Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

«Χαρούμενος που επιστρέφω "σπίτι"!»

Έπειτα 9 χρόνια στον Παναθηναϊκό ο Μάικ Μπατίστ θα βρεθεί πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Ο.Α.Κ.Α. και δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή στο «σπίτι» του!
H 9η αγωνιστική του α' ομίλου της Ευρωλίγκας θα φέρει τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων (7/12, 22:00/ΝΕΤ), μαζί της και τον 35χρονο πάουερ φόργουορντ. Έπειτα 9 χρόνια γεμάτα τίτλους στον Παναθηναϊκό ο «Μιχάλης» θα τεθεί αντιμέτωπος της πρώην ομάδος του κι ήδη τα συναισθήματα χαρά για την επιστροφή στο «σπίτι» του, όπως χαρακτήρισε το Ο.Α.Κ.Α., τον έχουν κυριεύσει.
«Είναι κάτι που ποτέ δεν περίμενα ότι θα συμβεί. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιστρέφω "σπίτι", σε ένα μέρος όπου έζησα τόσα πολλά, που μου έδωσε τόσα πολλά! Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις απέναντι σε μία ομάδα που έχεις αγωνιστεί. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι όταν στην ομάδα αυτή έχεις παίξει 9 χρόνια κι έχεις ζήσει όσα έχω ζήσει εγώ στον Παναθηναϊκό. Και δεν είναι μόνο η ομάδα. Είναι κι ο κόσμος αυτός που ήταν εκεί στα καλά, αλλά το κυριότερο που με στήριξε στα δύσκολα. Δεν είναι κάτι που έχω ξεχάσει!» είπε σε μία ιδιαίτερη και σπάνια συνέντευξη αντιπάλου στο paobc.gr και συνέχισε:
«Θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ σε άλλα αποδυτήρια, θα μπω από άλλη είσοδο, θα καθίσω σε διαφορετικό πάγκο... Είναι δύσκολο και περίεργο. Παίζω για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και θα προσπαθήσω για την ομάδα μου, όπως κάνω πάντα. Το ξέρουν αυτό όσοι με γνωρίζουν. Θέλουμε την πρόκριση στο TΟΡ 16 και χρειαζόμαστε τη νίκη. Απ' την άλλη, δε θα είναι καθόλου εύκολο. Θα είναι συναισθηματικά έντονο όλο το σκηνικό για μένα. Απ' την αρχή ως το τέλος... Και το ξέρω... Όπως ξέρω ότι είμαι ευτυχισμένος που επιστρέφω στην Ελλάδα, γιατί είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για εμένα, το οποίο θα είναι πάντα στη καρδιά μου. Πάντα είναι ευλογία για εμένα να επιστρέφω στην Ελλάδα».

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα η Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός θα τιμήσει τον Iron Mike για την πολύχρονη προσφορά του στην ομάδα, μία κίνηση που στο άκουσμά της και μόνο τον γέμισε με επιπλέον χαρά.
«Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω... Είμαι χαρούμενος γι' αυτή την κίνηση, γιατί ένιωσα πραγματικά ότι έχω μία ξεχωριστή θέση στην Ιστορία με τον Παναθηναϊκό. Όταν υπέγραψα το πρώτο συμβόλαιό μου, δεν μπορούσα να φανταστώ όλη αυτή την πορεία που είχαμε ή που θα έφτανα εγώ. Ήξερα μόνο πως, αν συνέχιζα να δουλεύω, θα βοηθούσα κι εγώ να φτάσουμε κάπου. Αυτή η κίνηση απ' την ομάδα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα, για τη γυναίκα μου, για το γιο μου και για τα μέλη της οικογένειάς μου γενικότερα, που ξέρουν τι σημαίνει ο Παναθηναϊκός για μένα» τόνισε σχετικά.
Όσο για την πιθανότητα να ανταμώσουν πάλι οι δρόμοι των δύο πλευρών, όχι απαραιτήτως ως αντίπαλοι, εξήγησε: «Θα δούμε... Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα μου... Ελπίζω η πόρτα να είναι ανοιχτή για μένα. Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται στο μέλλον. Είναι απρόβλεπτο. Ελπίζω να δεχθώ την ίδια αγάπη. Και ποτέ δεν ξέρεις...».



πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: