Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ο μοναδικός τρόπος να την χυπήσει!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την  γνώμη του για τις…λεπτομέρειες που θα κρίνουν το μεγάλο αποψινό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. 
Νομίζω ότι η τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να μας δίδαξε πολλά πράγματα. Και πάνω απ΄όλα ότι σε αυτή τη διοργάνωση, λίγο να χάσεις τη συγκέντρωσή σου και την αφοσίωσή σου στο παιχνίδι, λίγο να χαλαρώσεις και να μην εξαντλήσεις την αποφασιστικότητα σου, μπορείς να πάθεις απίστευτες ζημιές.
Κι εγώ δεν στέκομαι μόνο στα απίστευτα σκορ που είχε η τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων: Ρόμα-Μπάγερν 1-7, Μπάτε-Σαχτάρ 0-7, Τσέλσι-Μάριμπορ 6-0 και Ατλέτικο-Μάλμε 5-0. Όπου είδαμε δύο φιλοξενούμενους να βάζουν από εφτά γκολ (!!!) και δύο γηπεδούχους να ρίχνουν εξάρες και πεντάρες! Με τη Σαχτάρ να βάζει έξι γκολ στο ημίχρονο, την Μπάγερν πέντε και την Ατλέτικο να είναι 0-0 και να βάζει και τα πέντε στο β΄!!!
Είδαμε τη Γαλατασαράϊ να τρώει 0-4 μέσα στην Κωνσταντινούπολη από την Ντόρτμουντ…Την Άντερλεχτ να κερδίζει 1-0 την Άρσεναλ στις Βρυξέλες ως το 89’ και τελικά να χάνει 1-2…Τη Μάντσεστερ Σίτι να προηγείται 2-0 στη Ρωσία ως το 65’ και τελικά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να την ισοφαρίζει 2-2 στο 86’…Τη Σάλκε να προηγείται 3-1 μέσα στη Γερμανία ως το 64’ επί της Σπόρτινγκ που έπαιζε με 10 παίκτες, τους Πορτογάλους να ισοφαρίζουν 3-3 και τη Σάλκε να κερδίζει  στις καθυστερήσεις με το πιο αστείο πέναλτι που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια…
Και μόνο τα αποτελέσματα σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια να δεις, ξέρεις άριστα τι πρέπει να κάνεις απόψε ως Ολυμπιακός για να διεκδικήσεις τις πιθανότητές σου για να πάρεις το καλό αποτέλεσμα μέσα στο Τορίνο από την επί τριετία πρωταθλήτρια Ιταλίας και φετινή πρωτοπόρο Γιουβέντους. Πρέπει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό όχι μόνο να τρέξεις πολύ και να παλέψεις πολύ και να καταθέσεις την ποιότητά σου στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και να έχεις όλη σου την προσοχή και τη συγκέντρωση σε κάθε φάση. Γιατί πολύ απλά από την κάθε φάση, μπορεί να κάνεις θρίαμβο, αλλά και να υποστείς πανωλεθρία.
Τα γράφω αυτά με αφορμή τη συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς με τη Γιουβέντους στις στημένες φάσεις. Ενώ είχε παίξει η ομάδα πραγματικά σε υψηλό επίπεδο για τουλάχιστον 65 λεπτά, στα κόρνερ και στα φάουλ των Ιταλών είχε «θέματα». Γιατί πολύ απλά η οργάνωση, αλλά κι η προσήλωση των παικτών σε αυτές τις φάσεις δεν ήταν στον ίδιο υψηλό βαθμό.
Τέσσερις φάσεις έκανε η Γιουβέντους από κόρνερ και φάουλ μέσα στο Καραϊσκάκη. Έβαλε και γκολ που ακυρώθηκε γιατί ήταν οφσάϊντ, όχι όμως από τακτική, αλλά από συγκυρία. Είχε ο Ρομπέρτο την επέμβαση του αγώνα (μαζί με το δοκάρι). Έβγαλε ο Ομάρ μία φορά την μπάλα πάνω από την γραμμή. Κι άλλη μία φορά δεν έκαναν καλό τελείωμα οι Ιταλοί από άριστη θέση.
Να υπενθυμίσω ότι σε αυτές τις τέσσερις φάσεις ο Τέβες είχε βρεθεί δύο φορές εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι, ο Εντινγκά, που θεωρείται από τους καλύτερους ερυθρόλευκους στο ψηλό παιχνίδι, έχασε όχι μόνο μία, αλλά δύο κρίσιμες κεφαλιές κι ακόμη κι ο Ρομπέρτο είχε μία εντελώς ανορθόδοξη έξοδο.
Σήμερα στο Τορίνο λογικά η Γιουβέντους θα κερδίσει ακόμη περισσότερα κόρνερ και φάουλ. Κι ο Πίρλο σε αυτά είναι μάστορας. Άρα, στο πρώτο πράγμα που πρέπει να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός σε σχέση με τη νίκη του στο Φάληρο είναι αυτός ο τομέας, όσο κι αν φαίνεται…λεπτομέρεια. Ο Κιελίνι (στο δεύτερο δοκάρι), ο Μοράτα (η, ο Γιορέντε, όποιος παίξει), ο Πογκμπά, ο Μπονούτσι κι ο Ογκμπόνα (αν παίξει) είναι εξαιρετικοί στον αέρα και πιστεύω ότι ένας από τους παράγοντες που θα κρίνουν και τη συγκρότηση της ενδεκάδας είναι ακριβώς και η ικανότητα του κάθε παίκτη του στις εναέριες μάχες.
Πάνω απ΄όλα, όμως, η αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου είναι θέμα καλής οργάνωσης και αυτοσυγκέντρωσης. Κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την ομάδα με…μάστερ στις στατικές φάσεις, ο Ολυμπιακός πήρε βαθμό που πλησίασε το άριστα, παρότι μάλιστα είχε ενδεκάδα χωρίς τον Εντινγκά, δηλαδή με μείον ένα ψηλό. Γιατί ακριβώς ήταν καλά διαβασμένος και είχε όλους τους παίκτες απολύτως αφοσιωμένους. Είναι ο μοναδικός τρόπος, αυτά τα στοιχεία, τόσο στις στημένες φάσεις, όσο και γενικότερα, για να μπορέσει να κτυπήσει το παιχνίδι με τη Γιουβέντους. Και με λίγη τύχη, βέβαια, αφού αλλιώς δεν γίνεται.
Εάν αποδειχθεί κι έτσι όπως λένε ο Άγγλος διαιτητής (Άτκινσον), δηλαδή σωστός. Γιατί με τη Γιουβέντους πολλά…περίεργα έχουμε δει. Ακόμη και πριν λίγους μήνες με 10 παίκτες έπαιζε η Μπενφίκα από το 67’ στο Τορίνο, με την αποβολή του Έντσο Πέρες από…Αγγλο διαιτητή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: