Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Παρορμήσεις... τέλος!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον Άρη που επιτέλους πρέπει να λειτουργήσει σε όλα τα επίπεδα επαγγελματικά και χωρίς παρορμήσεις! 
Την Κυριακή για μία ακόμα φορά ο ΑΡΗΣ έγινε περίγελος. Έχασε από μία ομάδα που είχε παράλληλη πορεία με τον ΑΡΗ, αλλά με διαφορές στο αγωνιστικό. Δεν έκανε προετοιμασία, μαζεύτηκαν αρχές Σεπτέμβρη, μάζεψαν ότι... έμεινε στο τέλος μεταγραφικά και ήρθαν στο Βικελίδης με 3 βαθμούς (νίκη επί της Καστοριάς) και χωρίς καν γκολ εκτός έδρας.
ADVERTISEMENT
Την Κυριακή όμως είχε στον πάγκο έναν προπονητή κανονικό που μάλιστα λόγω της σύνδεσής του με την οικογένεια του ΑΡΗ, ήξερε πάρα πολύ καλά τους κίτρινους. Και πάλι όμως οι αδυναμίες της Δόξας ήταν τόσες πολλές που μία κανονική ομάδα υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε κερδίσει πολύ άνετα τους 3 βαθμούς.
Μπουγιουκλής και Σίτσας κάθισαν ως προσωρινοί προπονητές σε ένα ματς που στην κερκίδα βρίσκονταν ο νέος προπονητής και προσπάθησαν να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού του πρώην προπονητή. Προσπάθησαν όμως να αλλάξουν ένα σύστημα μέσα σε μία εβδομάδα και να παίξουν με 3 χαφ και...φορ χωρίς να διαθέτει η ομάδα φορ! Και βέβαια όσοι παρακολουθούν το blog και την ραδιοφωνική έκδοση του AllAboutARIS θα έχετε ακούσει ότι η απόκτηση φορ ήταν η βασική ένσταση απέναντι στον Καλαιτζίδη.
Δεν θα το αναλύσω παραπάνω γιατί πολύ απλά υπάρχει πλέον νέος προπονητής, αλλά και τεχνικός διευθυντής. Αυτοί καλούνται να αλλάξουν τα δεδομένα πλέον και να λειτουργήσει επαγγελματικά σε όλα τα επίπεδα το αγωνιστικό κομμάτι.
Την ίδια στιγμή συμφωνώ με το πρόστιμο από την διοίκηση με την...έξυπνη προυπόθεση αναίρεσης σε περίπτωση 4 συνεχόμενων νικών, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα να λειτουργεί ως... οπαδός. Ο οπαδός θα...ξεφωνίσει, θα πει και μία κουβέντα παραπάνω, θα την  “πει” στον παίκτη, στον προπονητή, στην διοίκηση.
 Η διοίκηση όμως πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα θέματα με επαγγελματισμό και αξιολογώντας όλες τις παραμέτρους. Από την στιγμή που μπήκε πρόστιμο στους παίκτες, η ανακοίνωση μετά το ματς πέρα από την συγνώμη προς τον κόσμο – που σωστά ειπώθηκε από την στιγμή που ένιωσαν την ανάγκη να την πουν- ήταν αρκετή. Τα περί...αηδίας στην ανακοίνωση της διοίκησης ή η έλλειψη ποιότητας και η ύπαρξη ανικανότητας σε δημόσιες τοποθετήσεις όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα, αλλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Γιατί σωστά η διοίκηση αναφέρει ότι θα κριθεί το υπάρχον ρόστερ ως τον Γενάρη, αλλά επίσης ως τον Γενάρη το...υπάρχον ρόστερ που δεν έχει “ποιότητα” και είναι “ανίκανο” θα παίζει.
Αν φάνε χαστούκια ή τους...ξεφωνίσουμε θα αποκτήσουν ποιότητα ή την ικανότητα να σκοράρουν; Δηλαδή σήμερα που ανέλαβε ο κ. Κάμπος τι μπορεί να είπε στους παίκτες; Γεια σας άχρηστοι και ανίκανοι, πάμε να τους σκίσουμε όλους; Ο ΑΡΗΣ πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί με βάση τον παρορμητισμό των αποτελεσμάτων ή την ανάγκη του προπονητή που χάνει να τα ρίξει στον προηγούμενο. Κέρδισες (μετά συγχωρήσεως) την χειρότερη Καστοριά όλων των εποχών και άρχισε η αποθέωση. Τώρα ο λαικισμός γύρισε ανάποδα μετά την ήττα από την Δόξα.
Ο ΑΡΗΣ πρέπει να λειτουργεί ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ σωματείο και ας αγωνίζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία.
Ο κόσμος του ΑΡΗ απαιτεί την άνοδο με όποιο κόστος. Είναι το αυτονόητο που πρέπει να πετύχουν όσοι έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους σε όλα τα επίπεδα. Διοικητικό, προπονητικό, αγωνιστικό-παικτικό. Το πώς ας το βρουν όσοι κινούν τα νήματα. Έχουν 25 ματς για να καλύψουν 4 βαθμούς!!!
ΥΓ1 Μία ακόμα μεγάλη νίκη για το μπάσκετ που έκανε το 3 στα 3 και αν δεν το σταματούσε ο ιμιτασιόν (ορίτζιναλ είναι ο Νικόλας), παντελώς άγνωστος μέχρι το ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ, Αναστόπουλος η ομάδα του Πρίφτη θα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας σήμερα. Παρεμπιπτόντως μήπως μπορούμε να μάθουμε αν η...κλοπή ολοκληρωθεί με την αφαίρεση και ενός ακόμα βαθμού;
YΓ2 Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τους ποδοσφαιριστές. Άσχετα με το ποιος κάθεται στον πάγκο, δεν γίνεται να λες ότι παίζεις στον ΑΡΗ και άξιζες ευκαιρίες σην πρώτη κατηγορία και δεν μπορείς να κερδίσεις αυτά τα παιδιά της Δόξας... Αν όμως τόσο μπορούν;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: