Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μπέος: «Θα νικήσουμε τους αιώνιους». «Ο Άρης παίζει ‘τσούκου-τσούκου’ ποδόσφαιρο»

Την άποψη πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει την δυνατότητα να κερδίσει και τους «αιώνιους αντιπάλους» εξέφρασε ο Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr.
Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου της Μαγνησίας σχολίασε την δήλωση που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη («Αν ο Άρης παίζει στην Ευρώπη, εμείς θα έπρεπε να παίζουμε στο διάστημα…»), ενώ τόνισε πως έχει μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα του.

Αναλυτικά:

- Από τη δήλωση που κάνατε μετά το χθεσινό παιχνίδι, είναι προφανές ότι δεν έχετε σε καμία εκτίμηση την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ...
«Δεν είπα ποτέ ότι ο Άρης είναι κακή ομάδα... Αυτό που είπα είναι ότι, αν αυτός ο Άρης που είδαμε χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, παίζει στην Ευρώπη και διεκδικεί την πρόκρισή του στους ‘32’ του Γιουρόπα Λιγκ, τότε η δική μου η ομάδα θα πρέπει να παίζει σε διοργάνωση του... διαστήματος! Στην Σούπερ Λίγκα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει κάνει ούτε ένα παιχνίδι καλό... Κάθε Κυριακή κάνει το ίδιο πράγμα και παίζει αυτό το... ‘τσούκου-τσούκου’ ποδόσφαιρο και δεν είναι τυχαίο ότι έχει την 2η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με παραγωγικότητα μόλις 10 γκολ, μπροστά μόνο από τον Πανιώνιο που έχει ένα αγώνα λιγότερο...».

- Στη βαθμολογία πάντως, είναι πιο ψηλά από την ομάδα σας...
«Αυτή είναι όμως η ομορφιά του ποδοσφαίρου, πως να το κάνουμε; Από τις οκτώ ισοπαλίες που έχουμε στο εφετινό πρωτάθλημα, τουλάχιστον τα μισά ματς έπρεπε να τα είχαμε πάρει... Αν ρίξετε μία προσεκτική ματιά στις στατιστικές, θα διαπιστώσετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι πρώτος στις τελικές προσπάθειες για γκολ, πιο πάνω και από τους δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και δε είναι τυχαίο ότι έχουμε την 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος! Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε παιχνίδι, μπαίνουμε στο γήπεδο για να παίξουμε μπάλα, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και δεν κακοποιούμε το ποδόσφαιρο... Θεωρώ ότι με βάσει τη συνολική εφετινή μας απόδοσή, αδικούμαστε από την βαθμολογική μας θέση...».

- Ποιο είναι το μυστικό της, σε γενικές γραμμές, ευκολότερης του αναμενόμενου, προσαρμογής του νεοφώτιστου Ολυμπιακού Βόλου στην Σούπερ Λίγκα;
«Η σκληρή δουλειά, η αγαστή συνεργασία διοίκησης και προπονητή και η δημιουργία μίας ομάδας που βασίζεται στο σύνολο και όχι σε τρεις-τέσσερις καλές μονάδες... Αυτή είναι για μας η ιδανικότερη συνταγή επιτυχίας...».

- Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του 1ου γύρου... Είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σας στην Σούπερ Λίγκα;
«Από την αγωνιστική μας παρουσία είμαι πολύ ευχαριστημένος, από την βαθμολογική συγκομιδή δεν είμαι...».

- Τι περιμένετε από τη συνέχεια του πρωταθλήματος;
«Ο στόχος για την εφετινή σεζόν, ήταν από την αρχή η γρήγορη και ανώδυνη εξασφάλιση της παραμονής της σωτηρίας και η καθιέρωση της ομάδα στην Σούπερ Λίγκα, έτσι ώστε να μπουν οι πρώτες βάσεις για μία καλύτερη συνέχεια του χρόνου...».

- Εκτιμάτε ότι είστε στην επίτευξη του στόχου σας;
«Σε καμία περίπτωση! Μπορεί να βρισκόμαστε ακριβώς στην μέση της βαθμολογίας, αλλά όσο απέχουμε από την 3η θέση και τον ΠΑΟΚ (6 βαθμούς), τόσο απέχουμε από τον ουραγό Πανιώνιο! Θεωρώ ότι η σωτηρία θα επιτευχθεί στους 34 βαθμούς, οπότε πιστεύω ότι έχουμε ακόμη δρόμο...».

- Την κόντρα των ‘αιωνίων αντιπάλων’ πως τη βλέπετε;
«Θα πάνε έτσι μέχρι το τέλος, πόντο-πόντο και αυτό γιατί δεν βλέπω να έχουν πολλές διαφορές... Σε κάποιους τομείς υπερτερούν οι μεν και σε κάποιους οι δε... Είμαι σίγουρος, πάντως, ότι ο τίτλος δεν θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Καραϊσκάκη...».

- Πιστεύετε ότι θα έχουν ‘παράπλευρες’ απώλειες δηλαδή; Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να προκαλέσει μία απ' αυτές;
«Και βέβαια... Στο Βόλο, κερδίσαμε ήδη την ΑΕΚ και ήρθαμε ισόπαλοι με τον Άρη, ενώ εκτός έδρας πήραμε βαθμό στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και χάσαμε δύσκολα από τον Ολυμπιακό... Την άλλη εβδομάδα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα δούμε ‘τι ψάρια μπορούμε να πιάσουμε’ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στο 2ο γύρο, όμως, που θα παίξουμε στην έδρα μας, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι και στους δύο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: