Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Οχι άλλο κάρβουνο κύριε Ρανιέρι!!

Ο Δήμος Μπουλούκος σηκώνει τα χέρια ψηλά με τον ομοσπονδιακό προπονητή και αναρωτιέται αν το κάνει επίτηδες για να απολυθεί και να πάρει την αποζημίωση του.
Η συνέντευξη του Κλάουντιο Ρανιέρι στη ΝΕΡΙΤ δεν ήρθε απλώς για να ταράξει τα νερά, αλλά να βάλει βόμβα στα θεμέλια της Εθνικής ομάδας. Ο Ιταλός προπονητής μεταξύ άλλων, είπε ότι η Εθνική δεν έχει παίκτη σαν τον... Κριστιάνο Ρονάλντο για να ξεσηκώνει τον κόσμο, ότι οι παίκτες του δεν τα δίνουν όλα και για αυτό προτιμά νέους, παρότι δεν έχουν την εμπειρία και τέλος «άδειασε» την ΕΠΟ και τον Σαρρή για τους προπονητές των μικρών Εθνικών, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις προσλήψεις του.
ADVERTISEMENT
Αν θεωρούσα τον Ιταλό προπονητή, άτομο χωρίς λογική και μυαλό, δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να σχολιάσω τα όσα είπε. Ωστόσο επειδή είναι νοήμων άνθρωπος, είναι φανερό ότι με τις δηλώσεις του επιδιώκει κάτι... Εκ φύσεως λίγο καχύποπτος, θεωρώ ότι ο Ρανιέρι ετοιμάζει τη μεγάλη έξοδο. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση! Ο Ιταλός είτε επειδή δεν βρήκε όσα περίμενε, είτε επειδή αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να πετύχει κάτι, είτε για κάποιον άλλο λόγο που ο ίδιος γνωρίζει, θέλει να απεμπλακεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και προσπαθεί να το πετύχει, πλέον και με τις δηλώσεις του.
Ακόμα και η ΕΠΟ να μην σηκώσει το γάντι, για το θέμα των υπολοίπων ομοσπονδιακών προπονητών, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές δύσκολα θα του συγχωρέσουν τις ατάκες του περί... Κριστιάνο Ρονάλντο. Φυσικά και δεν έχει παίκτες σαν τον Πορτογάλο η Ελλάδα, αλλά δεν περιμέναμε να μας το πει τώρα. Και αυτός το γνώριζε κι όλοι το γνωρίζουμε, όπως το ήξεραν και οι προκάτοχοι του, Ρεχάγκελ και Σάντος που έριξαν το βάρος στο σύνολο.
Και με την ομαδική δουλειά πέτυχαν απίστευτα πράγματα τα τελευταία 10 χρόνια, που έκαναν υπερήφανους όλους τους Ελληνες. Ο Ρανιέρι δεν πιέστηκε από κανέναν για να αλλάξει πρόσωπο στην Εθνική, αλλά ήταν επιλογή του ίδιου να κάνει την ομάδα πιο επιθετική. Κι αν κάποιος πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα «με ποιους ποδοσφαιριστές θα παίξει επιθετικά», αυτός είναι μόνο ο ίδιος!
Αυτό που δείχνει να ξεχνά συνεχώς είναι ότι δεν έχει τον χρόνο να αλλάξεις παγιωμένες καταστάσεις και αγωνιστικές νοοτροπίες. Με 10 επίσημα ματς σε ενάμιση χρόνο άλλα 1-2 φιλικά και περίπου 50 προπονήσεις, είναι αδύνατο να προλάβει προσδώσει στην ομάδα, την αγωνιστική φυσιογνωμία που επιθυμεί!
Και δεν είναι μόνο οι ατάκες που ανέφερα. Οποιος διαβάσει προσεκτικά τη συνέντευξη του Ρανιέρι, καταλαβαίνει ότι μιλά ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει αυτό που κάνει και κυρίως, δεν πιστεύει σε αυτό που κάνει. Ηδη σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την ΕΠΟ, τα όσα είπε και θα προβληθούν το απόγευμα της Δευτέρας στις 19.00 στην εκπομπή ΝΕΡΙΤSPORTS, η δυσαρέσκεια είναι έντονη και κανείς δεν ξέρει με σιγουριά το μέλλον του, αν και αποκλείεται να γίνει οτιδήποτε μέχρι το ματς με τη Νησιά Φερόε!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: