Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Κόντης: «Θα αποκτηθούν και θα μείνουν οι παίκτες που θέλει ο Κούπερ»

Κόντης: «Θα αποκτηθούν και θα μείνουν οι παίκτες που θέλει ο  Κούπερ»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Γιάννης Κόντης, για όλα τα θέματα που αφορούν τον ποδοσφαιρικό Άρη και έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγω με τα μεταγραφικά ζητήματα. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ αρχικά στάθηκε στο φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ανόρθωσης να εντάξει στο δυναμικό της τον Φρανθίσκο Χαβίτο. «Δεν έχει έρθει καμία πρόταση για τον Χαβίτο, αλλά ούτε και σκέψη από τον Άρη για παραχώρηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Ο Όγιος μπορεί να τον θέλει στην Ανόρθωση, όμως και ο Κούπερ τον θέλει στον Άρη», ξεκαθάρισε, για α προσθέσει στην συνέχεια και αναφερόμενος στην φιλοσοφία του Άρη με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. «Αυτή την κουβέντα την κάναμε και χθες στην Λίγκα. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει από φέτος να είναι οχτώ Έλληνες στους 25 που αριθμεί το ρόστερ, εννιά του χρόνου και να φτάσουμε τους δέκα σε δύο χρόνια. Όχι να είναι αναγκαστικά αυτοί οι παίκτες στην ενδεκάδα, αλλά στο ρόστερ της ομάδας. Ένας λόγος που προσεγγίζουμε έλληνες ποδοσφαιριστές είναι αυτός, αλλά παράλληλα και επειδή θέλουμε σαν Άρης να έχουμε Έλληνες παίκτες, αν και όπως είναι γνωστό οι επιλογές είναι ελάχιστες». Συνεχίζοντας, ο κ. Γιάννης Κόντης ρωτήθηκε για την περίπτωση του 23χρονου τερματοφύλακα, Μάρκου Βελλίδη, απαντώντας: «Δεν έχει αποκτηθεί κανένας ποδοσφαιριστής ακόμα. Μας ενδιαφέρουν όλοι οι καλοί, νεαροί ελεύθεροι στην ελληνική αγορά παίκτης, οι οποίοι φυσικά είναι και προσιτοί. Ο Έκτορ Κούπερ έχει γνώση για τους έλληνες και αυτούς που θέλει ο ίδιος, αυτοί θα αποκτηθούν».

«Τα καλύτερα λόγια για τον Άρη ο Μενδρινός»

Ένα από τα θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα είναι αυτό του Κώστα Μενδρινού, με τον Γιάννη Κόντη να απαντάει επ’ αυτού. «Πέρυσι εγώ πειράχτηκα με την απόφασή του διότι είχαμε δώσει τα χέρια και τελικά πήγε στα Γιάννινα. Καταλαβαίνω όμως ότι και αυτοί άνθρωποι είναι και μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Στην ζωή δεν θα πρέπει να είμαστε με μία χατζάρα και να κόβουμε κεφάλια. Μου είχε εκφράσει ο Μενδρινός τους λόγους που τελικά δεν ήρθε στον Άρη και τους κατάλαβα. Δεν μίλησε ποτέ απαξιωτικά για τον σύλλογο. Αντιθέτως μάλιστα μίλησε με τα καλύτερα λόγια και αυτό είναι πολύ καλό. Το αν έχει κλείσει για φέτος στην ομάδα ή όχι, είπα και προηγούμενος ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι ανακοινώσιμο», υπογράμμισε.

«Μέχρι την Τετάρτη τελειώνει του Νασούτι»

Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα που υπάρχουν για παίκτες του Άρη, οι οποίοι ενδιαφέρουν Ευρωπαϊκούς συλλόγους. «Ο ίδιος ο Κούπερ είπε ότι αν έρθει πρόταση σημαντική για τον σύλλογο από εμένα δεν υπάρχει πρόβλημα να την αξιολογήσουμε. Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έρθουν κάποια χρήματα από την πώληση ενός παίκτη και έπειτα να τα επενδύσουμε για να αναπληρώσουμε το κενό του. Επίσημα πάντως δεν υπάρχει καμία πρόταση», σημείωσε, ενώ κλείνοντας στάθηκε στο θέμα του Κριστιάν Νασούτι, λέγοντας: «Θέλει να μείνει στον Άρη και όχι απλά να φύγει από την Ρίβερ για κάποια άλλη ομάδα. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως το θέμα θα έχει ευτυχή κατάληξη, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να προδικάζεις κάτι. Θεωρώ πως μέχρι την Τρίτη-Τετάρτη θα γνωρίζουμε τις προθέσεις της Ρίβερ», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: