Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Όρθιος στο… κάστρο!!

«Φρένο» στην ξέφρενη πορεία της Καλλονής στην Μυτιλήνη (μόνο νίκες) έβαλε ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί αποσυντόνισαν την ομάδα της Λέσβου και σε ένα ματς με πολλά νεύρα πήραν τον βαθμό, 0-0.

Όρθιος στο… κάστρο!
Από νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα άλλο τίποτα, από γκολ όμως τίποτα! Καλλονή και Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0 στη Λέσβο, στο ματς που ολοκλήρωσε την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Βοιωτοί κατάφεραν να βάλουν τέλος στην πορεία της ομάδας της Λέσβου, που μετρούσε μόνο νίκες στην έδρα της (4/4). Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στην ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, που δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα παρά την πίεση που δέχτηκαν στο φινάλε.

Πολύ σκληρό παιχνίδι στην Λέσβο, με τον διαιτητή να χρειάζεται να βγάλει 6 φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του στο πρώτο ημίχρονο (4-2). Τα αίματα «άναψαν» στο 34’ όταν ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί –σωστά- έπειτα από ανατροπή του Αντέτζο στην περιοχή. Η συγκεκριμένη φάση έφερε και την αποβολή του Γιάννη Ματζουράκη, λόγω διαμαρτυρίας.


Το ματς:



Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, γεγονός που φάνηκε και από το πάθος τους στις διεκδικήσεις της μπάλας, με τον διαιτητή να έχει βγάλει τρεις φορές την κίτρινη κάρτα πριν το πρώτο τέταρτο. Ο Λεβαδειακό έδειχνε να φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία κοντά στην εστία του Χογκ, όμως η Καλλονή ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, με τον Μανούσο να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Σηφάκη στο 18΄.

inner

Το σκληρό παιχνίδι συνεχίστηκε και από τις δύο πλευρές. Οι Βοιωτοί συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να εκμεταλλεύονται τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου από τους γηπεδούχους. Το ματς πήρε «φωτιά» στο 34’ όταν η Καλλονή ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Αντέτζο στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει –σωστά- παίζεται. Η απόφασή του εξόργισε τον Γιάννη Ματζουράκη, που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία. Η ένταση ξύπνησε τον κόσμο και η ομάδα της Λέσβου πήρε τα πάνω της πιέζοντας για πρώτη φορά στο ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει το 0-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Σαφώς πιο βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Καλλονή στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έδειξε να ξαναβρίσκει την «φρεσκάδα» του στον χώρο του κέντρο και επέβαλε τον ρυθμό της. Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, όμως η ανασταλτική του γραμμή λειτούργησε καλά και ο Σηφάκης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τις προσπάθειες των αντιπάλων.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών, οι Βοιωτοί κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό και σταδιακά να βγάλουν από την περιοχή τους τους γηπεδούχους. Η Καλλονή προσπάθησε με κάποια γεμίσματα να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όμως Κώτσιος και Πίντερ εξουδετέρωσαν κάθε εναέρια μονομαχία μέσα στην περιοχή τους. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο κέντρο στα τελευταία λεπτά και το 0-0 δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις:



Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Πιπίνης, Καλτσάς, Κεϊτά (73’ Στεφάνοβιτς), Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο (76’ Αγρίτης), Χουάνμα (85’ Κύπρου)

Στον πάγκο: Δαύκου, Τσαμπούρης, Χωριανόπουλος

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Γεωργιάδης (50’ Νικολακάκης), Μαχαίρας, Κώτσιος, Ζίτο, Κονέ, Σάντσες, Πιντέρ, Ορτέγκα (62’ Βούκσεβιτς), Μπορνταγκαράι, Σοτέλο (83’ Μάντζιος)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Τόμας, Μιλοσάβλιεφ, Γκόμεζ

Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: