Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Παπαστάμκος: «Η διαφθορά στον αθλητισμό απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργος Παπαστάμκος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παράνομο στοίχημα και το μέλλον των στοιχηματικών εταιριών στην Ελλάδα.

Για το παράνομο στοίχημα:

«Υπάρχει μια κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που Ευρωπαϊκή Ένωση όπως γνωρίζεται σε θέματα αθλητισμού έχει μόνο μια συμπληρωματική αρμοδιότητα, δεν είναι μια αποκλειστική αρμοδιότητα της όπως είναι η κοινή αγροτική πολιτική. Υπάρχει όμως μια κινητικότητα και χαίρομαι που ασχολήθηκε και με αυτά το τελευταίο συμβούλιο υπουργών αθλητισμού».

Για το τι πρωτινή η Κομισιόν:

«Το θέμα των στημένων αγώνων βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Κομισιόν γιατί είναι ένα φαινόμενο το οποίο αφορά όλα τα κράτη-μέλη και όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Επειδή είναι χώρες με τα στημένα και παράνομα στοιχήματα εκτός Ευρώπης για παράδειγμα στην Ασία, προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το πιο ασφαλές εργαλείο είναι μια σύμβαση του συμβουλίου της Ευρώπης. Στο συμβούλιο της Ευρώπης συμμετέχουν 47 χώρες».

Για το αν υπήρξε ανταπόκριση από τα Κοινοβούλια των 27 κρατών-μελών:

«Μεταβιβάστηκε και στα Κοινοβούλια των 27 κρατών-μελών και στην Κομισιόν και στους 27 υπουργούς. Η Κομισιόν για παράδειγμα έχει κάνει προγράμματα τα οποία χρηματοδοτεί με 800.000 ευρώ στα οποία συμμετέχουν διάφορες ομοσπονδίες. Από Ελλάδα είδα ότι συμμετέχει Ομοσπονδία Βόλεϊ σε ένα άλλο συμμετέχει ο ΠΣΑΤ. Έχουμε μια μεγάλη κινητικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπήρξε Κοινοβουλευτικός έλεγχος, τα πράγματα κινούνται προς μια κατεύθυνση νομικής θωράκισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά καλύπτει και πέραν της Ευρώπης κράτη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα των στημένων αγώνων».

Για το «στοπ» στην Ελλάδα των ξένων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιριών:

«Όλα συνδέονται μεταξύ τους. Ευθύνες αποδίδονται και σε αυτούς που έχουν εταιρίες στοιχημάτων. Το μονοπώλιο έχει συγκεκριμένα όρια, γίνεται ανεκτό όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά δεν ξέρω εάν και κατά πόσο η επιβάρυνση του δηλαδή η προσθήκη νέου επιχειρησιακού τομέα θα του κάνει κακό».



πηγή: metrosport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: