Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Το σκάνδαλο στο σχολικό βόλεϊ Νο2!

Το σκάνδαλο στο σχολικό βόλεϊ Νο2!
To σκάνδαλο στο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ συνεχίζεται, καθώς από τη διεύθυνση φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας έγινε γνωστό ότι η αποστολή των δυο σχολείων της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλειο, Ελληνικό) για το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ «κόβεται» λόγω οικονομικής στενότητας!
Παρ΄ όλα αυτά, ο προϊστάμενος φυσικής αγωγής κ. Στέλιος Δασκαλάκης, που έκανε τη σχετική δήλωση στους υπευθύνους των δυο σχολείων, μάλλον «ξέχασε» ότι πριν από 2 μήνες (μέσα Μαρτίου) ήταν αρχηγός πολυπληθούς αποστολής που πλήρωσε ο ελληνικός λαός για το Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης που έγινε στην πόλη Μπρνο της Τσεχίας.
Άρα, λεφτά υπάρχουν, τα δίνουμε όμως επιλεκτικά σε όποια σχολεία θέλουμε και ανάλογα με την έδρα τους. Εάν είσαι στην Αθήνα, πηγαίνεις στο Παγκόσμιο με αρχηγός αποστολής τον ίδιο τον προϊστάμενο, εάν είσαι στη Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ! Είσαι πολίτης Β΄ κατηγορίας.
Μαζί με 16 αθλητές δυο σχολείων της Αθήνας (!), του 1ου ΓΕΛ Πεύκης και του 1ου ΓΕΛ Ταύρου, 4 συνοδούς (Βατσακλής, Δουμένη, Ερινάκη, Κατσικαβέλης), δυο διαιτητές (Τζόβολος, Τσίπου) ο κ. δασκαλάκης πήγε στην Τσεχία. Τότε, υπήρχαν χρήματα για την ελληνική αποστολή επειδή υπήρχαν ομάδες από την Αθήνα και τώρα δεν υπάρχουν επειδή τα σχολεία είναι από τη Θεσσαλονίκη;
Πρέπει να επιληφθούν ΑΜΕΣΑ του θέματος οι υπουργοί και βουλευτές που εκλέγονται στη Θεσσαλονίκη, γιατί το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι πάνω από όλα ΗΘΙΚΟ και η υφυπουργός Παιδείας κυρία Χριστοφιλοπούλου, πρέπει να δώσει τη λύση.
Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και τα παιδιά της Βόρειας Ελλάδας δεν είναι αποπαίδια κύριοι του υπουργείου Παιδείας.
Θα επανέλθουμε σύντομα και με άλλες αποκαλύψεις, εάν δεν λυθεί το θέμα και δεν δηλωθούν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ, που θα γίνει στην Κίνα από 26 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: