Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Καραγκούνης: «Ο ΠΑΟ μπορεί»

Καραγκούνης: «Ο ΠΑΟ μπορεί»
Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa League παίρνοντας την νίκη απόψε κόντρα στην Τότεναμ εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης μιλώντας στην κάμερα της Nova. Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας παραδέχθηκε ότι οι πράσινοι έχουν αρκετά δύσκολο έργο αλλά η έλλειψη άγχους είναι υπέρ τους… «Θα τα καταφέρει αν το πιστέψουν πραγματικά οι παίκτες του», σχολίασε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη στη Nova

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού:
«Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Όταν έχεις χάσει στη Σλοβενία από τη Μάριμπορ με 3-0 και στην Ρώμη από τη Λάτσιο με το ίδιο σκορ, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο να θέλεις την νίκη στην έδρα της Τότεναμ. Όμως ο Παναθηναϊκός είναι αλλαγμένος στα τελευταία παιχνίδια και στο ποδόσφαιρο παιχνίδι με παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό. Πρέπει να πιάσει πολύ καλή απόδοση και να προσπαθήσει να μην δεχθεί γκολ. Γιατί αν σκοράρει η Τότεναμ που διαθέτει γρήγορους και ποιοτικούς παίκτες, τότε θα μπορέσει να κάνει το παιχνίδι που θέλει. Όσο το παιχνίδι θα είναι 0-0, ο Παναθηναϊκός θα έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες. Είδα την Τότεναμ, όταν την αντιμετωπίσαμε με την Φούλαμ και παρόλο που το σκορ ήταν 0-3, δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού σε καμία περίπτωση. Μέχρι να μπει το πρώτο γκολ, εμείς ήμασταν η ομάδα που έπρεπε να έχει προηγηθεί και να κερδίζει... Μετά όμως η Τότεναμ έβγαλε πολλή ποιότητα και γι΄αυτό λέω ότι δεν πρέπει ο Παναθηναϊκός να δεχθεί γκολ και μετά αν τα καταφέρει στην κόντρα ή σε οποιαδήποτε φάση να σκοράρει. Όλοι ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όμως ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη στιγμή ανεβασμένη ψυχολογία, θα μπει μέσα να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο και θα τα καταφέρει αν το πιστέψουν πραγματικά οι παίκτες του... Είναι το τελευταίο παιχνίδι και το άγχος θα είναι στην πλευρά της Τότεναμ, γιατί ο Παναθηναϊκός από εκεί που ήταν ξεγραμμένος, τουλάχιστον έχει έρθει στο τελευταίο παιχνίδι και μπορεί να προκριθεί με μια νίκη, αν και είναι δύσκολο να κερδίσεις μέσα στο Λονδίνο. Αυτό είναι σημαντικό, σε σχέση με το άσχημο ξεκίνημα στον όμιλο».

Για το αν παίζει ρόλο η ευρωπαϊκή ιστορία των Πράσινων:
«Σίγουρα είναι ιστορική ομάδα ο Παναθηναϊκός. Με όποιους παίκτες και αν παίζει, έχει μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη και τον σέβονται. Από εκεί και πέρα, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μακάρι να βγει μια βραδιά που θα είναι, όπως πολλές που έχει κάνει στο παρελθόν. Θα χρειαστεί το μάξιμουμ της απόδοσης από όλους, για να καταφέρουν να κερδίσουν το παιχνίδι. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Και επειδή ο Παναθηναϊκός έχασε τα προηγούμενα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα μακριά από το σπίτι του... Μπορεί να είναι αυτό κόντρα στην Τότεναμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: