Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Με το κοντόπαλτο θα ξεχειμωνιάσουμε;

Ο Γιώργος Μύρτσος παραδέχεται τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, αλλά δεν ξεχνά να τα χώσει σε Ζαρντίμ και Μασάντο: "Και οι τυφλοί βλέπουν ότι δεν υπάρχει"! Τι λέει για Κατσούρ και ρουφιάνους στα αποδυτήρια;
Όσο αδιάφορη κι αν ήταν η Άρσεναλ στο Φάληρο, δεν παύει η νίκη του Ολυμπιακού να είναι άλλη μία μεγάλη νίκη επί της συγκεκριμένης ομάδας, σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλη νίκη, με ανατροπή μάλιστα, που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά. Μέσα από τις νίκες μπορεί να γίνει και μία καλοπροαίρετη κριτική, για το καλό της ομάδας. Της κάθε ομάδας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση του Ολυμπιακού. Αυτή η ομάδα λοιπόν δεν έχει προπονητή, αυτή η φιγούρα κόμικ με τα κοντά χεράκια στην άκρη του πάγκου, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχουμε φτάσει Δεκέμβρη και δεν έχει καταλήξει για τις δυνατότητες του υλικού που έχει.
Ο Μασάντο που δεν υπάρχει και το... αυτογκόλ!
Και οι τυφλοί βλέπουν ότι δεν υπάρχει Μασάντο. Για το ρόλο και για τα λεφτά που δαπανήθηκαν, δεν υπάρχει αυτός ο παίκτης! Ο Φέισα δεν είναι κεντρικός αμυντικός χαφ. Ο Ντιακιτέ δεν είναι δεξιός μπακ. Ο Μήτρογλου αδικείται να μένει στον πάγκο. Τόσο σπουδαία είναι όλα αυτά; Τα συστήματα τα κάνουν οι παίκτες, τα έχω πει 100 φορές. Τα μυαλά των προπονητών πρέπει να είναι πιο ανοιχτά. Δεν γίνεται λες "εγώ παίζω 4-5-1" και να έχεις στο ρόστερ σου δύο σεντερφοράρες σαν τον Τζιμπούρ και τον Μήτρογλου. Ό,τι καλύτερο έχει ο Ολυμπιακός χθες επιθετικά, τον Αμπντούν, τον έβγαλε όταν κυνηγούσε το σκορ. Δεν μπορεί για 60 λεπτά να αισθανόταν ικανοποιημένος από αυτό που έβλεπε ο Ζαρντίμ. Ας κάνει πειράματα αλλού, όχι στον Ολυμπιακό. Γίνονται λάθη εγκληματικά σε βάρος του ίδιου του Ολυμπιακού. Βάζει αυτογκόλ αυτή η ομάδα!
Ήταν μέτριος και πανηγύριζαν που δεν ήταν κακός!
Γιατί έχει ωραίο υλικό, με καλούς παίκτες. Η Ντόρτμουντ ή η Σάλκε για παράδειγμα, τι περισσότερο έχουν από τον Ολυμπιακό; Αλλά λειτουργούν σαν κανονικά κλαμπ, με σωστές επιλογές προπονητών κ.λπ. Γίνονται αδικίες παικτικά στον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να παίζει ή ο Τζιμπούρ ή ο Μήτρογλου. Να παίζουν και οι δύο. Ο Αμπντούν, ο Τζιμπούρ και ο Μήτρογλου πρέπει να παίζουν πάντα. Με αυτό το κοντόπαλτο τον Μασάντο θα ξεχειμωνιάσουμε; Είναι κακό δηλαδή να καθίσει στον πάγκο; Χθες, ας πούμε, ήταν μέτριος και όλοι πανηγύριζαν που δεν ήταν κακός! Αλλά στην Ελλάδα και η κουτσή Μαρία κάνει ποδοσφαιρική κριτική, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι σωστή. Στη Θεσσαλονίκη πεθαίνουμε στο γέλιο από αυτούς που έχουν γίνει αναλυτές ποδοσφαίρου στα ραδιόφωνα και δεν έχουν περάσει ούτε έξω από γήπεδο.
Σαββίδης, Κατσουράνης και... ρουφιάνοι!
Ο μεγάλος ΠΑΟΚ του μεγάλου Σαββίδη, που θα παίρνει πρωταθλήματα και τίτλους στην Ελλάδα, θα τα κάνει όλα αυτά με μεταγραφές τύπου Κατσουράνη; Να ρωτήσουμε τον Τζόρβα, που ήταν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό και παίζουν ακόμα μαζί στην Εθνική ομάδα, τι είχε πει για τον Κατσούρ και όλα όσα συμβαίνουν στα αποδυτήρια.
Υ.Γ. Κάτι τελευταίο: Όταν έμπαινα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού το 1992-'93, έλεγα "Καλησπέρα στα παιδιά, καλησπέρα και στους ρουφιάνους". Θα κάνω λοιπόν μία απλή ερώτηση: υπάρχει περίπτωση να ακουστεί κάτι παρόμοιο και σε άλλα αποδυτήρια;


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: