Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ο Βάσκεθ, o Χαβίτο και οι υπόλοιποι...


Ο Αργυρίου μαρκάρει τον Χαβίτο Οι ισπανικές ιστοσελίδες elrecre.com και albiazules.es, αναφέρουν ότι ο Βάσκεθ είναι ένας από τους επικρατέστερους να αποχωρήσουν από την Ουέλβα, καθότι η ισπανική ομάδα επιθυμεί να απαλλαγεί από το «βαρύ» του συμβόλαιο. Η elrecre.com γράφει: «Ο Βάσκεθ είναι στη λίστα του ’ρη, ο οποίος παρακολουθεί τον παίκτη και ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ο 30χρονος μέσος έχει έναν χρόνο ακόμη συμβόλαιο με την Ουέλβα, αλλά η ισπανική ομάδα δε θα αρνηθεί μια καλή οικονομικά πρόταση γι' αυτόν, αφού έτσι θα σωθεί από το συμβόλαιο του. Ο παίκτης δεν έχει πρόβλημα να φύγει και η προοπτική να δουλέψει με τον Έκτορ Κούπερ του αρέσει πολύ».

Η ιστοσελίδα albiazules.es αναφέρει ότι ο παίκτης δηλώνει άγνοια για το ενδιαφέρον των κιτρίνων, αλλά δεν έχει πρόβλημα να αποχωρήσει αν η πρόταση καλύπτει τις φιλοδοξίες του και τις οικονομικές απαιτήσεις του. Εκτός του Βάσκεθ όμως, πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά και η Ουέλβα, η οποία «δένει» τον παίκτη με έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του 30χρονου χαφ είναι 700.000 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως ότι οι κίτρινοι πρέπει απαραιτήτως να καταβάλουν το συγκεκριμένο ποσό, αφού οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να οδηγήσουν τις δύο πλευρές σε μια πιο προσιτή οικονομικά συμφωνία. Η τιμή εκκίνησης της αγοράς του παίκτη ξεκινά από τις 700.000 ευρώ, επειδή η Ουέλβα αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας, αφού αν η Ανδαλουσιανή ομάδα συμμετείχε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, η ρήτρα του Βάσκεθ θα οριζόταν στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, στοιχείο που αποτυπώνει την πολύ μεγάλη αξία του.

Σε δημοσιεύματα της SportDay αναφέρεται ότι ο Βάσκεθ προτιμά τον Αρη για τη συνέχεια της καριέρας του, αφού εκεί θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με ένα τεράστιο όνομα της προπονητικής, όπως είναι αυτό του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Σύμφωνα μάλιστα, με πηγές από το περιβάλλον του παίκτη, η παρουσία του Αργεντινού τεχνικού στον πάγκο των κιτρίνων είναι ένα μεγάλο κίνητρο για αυτόν να ξενιτευτεί για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Μεταγραφές και αποδεσμεύσεις
O Αρης έχει κλείσει συμφωνία με τον Ντέιβιντ Τσεσνάουσκις που αγωνίστηκε στον Εργοτέλη και με τον Λαζαρίδη και ακολουθεί ο Βελλίδης για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο πρώτος, ο Λιθουανός ποδοσφαιριστής δέχτηκε κρούση από πέντε ακόμη ΠΑΕ της Super League (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος, Λάρισα), ωστόσο, συμφώνησε με τον Αρη και η ανακοίνωση της συνεργασίας του αναμένεται να γίνει στις πρώτες μέρες του Ιούνη.

Ο 28χρονος (ύψος 1.81 μ.) Ντειβίντας Τσεσνάουσκις αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από τον Εργοτέλη, ύστερα από 4,5 χρόνια παρουσίας του στην Σκωτσέζικη Χαρτς, με την φανέλα της οποίας είχε 39 συμμετοχές με 1 γκολ. Πριν μετακομίσει στην Σκωτία αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ρωσίας με την Λοκομοτίβ και την Ντιναμό Μόσχας, ενώ στην Λιθουανία φόρεσε την φανέλα της Εκράνας και της Κάουνας. Με την εθνική Λουθανίας μετράει 37 συμμετοχές, έχοντας 4 γκολ.

Το ίδιο θα γίνει με τον Λαζαρίδη και με τον Βελλίδη και ίσως με τον Σεχούς Βάσκεθ που είναι ο βασικός στόχος της ομάδας από την Ισπανική αγορά με δεδομένο ότι δεν υπάρχει εμπόδιο με την αποδέσμευσή του από την Ουέλβα.

Ο Αρης, πέρα από τους παραπάνω, αναμένει τις εξελίξεις σχετικά με τον Νασούτι, με τον οποίο θα κλείσουν στα σίγουρα μια ακόμη θέση στα στόπερ. Ίσως μάλιστα, μετά από την προσθήκη του Νασούτι, να μην αποκτηθεί άλλος κεντρικός αμυντικός, αφού θα έχει συμπληρώσει ήδη τέσσερις, μαζί με τους Κουλουχέρη, Ρονάλντο Γκιάρο, Κουλουχέρη και Λαζαρίδη.

Ο Χαβίτο στην Ανόρθωση
Για τον Αράνο δεν προέκυψε πρόταση, το ίδιο και για τον Κόκε. Πάντως, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ο Χαβίτο και μάλιστα να πάει στην Ανόρθωση όπου θα συνεργαστεί με τον Γκιγιέρμο Όγιος. Οι επαφές συνεχίζονται και για παίκτες που θα έρθουν και γι αυτούς που θα φύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: