Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Το τακουνάκι του Αργυρούδη (video)


Έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο θεαματικά γκολ στην ιστορία των ντέρμπι των "αιωνίων". Το πέτυχε ο Ρομέν Αργυρούδης, στις 6 Δεκεμβρίου 1972.
Ο εκ Γαλλίας κυνηγός του Ολυμπιακού σκόραρε με γυριστό-τακουνάκι στο 17ο λεπτό και με αυτόν το γκολ χάρισε στην ομάδα του τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της επί του Παναθηναϊκού στα χρόνια της Α' Εθνικής (από το 1959-60).
Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, πάντως, ήταν ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο οποίος με σωρεία σωτήριων επεμβάσεων κράτησε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι ήταν ικανός για τον τίτλο.
Λίγες μέρες νωρίτερα είχε συντρίψει την ΑΕΚ με 5-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε να φοβηθεί μόνο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μάλιστα τον είχε νικήσει με 1-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Ωστόσο, το πανίσχυρο σύνολο που είχε δημιουργήσει ο θρυλικός πρόεδρος, Νίκος Γουλανδρής, υπερίσχυσε στις λεπτομέρειες του "Δικεφάλου" και εγκαθίδρυσε μία... μίνι αυτοκρατορία, η οποία διήρκεσε μέχρι και το 1975. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: