Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

26 χρόνια χωρίς τον Βικελίδη!!

Μία από τις πιο σημαντικές μορφές της ιστορίας του Άρη, σαν σήμερα πριν από 26χρόνια άφησε την τελευταία πνοή του. Ο λόγος για τον Κλεάνθη Βικελίδη, ο οποίος το 1988 άφησε την τελευταία πνοή του. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη στην ιστοσελίδα του παρουσίασε ένα μίνι αφιέρωμα στο…μακεδονικό τανκ.

«Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, στις 4 Νοεμβρίου 1988, ο Κλεάνθης Βικελίδης έφυγε από τη ζωή. Η «σημαία» του ΑΡΗ. Κατά γενική ομολογία από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που έχει αναδείξει η ιστορική μας ομάδα. Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του 20ου αιώνα στον αθλητισμό της Μακεδονίας.

Ο επονομαζόμενος και ως «Μακεδονικό τανκ» έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην Ιστορία του Συλλόγου, τον οποίο υπηρέτησε από διάφορες θέσεις.  Ο Κλεάνθης Βικελίδης γεννήθηκε το 1916 στη Θεσσαλονίκη. Είχε άλλα οκτώ αδέλφια από τα οποία τα πέντε ήταν επίσης αθλητές του ΑΡΗ. Μάλιστα, με τα αδέλφια του Κώστα και Νικηφόρο Βικελίδη ήταν συμπαίκτες του και στην Εθνική ομάδα.

Για πρώτη φοράφόρεσε την κίτρινη φανέλα το 1931, ενώ την κρέμασε το 1949. Είχε 131 συμμετοχές και πέτυχε 72 γκολ. Ο Κλεάνθης Βικελίδης υπηρέτησε την ομάδα και από τη θέση του προπονητή. Με την εθνική Ελλάδας έπαιξε σε επτά αγώνες. Το 2004 η –τότε- διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποφάσισε προς τιμήν του το γήπεδο Χαριλάου να πάρει το όνομά του και πλέον ονομάζεται Κλεάνθης Βικελίδης».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: