Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μανδρίνος: «Σοβαροί άνθρωποι οι επενδυτές». «Οικονομικός αντίκτυπος, έμμεσα, στο ματς τής Κροατίας

Στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι επενδυτές με τους οποίους συζητάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να συμμετάσχουν στον σύλλογο είναι σοβαροί άνθρωποι, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Μανδρίνος.
Ο υπεύθυνος οικονομικών τής ΠΑΕ μίλησε το πρωί τής Δευτέρας στη ραδιοφωνική συχνότητα του 'Sport 103fm' και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον οικονομικό αντίκτυπο που έχει για τα ταμεία τής ομάδας ο αγώνας στην Κροατία, τα χρέη προς το Δημόσιο, το 'άνοιγμα' τής ομάδας κ.α.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το επερχόμενο παιχνίδι με την Ντιναμό: "Εχουμε περάσει οικονομικά μεγαλύτερους εφιάλτες, όπως με τη Φενέρ, σε σχέση με τον αγώνα που έρχεται. Αν πάρουμε βέβαια και αυτό το παιχνίδι θα είμαστε για τα επόμενα χρόνια στους ισχυρούς, σε ότι αφορά, τουλάχιστον, το Europa League. Εμμεσα, λοιπόν, ο αγώνας στην Κροατία έχει και οικονομικό αντίκτυπο".

Για τα οικονομικά ανοίγματα: "Οποτε ξεφεύγαμε από τον προϋπολογισμό, βάσει την απόφαση του προέδρου, κάθε φορά το ρίσκο τον δικαίωνε".

Για τους Αραβες: "Συμφωνήσαμε χωρίς να υπάρχει βάρος για την ΠΑΕ. Δεν μπορώ παραπέρα να πω τίποτα άλλο. Οι άνθρωποι με τους οποίους συζητήσαμε και συζητάμε είναι σοβαροί. Βέβαια, κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος. Θα θέλαμε να προχωρήσει η επένδυση. Δε θα αφήσουμε, όμως, σε κάθε περίπτωση, την ομάδα να χάσει την αξιοπιστία που έχει κερδίσει".

Για τα χρέη στο Δημόσιο: "Η παρούσα κατάσταση στο υπουργείο Οικονομικών δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι ενημερωμένοι, υπάρχει αξιοπιστία σε ό,τι έχουν πει. Σε τόσο δύσκολες οικονομικές καταστάσεις δεν μπορούμε να πιέσουμε περισσότερο. Είναι βέβαιο ότι θα ασχοληθούν. Ο κόσμος φωνάζει, αλλά δε θέλουμε να βιαστούμε και να βάλουμε υπογραφές που να σημαίνουν ότι θα μειωθεί το αγωνιστικό μπάτζετ".

Για το άνοιγμα στην παρούσα φάση: "Η ομάδα από πέρυσι είχε 2.5 εκ. ευρώ ζημίες, κράτησε ρόστερ που κόστισε, έφυγαν παίκτες που κόστισαν 1 εκ ευρώ, ήρθαν παίκτες με κόστος 2,5 εκ ευρώ, εισέπραξε 1 εκ. ευρώ λιγότερα από τα διαρκείας, λιγότερα και από τα απλά εισιτήρια, είχε τα έξοδα για τα έργα στη Τούμπα. Τα έσοδα από το Europa League είναι 4,2 εκ. μικτά, ποσό που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει, έχουμε και 1,5 εκ ευρώ που εισπράττει το αγωνιστικό για επίτευξη στόχων και πριμ ομίλων, συν το φόρο στα συμβόλαια των παικτών".

Για το γήπεδο: "Εφόσον προχωρήσει το γήπεδο και γίνουν συμφωνίες, μπορεί να υπάρχουν εχέγγυα για ρύθμιση των χρεών, οπότε δε θα μειώνεται το αγωνιστικό μπάτζετ. Η ΠΑΕ δεν μπορεί να κινήσει πρώτη τα νήματα στη διαδικασία. Εχει απαντήσει ο πρόεδρος γι' αυτό. Εδωσε το ΟΚ ο ίδιος, θα ήθελε να ξεκινήσει η διαδικασία. Αυτό όμως αρχίζει από τον Ερασιτέχνη όχι από την ΠΑΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: