Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σκάνδαλο ετοιμάζουν στο σχολικό βόλεϊ!

Σκάνδαλο ετοιμάζουν στο σχολικό βόλεϊ!

Άνω-κάτω είναι οι μαθητές του Ελληνικού Κολεγίου και οι μαθήτριες του Αριστοτελείου με τις φήμες από Αθήνα μεριά ότι μάλλον θα ακυρωθεί η αποστολή των δυο ομάδων βόλεϊ στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα, που θα γίνει στην Κίνα (26/6-3/7).
Εντελώς ξαφνικά, κι ενώ είχαν στείλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ως πρωταθλήτριες ομάδες του Πανελλήνιου σχολικού που έγινε στην Παιανία, ειδοποιήθηκαν χτες το απόγευμα ότι «υπάρχει περίπτωση να μην σταλεί ελληνική αποστολή λόγω οικονομικής στενότητας»!
Το συνολικό κόστος για τις δυο ελληνικές αποστολές ανέρχεται στο… «ιλιγγιώδες» ποσό των 30.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ανακόλουθη στις υποσχέσεις που είχε δώσει περί ισχύος του Νόμου 1999 που προβλέπει είσοδο αθλητών – μαθητών σε οποιαδήποτε Σχολή του πανεπιστημίου, με κατάκτηση 1ης έως 8ης θέσης σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Αύριο είναι η καταλυτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής και εάν δεν προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σε κατάθεση των δικαιολογητικών, θα υπάρξουν αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη από γονείς και μαθητές των δυο σχολείων, με καταγγελίες και μηνύσεις, γιατί τους στερούν το δικαίωμα του αγωνίζεσθαι, αλλά και της ευκαιρίας να εισέλθουν στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, εφόσον κερδίσουν θέση στην οκτάδα του παγκοσμίου σχολικού βόλεϊ, που θα γίνει στην Κίνα από 26 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.
Η ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας είναι: Εάν επρόκειτο για Σχολεία της Αθήνας θα ακύρωναν το ταξίδι; Θα στερούσαν από τα παιδιά τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις, όπως έγινε εδώ και αρκετά χρόνια στο παρελθόν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: