Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πώς θα κλείσει ο Κατσουράνης

Γιατί άλλαξε η στάση του ΠΑΟΚ απέναντι στον διεθνή άσο που θεωρείται απαραίτητος.
Αρχές Σεπτεμβρίου έμεινε ελεύθερος ο Κατσουράνης από τον Παναθηναϊκό. Ολοι -τότε- σκέφτηκαν τον ΠΑΟΚ (ίσως και ο ίδιος ο παίκτης). Στον «Δικέφαλο του Βορρά», όμως, δεν ήταν... ζεστοί. Πώς αλλάζουν οι καιροί και τα «δεδομένα» στο ποδόσφαιρο... Δύο μήνες μετά ο Κατσουράνης είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ και προφανώς η πρώτη χειμερινή μεταγραφή.  

Αρχικά και όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, αξίζει να τονιστεί ότι λόγος γίνεται για συνεργασία 18 μηνών, με αποδοχές που -συνολικά- θα φτάσουν περίπου στις 600.000 ευρώ. Λεπτομέρειες υπάρχουν που συζητούνται, αλλά είναι η διάθεση τέτοια, που λογικά το μόνο που απομένει είναι η τελική συμφωνία και η ανακοίνωση.
 Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ έχει αναλάβει τον τομέα της διαπραγμάτευσης, βρίσκεται σε επαφή με τον εκπρόσωπο του διεθνούς και μία φήμη (δεν διαψεύσθηκε) ανέφερε ότι προχθές ο σύμβουλος της ΠΑΕ βρέθηκε στην Αθήνα. Αυτά είναι τα διαδικαστικά...
 Το θέμα είναι τι άλλαξε και ο ΠΑΟΚ στράφηκε στον αρχηγό της Εθνικής ομάδας. Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και αξίζει να αναφερθούν σε σχέση και με τις αρχικές απόψεις που υπήρχαν τον Οκτώβριο:

1) Ο Κατσουράνης έχει την ισχυρή προσωπικότητα που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ και η νέα ομάδα που δημιουργείται.

2) Ο ποδοσφαιριστής μπορεί πέρα από το κέντρο να παίξει στην άμυνα, εκεί όπου σήμερα ο ΠΑΟΚ «καίγεται» για ποιοτική ενίσχυση.

3)Δεν βρέθηκε άλλη καλύτερη λύση για τις θέσεις αυτές. Είναι και αυτό κάτι που σαφώς μετράει. Ο Ελληνας άσος προσφέρει σιγουριά και μειώνει το ρίσκο.

4)Τον Οκτώβριο στον ΠΑΟΚ έλεγαν ότι «ο παίκτης δεν ταιριάζει στην κουλτούρα μας». Εννοούσαν στη νέα ομάδα που χτίζεται. Τώρα λένε: «Πάμε να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο παίκτης είναι απαραίτητος γιατί έχει νοοτροπία νικητή».

5) Από εκεί και πέρα πρόκειται για ελεύθερο ποδοσφαιριστή, που θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα, έναν ποιοτικό παίκτη με τον οποίο δεν χρειάζεται να γίνει η τεράστια οικονομική υπέρβαση για να αποκτηθεί.

6) Ο Ιβάν Σαββίδης έχει σε τρομερά μεγάλη εκτίμηση κάθε τι που αφορά την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Του 2004 την ομάδα, αλλά και τη σημερινή. Ο Κατσουράνης συνδυάζει και τις δύο ομάδες.

Τόσο... απλά αλλάζουν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Από τον έναν μήνα στον άλλο...

Το πλάνο του αρχηγού της Εθνικής

Υπάρχει ο ΠΑΟΚ, υπάρχει όμως και ο Κατσουράνης. Τι θέλει, λοιπόν, ο αρχηγός της Εθνικής; Τι σχεδιάζει και τι προγραμματίζει για το άμεσο μέλλον;
Αρχικά πρέπει να αναφερθεί ότι ο Κατσουράνης από την πρώτη μέρα που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις. Μαζί του είναι ο συνεργάτης της Εθνικής ομάδας (εργοφυσιολόγος) Γιάννης Κωτσής, ο οποίος του βγάζει το απαραίτητο ατομικό πρόγραμμα που χρειάζεται.

Από εκεί και πέρα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κατσουράνης έχει βάλει ως στόχο να κλείσει συμβόλαιο σε ομάδα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Θεωρεί ότι χρειάζεται 15-20 ημέρες για να προσαρμοστεί (αθλητικά και σωματικά στα νέα δεδομένα), έτσι ώστε να αρχίσει να προσφέρει.
Οσον αφορά το συμβόλαιο, και ο Κατσουράνης συζητάει για 18 μήνες, αφού και δικός του μεγάλος στόχος είναι να αγωνίζεται σε εντός συνόρων ομάδα (θέλει να αποφεύγει τα πολλά ταξίδια) για να δίνει το «παρών» και στις υποχρεώσεις της Εθνικής μέχρι το Μουντιάλ της Βραζιλίας.   sday gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: