Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Καμία ανησυχία


 CAS Δεν ανησυχούν στον Ηρακλή με την απόφαση της Σούπερ Λιγκ να μην επικυρώσει τη βαθμολογία. Στον Ηρακλή δεν προβληματίζονται με την υπόθεση Μπιλίσκοφ και Λεβαδειακού στο CAS.

Tην Πέμπτη οι 14 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας (ο ΠΑΟΚ απουσίαζε από τη συνεδρίαση), ψήφισαν υπέρ τη μη επικύρωσης της βαθμολογίας, με το σκεπτικό ότι εκκρεμεί η απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) για τον Μπιλίσκοφ και συμφώνησαν ότι οφείλουν να περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης και εν συνεχεία να προχωρήσουν στην επικύρωσή της.

Η διοίκηση του Ηρακλή και οι νομική της υπηρεσία, σχολίασε ότι οι ομάδες που τάχθηκαν υπέρ του Λεβαδειακού οφείλουν ξεκάθαρες εξηγήσεις. «Το ότι ο Λεβαδειακός έχει κινήσει τις διαδικασίες για αφαίρεση βαθμών του Ηρακλή δεν σημαίνει και ότι είναι απαραίτητα η ομάδα που θα πρέπει να επωφεληθεί σε περίπτωση υποβιβασμού του Γηραιού», αναφέρθηκε από στελέχη του Ηρακλή.

Πως έχει η υπόθεση...
Να θυμίσουμε ότι το αίτημα αφαίρεσης βαθμών για την υπόθεση Μπιλίσκοφ κρίθηκε αβάσιμο στη ΦΙΦΑ, μια και ο Κροάτης είχε εξοφληθεί και εν συνεχεία ο Κομπότης κατήγγειλε την απόφαση της ΦΙΦΑ στο CAS. Η νομολογία γι΄ αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκάθαρη και σε αυτή στηρίχθηκε η απορριπτική απόφαση της ΦΙΦΑ. Ο κανονισμός, λοιπόν, λέει ότι αν υπάρχει ασυνέπεια από την πλευρά της ομάδας στο διακανονισμό που έχει συμφωνήσει με τον παίκτη, ο παίκτης (εν προκειμένω ο Μπιλίσκοφ) πρέπει να το καταγγείλει στη ΦΙΦΑ και να ζητήσει την ποινή αφαίρεσης βαθμών. Αν το ζητούσε λοιπόν ο Μπιλίσκοφ, μόνο τότε ο Ηρακλής θα αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Ακόμη και τώρα να οφείλονταν χρήματα στον παίκτη, αν δεν καταγγείλει το σύλλογο, η ΦΙΦΑ δεν έχει λόγους να επέμβει. Ο Λεβαδειακός ισχυρίζεται ότι υπάρχει τέτοια καταγγελία, την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι η ΦΙΦΑ δεν επέδωσε στην ΕΠΟ για να εφαρμοστεί η ποινή. Αυτό που λέει πρέπει να το αποδείξει με έγγραφο (που λέει ότι έχει).

Επίσης, ακόμα και αν το αποδείξει, πρέπει να αποδείξει κι ότι δεν πληρώθηκε άμεσα ο παίκτης από τον Ηρακλή και ως συνέπεια αυτού ήταν να μην χρειαστεί να προωθηθεί από τη ΦΙΦΑ προς την ΕΠΟ η επιβολή κυρώσεων κατά του Ηρακλή. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα σταλούν στο CAS τα υπομνήματα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (Ηρακλής, Λεβαδειακός και ΦΙΦΑ) και υπολογίζεται ότι εντός του Ιουνίου θα οριστεί η ημερομηνία για την εξέταση της υπόθεσης.

Καμία πρόταση για τον Ιάκομπ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Βικτοράς Ιάκομπ έχει μπει στο στόχαστρο του Πανιώνιου και της Ξάνθης, ωστόσο, η επίσημη τοποθέτηση του Ηρακλή είναι πως δεν έχουν δεχτεί καμία απολύτως πρόταση

Ο Ρουμάνος επιθετικός έχει «βολιδοσκοπηθεί» από αρκετές ομάδες. Εκτός από τον Ρουμάνο σενάρια υπήρξαν και για τον Ντάιγκο Κομπαγιάσι. Τον Ιάπωνα «καλοβλέπει» η Λάρισα, όμως και ο ίδιος δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει πάρει όλα τα χρήματα του, ενώ και τη μέρα που έφυγε για τη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου» έδωσε ραντεβού με τους ιθύνοντες του Ηρακλή για την έναρξη της προετοιμασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: