Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Εύκολα πρώτη η Μπάγερν!!

Εύκολα πρώτη η Μπάγερν!
Στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου του Champions League τερμάτισε η Μπάγερν Μονάχου, μετά τη νίκη με σκορ 4-1 επί της Μπάτε Μπορίσοφ, στο «Αλιάντς Αρίνα», την τελευταία αγωνιστική.

Στο άλλο ματς, η Βαλένθια επικράτησε 1-0 της αδιάφορης Λιλ, με το εύστοχο πέναλτι του Ζόνας στο 36ο λεπτό και προκρίθηκε ως δεύτερη στη φάση των «16».

Μπάγερν Μονάχου-Μπάτε Μπορίσοφ 4-1

Η Μπάγερν Μονάχου είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League, ωστόσο ήθελε τη νίκη, προκειμένου να περάσει ως πρώτη από τον έκτο όμιλο. Στο 22’ ο Μάριο Γκόμεζ έβαλε μπροστά τους Βαυαρούς με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε και με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Χάινκες, με τον Μπόατενγκ στο 51’ να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα, που σημαίνει ότι θα χάσει σίγουρα το πρώτο παιχνίδι στη φάση των «16».

Παρ’ όλα αυτά, η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά πτόησε τους Γερμανούς, με τον Μίλερ να δίνει προβάδισμα τερμάτων, τρία λεπτά αργότερα, ενώ στο 66’ ο Σακίρι να κάνει το 3-0. Στο 69’ έμειναν και οι Λευκορώσοι με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Πολιάκοφ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Αλάμπα να σκοράρει 83’ και τον Φιλιπένκο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 89’.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Φαν Μπούιτεν, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Κοντέντο, Σακίρι, Μίλερ (54' Ντάντε), Σβαϊνστάιγκερ (72' Ριμπερί), Κρος (64' Αλάμπα), Τίμοστσουκ, Γκόμεζ.

Μπάτε Μπορίσοφ: Γκορντούνοφ, Ράντκοφ, Μπόρντατσεφ (84' Γιούρεβιτς), Φιλιπένκο, Πολιάκοφ, Κοντσεβόι (58' Μπρεσάν), Βολόντκο, Χλεμπ, Ολέκχνοβιτς, Μπάγκα, Ροντιόνοφ (66' Βασίλιουφ).

Λιλ-Βαλένθια 0-1

Σε αντίθεση με την Μπάγερν, η Βαλένθια εκτός από τη νίκη, ήθελε και το «στραβοπάτημα» της ομάδας του Μονάχου, ώστε να προκριθεί ως πρώτη στον όμιλο. Από την άλλη, για τη Λιλ ήταν αδιάφορη -βαθμολογικά- η αναμέτρηση, καθώς είχε πει ήδη «αντίο» στην ευρωπαϊκή της συνέχεια.

Έτσι, οι «νυχτερίδες» κυνήγησαν από νωρίς το γκολ, το οποίο ήρθε με το εύστοχο πέναλτι του Ζόνας στο 36ο λεπτό, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν με το 1-0 στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «λιλουά» έγιναν πιο επιθετικοί, έχοντας καλές στιγμές, με την καλύτερη να είναι το δοκάρι με τον Παγιέ στο 86’.

Οι συνθέσεις:

Λιλ: Ελανά, Ντινιέ, Μπεριά, Σεντζού, Μπάσα, Μπαλμόν (70' Παγιέ), Γκουεγιέ, Μαβουμπά (55' Μαρτέν), Καλού, Μπρούνο (77' Ρου), Ροντελέν.

Βαλένθια: Γκουάιτα, Σισοκό, Ραμί, Βίτκορ Ρουίζ (83' Βιέρα), Ρικάρντο Κόστα, Αλμπέλδα (74' Γκάγκο), Φενγκουλί (61' Πιάτι), Γουαρδάδο, Ζόνας, Βαλντέζ.

Η βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 13 (15-7)
Βαλένθια 13 (12-5)
Μπάτε Μπορίσοφ 6 (9-15)
Λιλ 3 (4-5)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Μπάγερν Μονάχου-Μπάτε Μπορίσοφ 4-1
(22’ Γκόμεζ, 54’ Μίλερ, 66’ Σακίρι, 83’ Αλάμπα-89’ Φιλιπένκο)

Λιλ-Βαλένθια 0-1
(35’ πεν. Ζόνας)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: