Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Μίλαν: Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα!

Η Μίλαν δείχνει και στους πλέον αισιόδοξους ότι δεν μπορεί να πάρει την 3η θέση και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τα προβλήματα των Ροσονέρι, για τους οποίους τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
ADVERTISEMENT
Οταν βγάζεις βιαστικά/γρήγορα συμπεράσματα το πιο πιθανό είναι να πέσεις έξω. Η ολοκλήρωση  δέκα αγωνιστικών στην Serie A μας δίνει τη δυνατότητα μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα για την Μίλαν, της οποίας η χαρά και τα όποια όνειρα ήταν λογικό να κρατήσουν μόλις για δύο αγώνες. Μετά το πέρας του ενός τετάρτου του πρωταθλήματος, το σύνολο του Πίπο Ιντζάγκι έχει φανερώσει τις τρανταχτές αδυναμίες του σε άμυνα και επίθεση και διαλύει τα όποια όνειρα έκαναν υπεραισιόδοξοι τιφόζι που ήθελαν τους 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης να πραγματοποιούν υψηλή πτήση φέτος. Αν και τα τελευταία χρόνια η λέξη κορυφή είναι απαγορευμένη για τους φίλους της Μίλαν, η ομάδα τους ύστερα από δέκα αγώνες έχει προλάβει να βρεθεί στο -9 από το Νο1, στο -3 από το Champions League και το -2 από το Europa. Η επίθεση μπορεί να είναι από τις κορυφαίες στη λίγκα, όμως τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες τα φέρνει η άμυνα και εκεί οι Ροσονέρι είναι για κλάματα.
Ενα clean sheet σε 10 αγώνες
Η άμυνα είναι το θεμέλιο για υψηλούς στόχους και ιδιαίτερα στην Ιταλία είναι μία γραμμή την οποία οι ομάδες που σέβονται τον εαυτό τους πρέπει να έχουν τουλάχιστον σε αξιοπρεπές επίπεδο. Η Μίλαν δεν την έχει. Παρά την παρουσία των Ντε Σίλιο, Αμπάτε, Ραμί, Αλεξ στο ρόστερ, η λειτουργία είναι τραγική και ο καθρεύτης που λέγεται αριθμοί μαρτυρά... ασχήμια. Οι Ροσονέρι μετά από δέκα αγώνες έχουν καταφέρει να κρατήσουν την εαστία τους ανέπαφη μόλις μία φορά (2-0 εντός με Κιέβο) και σε αυτό το διάστημα έχουν δεχθεί 14 γκολ. Μόνο Βερόνα, Παλέρμο, Σασουόλο, Εμπολι, Τσεζένα, Κιέβο έχουν χειρότερο παθητικό από το σύνολο του Ιντζάγκι, του οποίου η εμμονή με τον -καλό passer- Μπονέρα τις πρώτες αγωνιστικές έφερε την Μίλαν εκτεθειμένη σε κάθε κατεβασιά του αντιπάλου.
Πρωτιά στα αυτογκόλ
Η Μίλαν έχει τη 2η καλύτερη επίθεση στην Serie A με 18 γκολ (μαζί με την Γιουβέντους) πίσω από την Νάπολι (19) όμως δυστυχώς για το κλαμπ και τους φιλάθλους, είναι το ίδιο καλή και προς... τη δική της εστία. Στον αγώνα της Κυριακής (02/11) κόντρα στην Παλέρμο ήταν η σειρά του Ζαπάτα να βάλει τη μπάλα στο λάθος τέρμα, σε μία φάση η οποία έκανε την αρχή για τη δεύτερη ήττα στη σεζόν για το σύνολο του Ιντζάγκι. Οι Ροσονέρι εκτός από τις τραγικές επιδόσεις στην άμυνα, είναι πρώτοι σε αυτογκόλ στην Serie A αφού εκτός από τον Κολομβιανό, στη δική τους εστία έχουν στείλει τη μπάλα Αλεξ (στο 3-1 με την Λάτσιο) και Ματία Ντε Σίλιο (στο 4-5 με την Πάρμα). Κοινός παρονομαστής στα τρία αυτογκόλ, ο ο Ντιέγο Λόπεθ, ο οποίος έχει παίξει στα δύο πρώτα ματς και στο πρόσφατο με τους Ροζανέρι και έχει νικηθεί ισάριθμες φορές από συμπαίκτες του.

Τώρα τελείωσε το εύκολο πρόγραμμα
Εχοντας προλάβει να μείνει από την 10η αγωνιστική εκτός της πρώτης 6άδας και δεδομένης της εικόνας στα πρόσφατα ματς, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι επόμενες μέρες είναι πιο δύσκολες και χειρότερες. Η Μίλαν έχει παίξει με την παραπαίουσα, Πάρμα, τις τρεις νεοφώτιστες, Εμπολι, Τσεζένα, Παλέρμο, εντός έδρας με Κιέβο και εκτός με Κάλιαρι. Το εύκολο κομμάτι του προγράμματος πέρασε για τους παίκτες του Ιντζάγκι και αν λάβουμε υπόψη ότι δεν κατάφερε να κάνει νίκη με τις νεοφώτιστες, θα είναι πολύ πιο δύσκολο και απίθανο να βρει σταθερότητα και να πάρει αποτελέσματα με Σαμπντόρια, Ιντερ, Ουντινέζε, Νάπολι, Ρόμα που είναι οι αντίπαλοι στα 5 από τα 6 επόμενα παιχνίδια της Serie A. Η Μίλαν έπρεπε να έχει βάλει πολύ περισσότερους βαθμούς στο σακούλι και αν είναι η ίδια με τώρα κόντρα σε αυτές τις ομάδες θα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Επίθεση που δεν σκοράρει
Και μπορεί οι Μιλανέζοι να σκοράρουν με μεγάλη άνεση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιθετικοί τους είναι σε καλή κατάσταση. Ο Ζερεμί Μενέζ έχει μείνει στα τρία γκολ των δύο πρώτων αγωνιστικών, ο Φερνάντο Τόρες σε αυτό με την Εμπολι και ο Στεφάν Ελ Σαραουί -τον οποίο ο Ιντζάγκι αφήνει συχνά στον πάγκο- έχει να σκοράρει στην Serie A από τον Φεβρουάριο του 2013 και ενώ πλησιάζουμε στο 2015. Αν ο Χόντα δεν έτρεχε με... 1000 αυτή τη σεζόν και δεν είχε βάλει 6 γκολ και δεν είχαν βοηθήσει Μποναβεντούρα, Ντε Γιονγκ, Μουντάρι (όλοι δύο γκολ) οι Ροσονέρι πιθανότατα θα βρίσκονταν ακόμα χαμηλότερα στην βαθμολογία, αφού δεν έχουν το εύκολο γκολ από τους επιθετικούς τους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: