Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Εύχομαι να το πάρει»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας
Μίλησε για τη διαιτησία του κ. Ηλία Σπάθα, για το αν φοβάται για τη ζωή του, αλλά και για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Για το αν ασχολείται με τη διαιτησία έστω και ερασιτεχνικά τόνισε
«Όχι. Δεν θέλω και απλώς παρακολουθώ. Δεν με πλαισιώνει έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο πλέον».
Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντινέας προσέθεσε:
«Δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Πριν από τέσσερα χρόνια έλεγα πως πρέπει να έχει πολιτική βούληση το ποδόσφαιρο και ύστερα από τόσα χρόνια το συζητούν, αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Υπάρχουν άνθρωποι στη δικαιοσύνη που περνούν δύσκολα λόγω του ωραρίου και τους οποίους τους έχουν απομακρύνει και μιλώ για τον κ. Κορρέα και θέλω να πιστεύω πως κάποια στιγμή θα καθαρίσει, γιατί από μόνο του το ποδόσφαιρο δεν καθαρίζει. Ελπίζω κάποια στιγμή να υπάρχει πολιτική βούληση και να καθαρίσει. Πριν από ντέρμπι υπήρχαν πρόεδροι που έμμεσα χρηματοδοτούσαν βουλευτές και κόμματα για να βγουν. Μετά πως γίνεται να έχουν αυτοί πολιτικού βούληση; Είναι αδύνατο.».
Για το αν παρακολούθησε το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό είπε:
«Όχι, μόνο τις φάσεις είδα».
Για το πώς του φάνηκε η διαιτησία του Σπάθα απάντησε:
«Δεν θέλω να χαρακτηρίσω γιατί δεν είμαι από αυτούς που βγαίνουν και χαρακτηρίζουν ή γίνονται δικαστές».
Για το ότι η πολιτεία πρέπει να μην αφήνει πάντα αυτούς τους κυρίαρχους να κινούν τα νήματα υποστήριξε:
«Σκεφτείτε πως ο ΠΑΟΚ θέλει να πληρώσει τα χρέη του στο δημόσιο και ήταν τυχαίο που μπήκε ο Ζαγοράκης ευρωβουλευτής; Δεν ξέρω πότε θα τα πληρώσει, αλλά αφού φωνάζει ο ΠΑΟΚ ότι θέλει να πληρώσει τα χρέη και μπήκε για να βοηθήσει, αλλά δεν βλέπω να βοηθά όμως τον ΠΑΟΚ. Εμείς οι πολίτες τους ψηφίζουμε όλους αυτούς. Όταν έχω εγώ ένα μαγαζί και πληρώνω τα πάντα και είμαι εντάξει, κάποια λαμόγια δεν πληρώνουν τίποτα, κάνουν τις δουλειές τους και παίρνουν τα λεφτά από την πολιτεία».
Για το αν τον ενόχλησαν μετά που σταμάτησε τη διαιτησία διευκρίνισε:
«Έμμεσα μπορεί να μ’ ενόχλησαν. Δεν χρωστάω τίποτα και άνθρωπος που δεν χρωστάει τίποτα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
Για το αν φοβάται για τη ζωή του υπογράμμισε:
«Μ’ αυτά που γίνονται όλα είναι πιθανά, ωστόσο έχουν γνώση οι φύλακες. Εγώ το μόνο που ζητάω είναι το όνομά μου να είναι εκεί που ήταν πριν αρχίσω τη διαιτησία».
Επίσης αναφέρθηκε και στον κ. Κούγια:
«Ο κ. Κούγιας βγαίνει και λέει για τον Κωνσταντινέα. Ο κ. Κούγιας ας κοιτάξει τα του οίκου του και ας μιλήσει στη συνέχεια για τον Κωνσταντινέα. Οι διαιτητές στις εκθέσεις τους δεν γράφουν τα όσα κάνουν, όμως στο Γιάννενα-Πανθρακικός τα έγραψα όλα και ο Αριάν Μπελά που ήταν εκεί απογοητεύτηκε. Δεν θα μιλήσει ο κ. Κούγιας που έφυγε όλως τυχαίως για την πλαστή αδειοδότηση. Δεν έπινε καφέ μαζί μου, αλλά μ’ άλλους».
Τέλος για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα κατέληξε:
«Εύχομαι να το πάρει και θέλω να πω στους ΠΑΟΚτσήδες να είναι συγκρατημένοι. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν πολύ καλό προπονητή, μέσα από τα σπλάχνα του, τώρα αν τον αφήσουν ή όχι να το πάρει εξαρτάται μόνο από τον ΠΑΟΚ. Έχω καλές αναμνήσεις από τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και δεν μου άρεσαν τα γεγονότα στον περσινό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν τα χρειάζεται αυτά τα πράγματα. Επίσης ο ΠΑΟΚ είχε ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο έφυγε από τη ζωή και αναφέρομαι στον Ποικιλίδη και τον θεωρώ έναν από τους πιο αξιόπιστους ανθρώπους που πέρασαν από τον χώρο του ποδοσφαίρου».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: