Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Λονδίνο και το θαύμα που θα προσπαθήσουν να πετύχουν ο Ρότσα και οι παίκτες του.
Φθάσαμε , λοιπόν, να παίζει ο Παναθηναϊκός την πρόκρισή του στους 32 του Europa League στο Λονδίνο και κόντρα στην Τόττεναμ, μία από τις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ενός πρωταθλήματος που είναι …έτη φωτός μπροστά από το δικό μας σε όλα τα επίπεδα.

Ποιος θα το περίμενε αυτό πριν από δύο αγωνιστικές; Ελάχιστοι , για να μην πω κανένας. Με δύο τριάρες από Μάριμπορ και Λάτσιο και δύο ισοπαλίες με Λάτσιο και Τόττεναμ ο Παναθηναϊκός με δύο πόντους μετά από τέσσερις αγώνες στον όμιλο δεν φαινόταν ότι στις 6 Δεκεμβρίου θα διεκδικούσε την πρόκριση.
Τελικά αυτό γίνεται και διότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ (το αυτονόητο δηλαδή) και κυρίως διότι μοιράστηκαν οι βαθμοί στα άλλα παιχνίδια. Αυτή την ευκαιρία, λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι ο Ρότσα και οι παίκτες θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν και να πετύχουν …ένα θαύμα. Το αν θα τα καταφέρουν θα το μάθουμε μετά το ματς .
Το σίγουρο είναι ότι θα το παλέψουν , όσο μπορούν. Θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν κάτι κόντρα στα προγνωστικά και την λογική… Το ποδόσφαιρο, είναι όμως ο βασιλιάς των σπορ διότι τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα. Και ο Παναθηναϊκός έχει γράψει χρυσές σελίδες στην Ευρωπαική του ιστορία διότι έχει κερδίσει πολλά φαβορί στην έδρα τους.
Ο Ρότσα σαν προπονητής του Παναθηναϊκού έχει νικήσει τον τεράστιο Αγιαξ μέσα στο Αμστερνταμ και την Πόρτο στην Πορτογαλία. Προσοχή όμως. Το παρόν δεν γράφεται με το παρελθόν. Ο σημερινός Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με εκείνη την ομάδα. Είναι πολύ χειρότερος σε ποιότητα και από εκείνον τον Παναθηναϊκό και από την σημερινή Τόττεναμ. Αρα αυτό, που θέλω να δώ σήμερα από την ομάδα μου είναι να σταθεί, όσο μπορεί καλύτερα στο Λονδίνο κόντρα στην Τόττεναμ. Να μην δούμε φαινόμενα Μάριμπορ και Λάτσιο, όπου έχασε με κάτω τα χέρια 3-0.
Και πιστεύω ότι θα το κάνει, όπως είπα και πιο πριν,διότι ο Ρότσα το έχει «περάσει» αυτό στην ομάδα. Να το παλέψει, να κυνηγήσει την  πρόκριση και αν δεν έρθει δεν θα την έχει χάσει στο Λονδίνο, αλλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Αν, όμως, έρθει θα έχει πετύχει την μεγαλύτερη ανατροπή της σύγχρονης ιστορίας του. Και το λέω αυτό πάντα σε σχέση με το ρόστερ του Παναθηναϊκού , αλλά και την ομάδα, που αντιμετωπίζει .



πηγή: gazzetta.gr