Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

«Καρφιά» Γκέρεμι για Παπακώστα

Αιχμές για τον πρώην προπονητή της Λάρισας, Γιάννη Παπακώστα, άφησε ο Γκέρεμι μιλώντας σε ιστοσελίδα της πατρίδας του. Ο Καμερουνέζος μέσος της Λάρισας φάνηκε να επιρρίπτει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την πορεία των «βυσσινί» στον παλιό προπονητή της ομάδας. Παράλληλα χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά υπερβολικό τον Τύπο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Πώς αισθάνεσαι στην Ελλάδα;
«Για να είμαι ειλικρινής, τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Ειδικά από τη στιγμή που δεν είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Συνηθίζεται όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα να επιρρίπτει κανείς τις ευθύνες στους άλλους. Πιστεύω πως το άτομο που έπρεπε το αναγνώρισε και κατέθεσε τα όπλα. Δεν θέλω να τον κατακρίνω, ανέλαβε τις ευθύνες του. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προπονητή, είμαστε χαμηλά στη βαθμολογία και περιμένουμε την πρόσληψη τεχνικού. Με βάση τις δυνατότητές μας, πιστεύω πως δεν αξίζουμε να είμαστε σε αυτή τη θέση».

-Τι συνέβη με τον προπονητή (Γιάννη Παπακώστα);
«Δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Ή θα απολυόταν ή θα παραιτείτο. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ξέρω είναι πως έφυγε. Γιατί; Γιατί δεν έφερε τα αποτελέσματα που αναμένονταν».

-Πώς βλέπεις το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;
«Έχω αγωνιστεί σε πολλά πρωταθλήματα και οφείλω να ομολογήσω πως υπάρχουν αρκετά ανταγωνιστικές ομάδες. Η απόδειξη είναι πως οι περισσότεροι παίκτες έχουν αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα. Αυτό έχει αντίκτυπο το επίπεδο και είναι υψηλό».

-Ο Γκοβού έχει αντιμετωπιστεί σκληρά από τον ελληνικό Τύπο. Πώς βλέπεις εσύ τα ΜΜΕ εκεί;
«Ο Παναθηναϊκός εδρεύει στην Αθήνα και εκεί μου έχουν πει πως υπάρχουν περίπου 13 εφημερίδες. Είναι η πρωτεύουσα και ο Τύπος πρέπει να έχει κάτι να γράψει. Όμως δεν πρέπει να προσπαθούν τόσο πολύ. Στο Παρίσι δεν υπάρχουν ούτε καν επτά καθημερινές εφημερίδες».

-Πριν πας στην Ελλάδα, αγωνιζόσουν στην Τουρκία. Ποιες ομοιότητες και διαφορές εντόπισες μεταξύ αυτών των δύο χωρών;
«Τα δύο πρωταθλήματα μοιάζουν. Βλέπουμε επίσης μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι ομάδες τους στην Ευρώπη. Υπάρχει διαφορετική νοοτροπία, αλλά και πολλά κοινά στοιχεία».

-Το μέλλον σου θα μπορούσε να είναι στη Ligue 1 της Γαλλίας;
«Θα μου άρεσε κάτι τέτοιο. Πάντα το έλεγα πως θα ήθελα να παίξω εκεί. Έχω συγγενείς στη Γαλλία και θα ήταν ιδανικό για μένα. Αν μου δινόταν η ευκαιρία, δεν θα δίσταζα».

-Είχες στο παρελθόν επαφές με γαλλικές ομάδες;
«Ναι, είχα και μάλιστα προχωρημένες. Όμως δεν συμφωνήσαμε γιατί είχα και δεν προχωρήσαμε. Όταν έχεις συμβόλαιο, πρέπει να το σέβεσαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: