Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ήταν πολύ αργά, Τσέλσι!!

Ήταν πολύ αργά, Τσέλσι
Κατάφερε να γράψει ιστορία.

Γιατί για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης μένει εκτός συνέχειας από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η Τσέλσι διέλυσε 6-1 την Νόρτζελαντ, ωστόσο τα νέα από την Ουκρανία δεν ήταν αυτά που ήθελε και αποκλείστηκε πρόωρα.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ στο άλλο παιχνίδι του πέμπτου ομίλου ηττήθηκε από τη Γιουβέντους 1-0, με τη «μεγάλη κυρία» να… κλέβει τελευταία στιγμή την πρωτιά, αφήνοντας δεύτερη τη Σαχτάρ.

Τσέλσι-Νόρτζελαντ 6-1

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι δεν όριζε τη τύχη της μόνο. Στο 32’ η Νόρτζελαντ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως ο Στόκχολμ δεν ευστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αζάρ να αστοχήσει από την άσπρη βούλα.

Εν τέλει με το τρίτο πέναλτι στο 38’, ο Νταβίντ Λουίζ έκανε το 1-0 για τους Λονδρέζους και στη συνέχεια ήρθε… καταιγίδα. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τόρες διπλασίασε τα τέρματα των «μπλε». Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Τζον μείωσε για τους Δανούς προσωρινά. Στο 51’ ο Κέιχιλ με κεφαλιά σημείωσε το 3-1, με τον Τόρες πέντε λεπτά αργότερα να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 4-1. Ο Αζάρ έκανε ότι ήθελε στο ματς, μοιράζοντας ασίστ στον Μάτα, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να κάνει το 5-1 για να έρθει ο Όσκαρ στο 71’ να διαμορφώσει το τελικό 6-1.

Μπορεί οι πρωταθλητές Ευρώπης να έμειναν εκτός συνέχειας τόσο νωρίς, ωστόσο πέτυχαν την πιο ευρεία νίκη της ιστορίας τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έκαναν και «σεφτέ» με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο.


Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ (60' Μπέρτραντ), Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ρομέου, Ραμίρεζ (65' Όσκαρ), Αζάρ, Τόρες, Μάτα (74' Πάουλο Φερέιρα), Μόουζες

Νόρτζελαντ: Χάνσεν, Μτίλιγκα, Παρκχούρστ, Γκούντελαχ, Ρουνζέ (10' Μπέκμαν), Αντού, Στόκχολμ, Λόρεντζεν, Τιτσίνοβιτς (65' Ίσα), Κρίστιανσεν (61' Κιλντέντοφτ), Τζον


Σαχτάρ Ντόνετσκ-Γιουβέντους 0-1

Οι πάντες… πίστευαν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισοπαλία, προκειμένου να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους και οι δύο. Κι όμως. Η Γιουβέντους δεν ήθελε ούτε να πάρει μέρος σε… συνομωσίες, αλλά και να πάρει την πρωτιά στον όμιλο. Στο 56’ ο Τζιοβίνκο έκανε το σουτ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των Ουκρανών και το 1-0 για την ομάδα του Τορίνου έμεινε ως το τέλος που τους «χάρισε» την πρώτη θέση στον πέμπτο όμιλο, με τους ηττημένους να μένουν δεύτεροι.

Σαχτάρ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φερναντίνιο, Γουίλιαν, Άλεξ Τεϊσέιρα (65' Ιλσίνιο), Σέρνα, Εντουάρντο (46' Ντέβιτς), Μικιταριάν

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρζάλι, Μπονούτσι, Λιχστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο, Ασαμόα, Βιδάλ, Βούτσινιτς (88' Μάτρι), Τζιοβίνγκο (90' Τζιακερίνι)

Τελική βαθμολογία πέμπτου ομίλου:

1. Γιουβέντους 12
2. Σαχτάρ Ντόνετσκ 10
3. Τσέλσι 10
4. Νόρτζελαντ 1



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: