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: