Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Με επιθετικό ποδόσφαιρο, θα του αλλάξει τα φώτα!!

Γίνεται ο Νίκος Αλέφαντος να λέει "μπράβο" στον Ζαρντίμ; Ποιο είναι το ...κακό πόδι του Μήτρογλου; Ποιος σκούπισε το σύμπαν και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι;Ένα εκατομμύριο ευρώ θα πάρει ο Ολυμπιακός από αυτή τη νίκη. Μεγάλη υπόθεση. Στο β’ ημίχρονο ήταν ο καλύτερος Ολυμπιακός που έχω δει φέτος στο Καραϊσκάκη! Την πάτησε την Άρσεναλ.

Αλλά να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο α’ ημίχρονο δεν μου άρεσε ο Ολυμπιακός, η Άρσεναλ παρ’ ότι είχε έξω αρκετούς βασικούς παίκτες, ήταν πιο γρήγορη, βρήκε ανοικτό τον Ολυμπιακό που είχε σε άσχημη μέρα την άμυνά του με εξαίρεση τον καταπληκτικό Μανωλά που με δικαιώνει όλο και περισσότερο. Είναι ο καλύτερος σέντερ μπακ του Ολυμπιακού!

Και να αφήσουν αυτά που κάνουν στην Εθνική με τις κλίκες, είναι αδιανόητο να μην είναι ο Μανωλάς στην Εθνική ομάδα. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, έχει σταματήσει να κάνει αυτά τα χαζά τάκλιν και πέναλτι, δεν παίζει πια παιχνίδι γειτονιάς. Έβαλε το κεφάλι κάτω και δούλεψε σοβαρά. Μεγάλο πράγμα η ταχύτητα, εγώ πάντα από αυτό ξεκινάω. Ταχύτατος, ψηλός, αλτικός, σκούπισε το σύμπαν! Θα παίξει στο εξωτερικό σε καλή ομάδα αυτός.

Ο Κοντρέρας στο α’ μέρος ήταν χάλια. Οι της Άρσεναλ ήταν γρήγοροι και έβρισκαν χώρους αφού έπεφταν σε αργούς, ειδικά στον Φέισα που έχω πει από πολύ νωρίς ότι δεν υπάρχει κόφτης για τον Ολυμπιακό Φέισα. Δεν μπορούσε να ακολουθήσει στο ρυθμό των άλλων, στο ρυθμό του αγώνα. Ευτυχώς οι της Άρσεναλ δεν σούταραν, και έμειναν στο 1 γκολ.

Ό,τι καλό είχε ο Ολυμπιακός στο α’ μέρος ήταν μόνο ο Αμπντούν και ο Μανωλάς.  Όμως στο β’ ημίχρονο βγήκε ένας Ολυμπιακός τρομερός, και ειδικά μετά την αλλαγή του Φέισα με τον Φουστέρ, μεταμορφώθηκε. Τράβηξε μπροστά τον Ολυμπιακό ο Φουστέρ.

Εκεί είδα επιτέλους τη σύνθεση του Ολυμπιακού που έχω πει ότι για εμένα είναι η καλύτερη! Τέρμα η αηδία «έμπα εσύ Μήτρογλου για να βγει ο Τζιμπούρ και έμπα εσύ Τζιμπούρ για να βγει ο Μήτρογλου». Και οι δύο μέσα στο ματς, μαζί με τον Αμπντούν! Και ο Φουστέρ από πίσω τους να χώνεται και να πατάει περιοχή! Τέτοιο Ολυμπιακό θέλω, στην ιδανική σύνθεση αυτούς έχω πει ότι θα ξεκινούσα. Να βρει και μια χαφάρα ο Ολυμπιακός μεταγραφή να γίνει καταιγιστικός. Ο Τζιμπούρ έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίζει πιο πλάγια, ξέρει μπάλα και δεν είναι αργός, μπορεί να είναι αυτός ο αντιΜιραλάς.

Έτσι πρέπει να πάει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ να παίξει τον Παναθηναϊκό. Να μπει μέσα στο ΟΑΚΑ και να του αλλάξει τα φώτα με γρήγορο ποδόσφαιρο επιθετικό. Με αυτό το σχήμα.

Στο β’ ημίχρονο ανέβηκαν και οι υστερήσαντες του α’ μέρους, ανέβηκε ο Κοντρέρας, ανέβηκε και ο Μασάντο. Η αλλαγή του Φουστέρ και του Μήτρογλου έδωσαν άλλη ώθηση στον Ολυμπιακό, ο Μήτρογλου έκανε πάλι επινόηση μεγάλου παίκτη, ο μεγάλος παίκτης πρέπει να φτιάχνει και φάσεις μόνος του. Όπως η γκολάρα που είχε βάλει με την ΑΕΚ, έτσι έβαλε γκολάρα και με την Άρσεναλ. Και μάλιστα με το κακό του πόδι το οποίο σκοτώνει, τι… κακό πόδι είναι αυτό.

Δεν ξέρω γιατί άλλαξε τον Ροζίτσκι ο Βενγκέρ, έκανε μεγάλο δώρο στον Ολυμπιακό ο Βενγκέρ, γρήγορος, μπαλαδόρος, σουτ έχει ο Τσέχος, αυτός θα ήταν καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό! Έστω σε αυτή την ηλικία. Κρέμασε η Άρσεναλ όταν βγήκε αυτός.

Ο Ζαρντίμ διαχειρίστηκε πολύ καλά αυτό το ματς, του αξίζουν συγχαρητήρια, αυτή η νίκη ήταν και νίκη Ζαρντίμ.

Για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ναι, ντέρμπι είναι, πρέπει να σέβεται ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό. Όμως βλέπω να πηγαίνει εκεί ένας Ολυμπιακός καταπληκτικός, πιο ξεκούραστος απ’ ό,τι ο Παναθηναϊκός που έχει το δύσκολο ματς με την Τότεναμ, η οποία Τότεναμ είναι πολύ φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό στην Αγγλία. Δεν θα έχει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τόσο γρήγορο ρυθμό σαν και αυτόν που βρήκε στο α’ ημίχρονο από την Άρσεναλ, οπότε μπορεί από την αρχή να μπει να παίξει με τον Παναθηναϊκό όπως έπαιξε στο β’ μέρος χθες και να τους ξετινάξει.

Πρέπει οι παίκτες του Ολυμπιακού να παίξουν και για τον κόσμο της ομάδας και για τον Μαρινάκη που έχει προσωπική κόντρα με τον Αλαφούζο. Να κλείσουν στόματα. Να κρατήσουν και το αήττητο και να πάρουν ένα πρωτάθλημα που θα γράψει ιστορία. Ντέρμπι είναι, θέλει σεβασμό ο Παναθηναϊκός, αλλά πιστεύω ότι θα χάσει. Όμως θέλουν προσοχή γιατί διψάνε για μία επιτυχία που θα φέρει χαρά στον κόσμο τους, τέτοια ματς προσφέρονται για εξιλέωση. Από τον Ολυμπιακό και μόνο όμως εξαρτάται...


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: