Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μετάθεση της πρόσληψης Μουρίνιο

http://www.contra.gr/images/m/mourihno285_m.jpgΓια την επόμενη εβδομάδα μετατέθηκε η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του Ζοσέ Μουρίνιο απο την Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων των Ισπανών με τους ανθρώπους της Ίντερ οδήγησε σε αδιέξοδο.υτό βέβαια ήταν κάτι που οι άνθρωποι της “Βασίλισσας” γνώριζαν απο την αρχή, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση οι “νερατζούρι” να άνοιγαν έτσι εύκολα την πόρτα της εξόδου στον Πορτογάλο τεχνικό. Οι συζητήσεις μεταξύ των τριών εμπλεκομένων πλευρών, του προπονητή, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ίντερ, ξεκίνησαν την Πέμπτη, προκειμένου να βρεθεί η... χρυσή τομή και να ξεκινήσει η συνεργασία του με τους “μερένχες”, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Και πως να γίνει άλλωστε απο τη στιγμή που και οι τρεις υποστήριζαν διαφορετικά πράγματα.
Οι Ιταλοί δια στόματος τόσο του αντιπροέδρου (και υπεύθυνου για οικονομικά θέματα) Ρινάλντο Γκέλφι, όσο και του αθλητικού διευθυντή, Μάρκο Μπράνκα, επέμειναν στην ρήτρα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να καταβάλει η πλευρά του προπονητή για να πάρει την ελευθερία του. Φυσικά, ο εκπρόσωπος της Ρεάλ Μαδρίτης, Χοσέ Άντζελ Σάντσες απάντησε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, με την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί παγκοσμίως. Ο μάνατζερ του “special one” πάντως επικαλέστηκε υπόσχεση του Μάσιμο Μοράτι στον πελάτη του, οτι αν τελικά οι “νερατζούρι” καταφέρουν να φτάσουν στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα τον αφήσει ελεύθερο να συνεχίσει όπου θέλει την καριέρα του.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θα καθίσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Απλά, όλες οι πλευρές προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη. Η πλευρά της Ίντερ να βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία της, αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης να δαπανήσει λιγότερα, για να πάρει οΠορτογάλος την ελευθερία του και τέλος ο ίδιος ο Μουρίνιο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να κάτσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη λύση είναι πολύ πιθανό να δώσουν τα αφεντικά των δύο ομάδων. Ο Φλορεντίνο Πέθερ, δηλαδή, και ο Μάσιμο Μοράτι, οι οποίοι διατηρούν εξαιρετική σχέση μεταξύ τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δύο τους να έχουν επικοινωνία μέσα στο σαββατοκύριακο και να τα βρουν, προκειμένου την επόμενη εβδομάδα ο “special one” να παρουσιαστεί και επίσημα απο την Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: