Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για τον Βαλβέρδε που ανέλαβε την Βαλένθια και αυτόν που θα έπαιρνε μαζί του από τον Ολυμπιακό στο Μεστάγια...
Ηταν πολύ λογικό με το που ανέλαβε την Βαλένθια να προέκυπταν μεταγραφικά σενάρια σχετικά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες που θέλει από τον Ολυμπιακό. Συμβαίνει πάντα και παντού.
Οι Ισπανοί ρεπόρτερ το έψαξαν λίγο, ρώτησαν, έμαθαν, ότι το αγαπημένο παιδί του Βαλβέρδε στην Ελλάδα, ήταν ένας Ισπανός, ο Νταβίντ Φουστέρ, τσέκαραν ότι τον χρησιμοποιούσε πολύ και ως δεξί εξτρέμ, η Βαλένθια ψάχνει τέτοιο, και το σενάριο ετοιμάστηκε.
Εχει όμως βάση; Η αλήθεια είναι όχι. Δεν είναι ότι ο Ερνέστο δεν εκτιμά τον Φουστέρ, αλλά ξέρει ότι μία τέτοια μεταγραφή δεν θα μπορούσε να γίνει για πολλούς και διάφορους λόγους.
Ο πρώτος ότι ο Φουστέρ μόλις ανανέωσε με τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες θα αξίωναν αρκετά χρήματα για να τον δώσουν.
Η Βαλένθια των οικονομικών προβλημάτων δύσκολα θα πλήρωνε αρκετά για έναν παίκτη 30 ετών που στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει παίξει καλά μόνο μία χρονιά και φυσικά οι οπαδοί δεν θα έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι αυτή την επιλογή.
Γενικά το κοινό της Βαλένθια είναι από τα πλέον απαιτητικά και παράξενα στο ισπανικό ποδόσφαιρο και αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε ο Εμερι το καλοκαίρι. Ο πρώην προπονητής των νυχτερίδων δεχόταν πολύ αυστηρή κριτική από τους φίλους της Βαλένθια, επειδή έβγαζε την ομάδα τρίτη, πίσω από Μπάρτσα και Ρεάλ, και δεν μπορούσε έστω, αν όχι να πάρει, τουλάχιστον να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους!!!
Ο Βαλβέρδε λοιπόν που το ξέρει καλά αυτό, είναι άλλωστε φίλοι με τον Εμερι, δεν πρόκειται τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες να πάρει κανένα ρίσκο και δη μεταγραφικό. Επειδή όμως η κουβέντα δεν τελειώνει ποτέ γύρω από τα μεταγραφικά σενάρια και τις επόμενες ημέρες λογικά θα υπάρξουν πολλές φήμες ας δούμε ποιον μπορεί να επέλεγε ο Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό.
Τρέλα με τους Ελληνες παίκτες δεν έχει. Τους θεωρεί πολύ ταλαντούχους, αλλά και πολύ τεμπέληδες. Αν λοιπόν σκεφτόταν να πάρει Ελληνα παίκτη μόνο δύο είχαν πιθανότητες. Ο πρώτος είναι ο Αβράαμ Παπαδόπουλος. Τον θεωρεί τον απόλυτο επαγγελματία και ίσως τον μοναδικό Ελληνα παίκτη που είδε μέσα στο χρόνο να βελτιώνεται συνεχώς.
Με την διαφορά ότι ο Αβράαμ είναι ακριβός, έρχεται από σοβαρό τραυματισμό και ο Βαλβέρδε ξέρει ότι δεν προσαρμόζεται και εύκολα μακριά από την Ελλάδα. Χώρια που η Βαλένθια δεν ψάχνει στόπερ. Συνεπώς μην περιμένετε να γίνει κάτι με τον Αβράαμ.
Ο δεύτερος που θα έπαιρνε θα ήταν ο Γιάννης Μανιάτης. Τον θεωρεί όσον αφορά το ταλέντο του έναν μέτριο παίκτη, αλλά σε ότι έχει να κάνει με την δουλειά, την τακτική και την αγωνιστική πειθαρχεία ένα σπουδαίο εργαλείο. Για τον Βαλβέρδε, ο Μανιάτης είναι ο Ελληνας Φουστέρ. Κι' αυτός όμως είναι ακριβός και ο Βαλβέρδε που έχει έξι μήνες συμβόλαιο δεν θα πάρει ρίσκο με κανέναν παίκτη.
Ξένο ποδοσφαιριστή από αυτούς που έχουν μείνει στον Ολυμπιακό ο Ερνέστο δεν θα έπαιρνε κανέναν. Ισως να του έμπαιναν σκέψεις για τον Χολέμπας ή τον Τζεμπούρ, αλλά δεν θα έφτανε στο σημείο να πληρώσει για να τους αγοράσει. Και μην σκεφτείτε ότι είναι και οι δύο ελεύθεροι. Ο Βαλβέρδε δεν υπάρχει περίπτωση να έπαιρνε παίκτη από τον Ολυμπιακό χωρίς την συγκατάθεση της ομάδας.
Οπως καταλαβαίνεται λοιπόν παρά το γεγονός ότι υπάρχει καπνός, φωτιά δεν θα υπάρξει εκτός εξαιρετικού απρόοπτου.
Αλλωστε η αλήθεια είναι ότι αγαπημένος του Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό κι αυτός που θα έπαιρνε με κλειστά μάτια όπου κι' αν πήγαινε είναι ένας και αυτός πλέον δεν παίζει μπάλα.
Ο Ερνέστο για έναν Ελληνα έχει απεριόριστη εκτίμηση και αυτός είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης. Αλλα ο τελευταίος θέλει τον χρόνο του μέχρι να είναι ικανός να κάτσει δίπλα στον Ερνέστο σε μία μεγάλη ομάδα όπως η Βαλένθια. Πάντως έχει κάνει μία καλή αρχή, αφού τους τελευταίους μήνες ο νυν βοηθός του Ολυμπιακού μαθαίνει ισπανικά...
Υ.Γ. Να ξέρετε ότι είναι πιθανότερο να πάρει ο Ολυμπιακός παίκτη από την Βαλένθια του Βαλβέρδε τον Γενάρη, παρά το αντίθετο...

πηγή: gazzetta.gr