Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Όταν ο Ολυμπιακός έχασε στο νήμα…!!


Όταν ο Ολυμπιακός έχασε στο νήμα…
Πέντε φορές στη μακρόχρονη παρουσία του στους ομίλους του Champions League ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός συνέχειας, αν και υπήρχαν ομάδες που είχαν συγκεντρώσει τους ίδιους ή λιγότερους βαθμούς από εκείνον και τελικά πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει τις χρονιές που οι πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν εκτός Champions League στο... νήμα.

Σεζόν 1999/2000

Ο Ολυμπιακός είχε συγκεντρώσει επτά βαθμούς, όμως η Πόρτο και η Ρεάλ Μαδρίτης συγκέντρωσαν από 13 και 12 βαθμούς αντίστοιχα, και κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στον 5ο όμιλο. Ωστόσο, από τον 1ο όμιλο η Ντιναμό Κιέβου κατάφερε να περάσει στη δεύτερη φάση των ομίλων της διοργάνωσης με 7 πόντους.

Σεζόν 2000/01

Οι Πειραιώτες – όπως και η Λιόν - είχαν συγκεντρώσει εννιά βαθμούς, όμως έμειναν εκτός Champions League λόγω χειρότερη διαφοράς στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ωστόσο, η Γαλατασαράι με οχτώ βαθμούς από τον 4ο όμιλο, ο Παναθηναϊκός με τους ίδιους βαθμούς από τον 5ο και η Λιντς Γιουνάιτεντ με 9 από τον 8ο κατάφεραν να προκριθούν.

Σεζόν 2004/05

Οι «ερυθρόλευκοι» και η Λίβερπουλ μάζεψαν 10 βαθμούς, με το γνωστό 3-1 στην Αγγλία. Και τότε ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να προκριθεί στους «16» του Champions League, αν και η Μπάγερν Μονάχου, η Αϊντχόφεν, η Μπαρτσελόνα με 10 και η Πόρτο 8 πόντους συνέχισαν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Σεζόν 2011/12

Την περσινή αγωνιστική περίοδο οι Πειραιώτες συγκέντρωσαν 9 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη Μαρσέιγ που πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» από τον έβδομο όμιλο. Ωστόσο, από τους άλλους ομίλους προκρίθηκαν η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η Μίλαν με 9 βαθμούς και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τη Λιόν με 8.

Σεζόν 2012/13

Φέτος ο Ολυμπιακός μάζεψε 9 βαθμούς στη φάση των ομίλων του Champions League, έναν λιγότερο από την Άρσεναλ που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου. Ωστόσο, η Μίλαν με 8 είναι ήδη στους «16» και αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι Γιουβέντους και Τσέλσι από τον 4ο όμιλο που έχουν 9 και 7 βαθμούς αντίστοιχα, η Μπενφίκα και η Σέλτικ που έχουν από 7 βαθμούς όπως και η Γαλατασαράι και η Κλουζ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: